Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jamesas Bluntas: nepabuvęs kareivėliu...

Jeigu būtų įmanoma visą šio muzikanto gyvenimą sudėti į dainas, medžiaga vargu ar tilptų į kelis muzikinius albumus.
Foto naujienai: Jamesas Bluntas: nepabuvęs kareivėliu...
Bulls nuotrauka / zmones24.lt
Gimimo data, vieta: 1974 02 22, Tidvortas, Anglija.
Šeima, kurioje gimė: tėvas Charlesas Blountas – britų armijos pulkininkas, mama Jane – namų šeimininkė, turi seserį.
Meilės nuotykiai: draugavo su čekų modeliu Petra Nemcova (29), skandalingąja Paris Hilton (27), aktore Reese Witherspoon (32).
Šeiminė padėtis: nevedęs.
Pasiekimai: turi kapitono laipsnį, yra Karališkos šeimos garbės gvardietis; visame pasaulyje dainininką išgarsino singlas „You’re Beautiful“, išleido albumus: „Back to Bedlam“ (2004), „Chasing Time: The Bedlam Sessions“ (2006) ir „All the Lost Souls“ (2007).

Jeigu būtų įmanoma visą šio muzikanto gyvenimą sudėti į dainas, medžiaga vargu ar tilptų į kelis muzikinius albumus. Iš Jameso Blunto gyvenimo istorijos vingių galima sukurti dar ir kelis įspūdingus kino scenarijus...

Griežta vaikystė

Jamesas gimė britų pulkininko šeimoje. Jo vaikystė prabėgo Anglijoje, Kipre ir Vokietijoje. Šiose šalyse tarnavo muzikanto tėvas – aviacijos Korpuso karininkas Charlesas Blountas. Sūnus iš tėvo paveldėjo aistrą lėktuvams. Sulaukęs 16 metų, vaikinas jau turėjo piloto licenciją.
Blountų namuose niekada neskambėjo muzika. Nuo mažų dienų tėvas Jamesą pratino prie griežtos karo disciplinos. Kai berniukui suėjo septyneri metai, ponas Blountas išsiuntė sūnų į mokyklą-internatą, kuriame didžiausias dėmesys buvo skiriamas tiksliesiems mokslams. Taigi tai nebuvo linksmiausia mokykla pasaulyje. Jamesas pakluso gimdytojo norui: jis nenorėjo įžeisti tėvo ir priešintis šeimos tradicijoms, bet perspektyva būti kariškiu būsimo muzikanto nė trupučio nežavėjo. Viskas prasidėjo Jamesui nusprendus mokytis skambinti pianinu. Paskui jį pakvietė vaidinti mokyklos miuzikle. Nuo tos akimirkos berniukui egzistavo tik muzika. Jis dievino legendinių grupių „Queen“ (1971–1995) ir „Dire Straits“ (1977–1991) muziką. Sulaukęs 14 metų Bluntas gitara skambino roko grupės „Nirvana“ (1987–1994) melodijas, netrukus pats ėmė kurti dainas. Iš jo mokyklos bendrabučio kambario nuolat sklido mokytojus erzinanti garsi muzika. Mokykloje klasės draugai Jamesą pravardžiuodavo Bluntu (lietuvių k. „atšipęs, bukas“).

Karo laukas


Bristolio universiteto muzikantas taip ir nebaigė, tad, tėvui pareikalavus, jis išėjo tarnauti į armiją. Karališkoje karo akademijoje Jamesas pradėjo nuo jaunesniojo leitenanto laipsnio, o 1999-aisiais, tapęs kapitonu, su kitais NATO kariais išvyko į taikos palaikymo misiją Kosove.
Jamesas buvo tankų kuopos žvalgybos karininkas. Jis žygiavo priekinėse kariuomenės gretose, kai amerikiečiai bombardavo Serbiją ir vadovavo pirmam į Kosovą įžengusiam batalionui. Bluntas net ir tanke nesiskyrė su gitara. 22-ejų metų Jamesui tarnyba Kosove paliko neišdildomą įspūdį. Per vieną trumpą atokvėpio valandėlę muzikantas parašė dainą „No Baverly“ (debiutinis „Back to Bedlam“ albumas). Pasak Jameso, dainą jis sukūrė gulėdamas miegmaišyje su batais. Kareiviai privalo miegoti su batais, nes tokios karo taisyklės. Bluntas kūrė ne tik dainas apie karą, bet ir apie draugystę, meilę, ypatingus žmonių tarpusavio santykius. „Nepagalvokite, kad mano muzika skirta tik kareiviams žingsniuoti. Tikrai ne“, – teigia dainų autorius ir atlikėjas.
2002 m. spalio 1dieną, po šešerių metų tarnybos, Jamesas paliko kariuomenę tam, kad galėtų visą save skirti muzikai. Jam pasisekė, nes pradedantysis muzikantas iš karto susipažino su Linda Perry (43). Ji – dainų autore, muzikos žvaigždžių Pink (29) ir Christinos Aguileros (28) prodiuserė. Netrukus Bluntas pasirašė sutartį su Lindos garso įrašų studija.
2003 m. dainininkas išvyko į Kaliforniją įrašinėti savo pirmojo albumo. Naktimis jis bastydavosi po naktinius klubus, o dienomis visą laiką su Eltono Johno prodiuseriu Tomu Rothrocku (38) skirdavo albumo įrašymui.

Hito „You’re Beautiful“ mistika

Kartą Eltonas Johnas (61) pasakė, kad Blunto daina „You’re Beautiful“ jam skamba kaip jo dainos „Your Song“ tęsinys. Apie šį Jameso hitą sklinda daug įvairių nuomonių. Aišku viena – muzikantas jau žinomas visame pasaulyje ir jo daina „You’re Beautiful“ yra tarsi Blunto vizitinė kortelė. Beje, 2006 m. klausytojai šį Jameso kūrinį išrinko pačia įkyriausia visų laikų daina. Muzikos specialistai mano, kad dainos „You’re Beautiful“ kompozicija nėra bloga, o įkyriausios dainos titulą galėjo pelnyti bet kuri kita daina, jei ji irgi būtų taip dažnai transliuojama radijo stočių.
Kai gedulo namų darbuotojai pasiteiravo žmonių, kokia daina turėtų skambėti per jų pačių laidotuves, dauguma respondentų pasirinko Jameso Blunto dainą „You’re Beautiful“ .
Prieš kelerius metus žiniasklaidoje nuskambėjo istorija, jog hitas „You’re Beautiful“ penkerių metų mergaitę prikėlė iš komos. Tąsyk prie savo dukters budėjęs tėvas pasakojo, kad mergaitė pabudo suskambus šiai dainai.

Meilės frontas

Britų dainininkas draugavo su čekų manekene Petra Nemcova (29), tačiau po pusantrų metų draugystės su ja išsiskyrė. Žymių žmonių romantiški santykiai nutrūko dėl to, kad abu buvo pernelyg užsiėmę karjera ir dažniausiai dėl darbo reikalų atsidurdavo skirtinguose pasaulio žemynuose. 2007 m. pradžioje pora išsiskyrė. Vėliau Jamesas užmezgė trumpus romanus su Paris Hilton (27) ir Reese Witherspoon (32). Praėjusiais metais muzikantas ėmė kalbėti apie už šlovę ir pinigus dalykus svarbesnius dalykus. „Nuostabu, kai esi turtingas ir žinomas, tačiau aš tokiu niekada netroškau būti. Visuomet norėjau būti tik laimingas. Jaučiuosi puikiai ir esu laimingas, bet aš tebeieškau tos vienintelės“, – prisipažino muzikantas.
Jamesas gyvena tuo, kuo mėgaujasi dauguma jo bendraamžių. Blunto dainos suprantamos kiekvienam. Tik buvusio kareivio muzika kupina išskirtinio jautrumo.

Gisele Bundchen (28): kas jis toks?

Kai Jamesas išsiskyrė su čekų modeliu Petra Nemcova, viename interviu jis prisipažino, kad svajoja susipažinti ir užmegzti romaną su manekene Gisele Bundchen. Kai žurnalistai garsios Gisele paklausė, ką ji mano apie tokius dainos „You’re Beautiful“ autoriaus norus, mergina nuoširdžiai nustebo: „O kas jis toks? Atsiprašau, bet aš net neįsivaizduoju, kas tas Bluntas?!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius