Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kai nežinai, ką padovanoti draugei, dovanok tampres!

Savaitgalį su kolegėmis lankėmės Rygoje, kur buvo atidarytas XXI Rygos tarptautinis kino festivalis „Arsenals“. Įdomu pasižiūrėti, kokia kaimyninės šalies patirtis rengiant kino festivalį, palyginti su „Kino pavasariu“.
Tamprės
Tamprės / Sov Sott nuotr.
Temos: 3 Tamprės Ryga Latvija

Man patinka, kad darbas suteikia galimybę keliauti į kitus festivalius, sutikti naujų žmonių, pasinerti į filmų maratoną (jau kraunuosi lagaminus į gražiausią, žinoma, po Paryžiaus, pasaulio kampelį – San Sebastiano miestą Ispanijoje, ten taip pat vyks kino festivalis!). Be filmų žiūrėjimo ir dalyvavimo keistuose vakarėliuose, spėjome ir po Rygą pasivaikščioti. Graži Ryga, sukelianti daug prisiminimų ir asociacijų. Kartais atrodo, kad viskas taip pat, kaip pas mus Vilniuje, kartais miestas atrodo toks kitoks. Bet mus lepino puikus oras, ramybė, gražios gatvelės, nežinia iš kur sklindanti muzika, jūros vėjas, kirai ir žuvėdros ant stogų, puikūs parkai, ilgi pasivaikščiojimai ir moteriški šnekėjimai apie viską viską.

Vieno tokio pasivaikščiojimo metu radau galeriją, kurioje pardavinėjami Latvijos dizainerių darbai. Ir kaip apsidžiaugiau, galėjusi pačiupinėti įdomios kompanijos „QooQoo“ kurtus rūbus, į kuriuos jau kurį laiką spiginau akis internete, kai savo atradimu pasidalino draugė! (Ačiū!)

Šios kompanijos šūkis – fashion for courage. Tokie rūbeliai ir yra. Drąsūs. Kompanijos vadovė – grafikos dizainerė Alyona Bauska, sukūrė prekės ženklą, pelniusį pripažinimą ir susidomėjimą dėl spalvų, išraiškingumo ir neįprastumo. Riboto tiražo drabužiai kuriami tiek vyrams, tiek moterims. Apžiūrėjusi, išglosčiusi rūbus, supratau, kad gražiausios vis dėlto yra tamprės, ypač tos su meškiukais – valiūkiškos, vaikiškos, linksmos. Kai norisi stebinti! (arba nežinai, ką padovanoti draugei).

Visus meškučius, kosmosus ir lietaus debesis gali apžiūrėti ir ką nors įsigyti internetinėje QooQoo parduotuvėje ir Etsy. Arba Rygoje!

O aš greit rašysiu apie filmus iš Ispanijos, keliones ir patį gražiausią oro uostą, vandenyną, dideles bangas, banglentininkus ir puošniausius kino teatrus.

Visą įrašą su iliustracijomis peržiūrėkite Odetos tinklaraštyje.

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius