Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Travolta – šokantis sektantas

Metų pradžioje netekęs sūnaus Johnas Travolta vėl bando grįžti į gyvenimą. Jis jau prakalbo apie dar vieno vaiko atsiradimą jų šeimoje.
Foto naujienai: Johnas Travolta – šokantis sektantas
AOP nuotrauka / zmones24.lt

Metų pradžioje netekęs sūnaus Johnas Travolta vėl bando grįžti į gyvenimą. Jis jau prakalbo apie dar vieno vaiko atsiradimą jų šeimoje. Įdomu, iš kur kino žvaigždė semsis stiprybės? Pastaruoju metu daug kas sunerimo dėl Johno, mat jis nepasirodė nė viename savo naujojo filmo pristatyme ir skausmą aktorius malšina maistu.


Vardas, pavardė: Johnas Josephas Travolta.

Gimimo data, vieta: 1954 02 18, Englvudas, Naujojo Džersio valstija, JAV. 55 m.

Šeima, kurioje gimė: tėvas Salvatore, buvęs futbolininkas, prekiavo automobilių dalimis, o motina Helen - aktorė, aktorinio meistriškumo dėstytoja; Johnas buvo šeštas vaikas šeimoje; trys jo seserys ir brolis tapo aktoriais, o kitas brolis - režisieriumi.

Meilės nuotykiai: mylėjo aktorę Dianą Hyland (1936-1977; po jos mirties Johnas nugrimzdo į gilią depresiją.

Šeiminė padėtis: 1991 m. vedė aktorę Kelly Preston (46); susilaukė dviejų vaikų: sūnaus Jetto (1992-2009) ir dukters Ellos Bleu (9).

Pasiekimai: aktorius, dainininkas, šokėjas, prodiuseris; Kino akademija dukart jį nominavo „Oskarui" už vaidmenis filmuose „Šeštadienio nakties karštinė" („Saturday Night Fever", 1977) ir „Bulvarinis skaitalas" („Pulp Fiction", 1994); įsimintiniausi vaidmenys filmuose „Briliantinas" („Grease", 1978), „Sutartis su neūžauga" („Get Shorty", 1995), „Generolo duktė" („The General's Daughter", 1995), „Vienišos širdys" („Lonely Hearts", 2006), „Pasenę šunys" („Old Dogs", 2009) ir kt.


Užaugo šalia lėktuvų


Vaikystėje Johnas buvo aistringas lėktuvų modelių kolekcininkas. Netoli jo namų buvo JAV lėktuvų bazė. Travolta ištisas valandas stebėdavo karinius mokymus ir tvirtai nusprendė, kad vieną dieną jis irgi sėdės prie naikintuvo šturvalo. Johnas buvo įsitiknęs, kad kada nors būtinai nusipirks lėktuvą. Tik reikėjo tapti turtingam...

Johno kelias į šlovę driekėsi per... rūsį, kuriame jo tėvas įrengė „vienos šeimos teatrą". Šio teatro režisierė buvo aktoriaus mama. Šeimos spektakliai įtraukė Travoltą, o 12 metų jis jau vaidino gimtojo miestelio profesionalioje trupėje. Johnas ne tik vaidino teatre, bet ir mokėsi šokti. Jo pastangos nenuėjo veltui - vėliau daugelis kritikų pastebės, kad Travolta kaip aktorius išgarsėjo dėl savo puikaus šokimo ir nuostabios judesio plastikos.

Tačiau Johnas teigia, jog labiausiai jam padėjo šeima. Kartą po spektaklio, kuriame jam reikėjo tik vieną kartą pereiti per sceną, tėvas sūnui pasakė: „Vos tik tu išėjai, visi iš karto sužiuro į tavo pusę. Tu taip gražiai išėjai į užkulisius..." Tėvai labai pasitikėjo savo vaiku: 16-mečiui Johnui jie dėl aktorystės leido mesti mokyklą. Ir tėvai neapsiriko! Po dvejų metų Travolta vaidino Brodvėjaus scenoje, o po sėkmingo sezono jis nusprendė užkariauti Holivudą.


Mylimoji mirė ant jo rankų


Laimingą Johno vaikystę provincijoje pakeitė prabangus jaunimo dievaičio gyvenimas. 1975 m. Travolta gavo vaidmenį seriale „Sveikas sugrįžęs, Koteri" („Welcome Back, Kotter", (1975-1979). Po filmo „The Boy in the Plastic Bob" (1976) buvo pardavinėjamos į Travoltą labai panašios lėlės, dizaineriai pamėgdžiojo šio aktoriaus aprangos stilių, Johnui pasipylė pasiūlymai filmuotis. Travolta suprato, kad jei jis ir toliau eis šiuo keliu, gali pakilti į šlovės viršūnę. Tačiau aktoriaus karjera, kaip ir jo dievinami lėktuvai, ne tik kyla, bet ir leidžiasi, kartais netgi nukrenta. Tai, ką Johnas suvokė kaip puikios šlovės pradžią, virto jo gyvenimo tragedija. Per kino juostos „The Boy in the Plastic Bob" filmavimą, 22 metų aktorius įsimylėjo aktorę Dianą Hyland. Aštuoniolikos metų skirtumas netrukdė jų aistringai meilei. Likimas įsimylėjėliams atseikėjo tik 11 mėnesių laimės, nes Dianai gydytojai diagnozavo krūties vėžį. Patyrusi aktorė mokė Johną taisyklingos kalbos, bendrauti su prodiuseriais ir režisieriais, bandė mylimajam perduoti savo patirtį. Kai Travolta gavo vaidmenį filme „Šeštadienio nakties karštinė", Diana jautė, kad netrukus ji mirs. Johnas bijojo palikti ją vieną, tačiau moteris, suvokdama, kaip svarbu Johnui filmuotis, ir nenorėdama, jog mylimasis būtų jos skausmo liudininkas, įkalbėjo Travoltą važiuoti. Kai Hyland išvežė į ligoninę, Johnas viską metė ir atskubėjo į Los Andželą. Diana mirė ant jo rankų. Johnas ilgai negalėjo susitaikyti su mylimosios netektimi. Po dvejų metų mirė jo motina.


Atgimęs iš pelenų


Dviejų artimų moterų netektis išmušė aktorių iš vėžių geram dešimtmečiui: jis ėmė gerti, retai filmavosi. Travolta Holivude buvo laikomas vakarykštės dienos naujiena. Jo sėkmės lėktuvas nutūpė ilgam... Šiuo sudėtingu gyvenimo periodu Johnas bandė ieškoti išsigelbėjimo. Alkoholis jam nepadėjo, o psichoterapijos seansai neįtikino. Vieno filmavimo metu aktorė Joan Prater davė Johnui paskaityti knygą apie scientologiją. Garsenybė taip susidomėjo šia religija, kad visiškai paniro į depresiją. Kai sektos tiesos gerokai praplovė aktoriaus smegenis, Johnas dar kartą bandė pažaboti populiarumo bangą. Ir jam pavyko! Kai 1994 m. ekranuose pasirodė filmas „Bulvarinis skaitalas", Travolta vėl buvo „ant bangos". Šio filmo režisierius Quentinas Tarantino (46) vaidmenį specialiai kūrė aktoriui Michaelui Madsonui (51), bet jis, Travoltos laimei, negalėjo filmuotis, todėl Tarantino nusprendė pakviesti Johną, nes žavėjosi jo anksčiau sukurtais vaidmenimis. Filmas „Bulvarinis skaitalas" tapo metų įvykiu, nauju atskaitos tašku kinematografijoje, uždirbo daugiau nei 200 mln. JAV dolerių ir pelnė „Auksinę palmės šakelę" Kanų kino festivalyje. Kino salėse žiūrovai aikčiojo iš susižavėjimo stebėdami žymųjį Travoltos šokį su Uma Thurman (39). Šis šokis akimirksniu išpopuliarėjo visame pasaulyje, o kino epizodas pripažintas populiariausiu XX a. pabaigos šokiu ekrane. Sustambėjęs aktorius neprarado judesio plastikos. Po sėkmingos „Bulvarinio skaitalo" premjeros, kai salėje prie Travoltos pradėjo eiti žmonės norėdami jį pasveikinti, Johnas jiems padėkojo ir trumpam išėjo iš salės. „Pamaniau, kad būtų negražu pradėti prie visų verkti. Aš tiek metų jaučiausi atstumtas ir staiga pajutau, kad apdovanojimą pelnė ne tik filmas, apdovanotas buvau ir aš!" - vėliau prisipažino aktorius. Pasipylė nauji pasiūlymai filmuotis.


Laimingas šeimoje


Prieš „Bulvarinio skaitalo" premjerą aktorius pamilo antrą kartą. Filmuojant juostą „Žiūrėkite, kas kalba", Johnas susipažino su aktore Kelly Preston. Jiems gimė sūnus Jettas ir duktė Ella Blue. Vyras stengėsi šeimai perduoti tokią šilumą, meilę, kokią vaikystėje jis gavo iš savo tėvų. Travoltos namai - savotiška stebuklų šalis. Kiekvieną kambarį vyras su žmona įrengdavo taip, apie ką jiedu svajojo vaikystėje. Aktorių fantaziją puikiai perteikia netgi kambarių pavadinimai, pavyzdžiui, žaislų kambarys buvo pavadintas „Prekybos centru", ledų kambarys - „Ledų svetainė" ir pan. „Nuo 14 metų aš troškau susilaukti vaikų. Tačiau tėvu tapau tik 38-erių, kai gimė Jettas. Vis dėlto aš gavau tai, ko norėjau. Manau, kad vaikai jaučia, norite jūs jų ar ne", - sakė laimingas tėtis ir vyras. Deja, šių metų pradžioje Travoltą ištiko tragedija: per atostogas Bahamuose nuo epilepsijos priepuolio staiga mirė aktoriaus sūnus Jettas. Ne paslaptis, kad berniukas, anksčiau vartojęs vaistus, slopinančius šiuos priepuolius, jų atsisakė, nes nuspręsta, jog vaistai nebeveiksmingi. Nenuostabu, kad Holivudo aktorius, vaduodamasis iš depresijos, atsitvėrė tylos siena, priaugo daug svorio. Kalbama, jog Johną kankina kaltės jausmas dėl sūnaus mirties, mat žinoma, kad Jettas sirgo autizmu, kuris apgydomas. Tačiau Travolta, pasinėręs į scientologiją, nepripažino sūnaus ligos ir nenorėjo jos gydyti, mat ši religija teigia, jog psichinės ligos neegzistuoja ir jų negalima gydyti vaistais. Kalbama, kad Travoltų šeima, norėdama įveikti depresiją, panoro įsivaikinti Jetto amžiaus berniuką.

Norisi tikėti, kad charizmatiškasis Johnas Travolta ras savyje jėgų atsitiesti. Aktoriaus kolegos sako, jog su Johnu neįmanoma niekur nueiti, nes gerbėjai niekada nepraleidžia progos prie jo prieiti ir jį apkabinti. Johno tai neerzina: jam patinka paprasto vaikino įvaizdis, prie kurio galima prieiti ir pakalbėti.


„Nuo 14 metų aš troškau susilaukti vaikų. Tačiau tėvu tapau tik 38-erių, kai gimė Jettas. Vis dėlto aš gavau tai, ko norėjau."


Įdomūs faktai:


  • Aktoriaus moters idealas - Sophia Loren.
  • 12 metų Johnas pirmą kartą pasibučiavo su juodaode mergina, o pirmą kartą pasimylėjo, jei tikėsime gandais, 13-os.
  • Mokykloje Travolta panoro tokios šukuosenos, kaip grupės „The Beatles" narių, tačiau katalikiškos mokyklos mokytoja įspėjo, kad jei jis pakeis šukuoseną, teks keisti ir mokyklą. Vaikinas pakeitė ir šukuoseną, ir mokyklą.
  • 16 metų aktorius rūkė žolę, išbandė kokainą.
  • Johnas parašė ir išleido knygą „Propeleris, pakilimo takas, nakties pilotas" (1997), pasakojančią apie mažo berniuko pirmąjį skrydį lėktuvu. Knygą aktorius dedikavo sūnui Jettui.
  • Travolta įrašė keletą hitų; jis puikiai groja gitara ir griežia smuiku.
  • Johno gyslomis teka airių ir italų kraujas.
  • Mėgsta automobilyje klausytis ispaniškų radijo stočių. Nors Travolta nieko nesupranta, tačiau ši kalba jį magiškai ramina.
  • Pirmąjį lėktuvą aktorius nusipirko 1974-aisiais.Dabar jis turi kelis lėktuvus, nuosavą oro uostą su pačia ilgiausia JAV pakilimo juosta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius