Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirsten Dunst: ryškiausia „Žmogaus-voro“ žvaigždė

Kirsten Dunst yra viena iš nedaugelio vaikystėje karjerą pradėjusių aktorių, kurios populiarumas neišblėso užaugus, o šlovės laurai neaptemdė proto.
Foto naujienai: Kirsten Dunst: ryškiausia „Žmogaus-voro“ žvaigždė
AOP nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Kirsten Dunst

Ankstyva karjera

Kirsten gimė vokiečio, dirbančio medicinos aptarnavimo srityje, ir švedės, meno galerijos savininkės, šeimoje. Kiki (taip garsioji Holivudo aktorė buvo vadinama artimųjų) pradėjo filmuotis nuo trejų metų. Pirmieji mažosios aktorės bandymai buvo filmavimasis televizijos reklamose. Jose Kirsten nusifilmavo daugiau nei 70 kartų. Sulaukusi septynerių, mergaitė debiutavo kine: K.Dunst atliko epizodinį vaidmenį Woody Alleno kino juostoje „Niujorko istorijos". Išsiskyrus jos tėvams, būsimoji garsi Holivudo aktorė su mama ir jaunesniuoju broliu persikėlė gyventi į Los Andželą. Būtent šiame mieste įsižiebė K.Dunst aktorės žvaigždė. 

Lemtingas vaidmuo

1994-aisiais 11-metė Kirsten filme „Interviu su vampyru", kuriame ji atliko mažos mergaitės, negalinčios užaugti, vaidmenį, filmavosi su tokiomis garsiomis kino žvaigždėmis kaip Tomas Cruise'as ir Bradas Pittas. Vienoje iš kino juostos scenų Kirsten bučiuojasi su širdžių ėdiku B.Pittu. Tai buvo pirmasis jos bučinys ekrane. Beje, šis bučinys aktorei buvo šlykštus, mat Kirsten, filmavimo aikštelėje susidraugavusi su Bradu, į pastarąjį žiūrėjo kaip į vyresnįjį brolį, o ne kaip į svajonių vaikiną. Kirsten atliktas vaidmuo kino juostoje „Interviu su vampyru" buvo lemtingas, nes už šį vaidmenį ji pelnė „Auksinio gaublio" nominaciją, taip pat „Saturno" geriausios jaunos aktorės apdovanojimą, o MTV ją pripažino geriausiu metų atradimu. 1999 m. Kirsten vaidino sutrikusią paauglę jaunos režisierės Sofios Coppolos nepriklausomame filme „Jaunosios savižudės". Šis vaidmuo Holivudo aktorei ligi šiol yra mėgstamiausias. S.Coppola buvo sužavėta Kirsten vaidyba, todėl 2006-aisiais ją dar kartą pakvietė atlikti pagrindinį vaidmenį filme „Marija Antuanetė", už kurį aktorė gavo iki šiol didžiausią – 8 mln. JAV dolerių – honorarą. Dauguma K.Dunst žino kaip aktorę, suvaidinusią komiksų herojaus žmogaus-voro – Piterio Parkerio – merginą Mei Džein Votson filme „Žmogus-voras". Kino juosta sulaukė didelio pasisekimo ir dar dviejų tęsinių. Daugiau nei 40-yje kino filmų suvaidinusi K.Dunst ketvirtajame „Žmogus-voras" tęsinyje sutiktų, jei nesikeistų filmo režisierius, nusifilmuoti dar kartą. 

Energinga mergina

Talentinga jaunoji Holivudo aktorė ne tik vaidina. Ji su mama yra įkūrusi prodiusavimo kompaniją „Wooden Spoon Productions" (beje, išvertus šį pavadinimą iš anglų kalbos, ji skambėtų taip – „Medinių šaukštų gamyba"). Pavadinimas simbolizuoja moters kūrybiškumą, kurį anūkei įkvėpė močiutė. Kirsten aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje, susijusioje su AIDS sergančiais vaikais ir moterimis. Aktorė ypač daug dėmesio skiria ir kitomis sunkiomis ligomis sergantiems žmonėms. Labdaringai veiklai žavioji Kiki negaili nei laiko, nei jėgų. Beje, ar žinojote, kad garsioji mergina ne tik puikiai vaidina, bet ir dainuoja?.. Tačiau į šį savo pomėgį Kirsten rimtai nežiūri. Pirmasis jos kaip dainininkės debiutas įvyko 2001-aisiais, atliktus dainą „Dreams of me".

Širdies reikalų simpatiškoji Kiki nenustumia į antrąjį planą. Jos mylimųjų sąraše įrašyta nemažai Holivudo gražuoliukų pavardžių. Aktorė trumpai draugavo su Tobey Maguire'u (32), su kuriuo susiburkavo filmuojant „Žmogų-vorą". Beveik dvejus metus truko draugystė su aktoriumi Jake'u Gyllenhaalu. Šį vyrą merginai primena aktoriaus dovanota katytė Sophie.  K.Dunst labai myli kates, kurių turi ne vieną. Kai ji, filmuodamasi toli nuo namų, beprotiškai pasiilgsta savo augintinių, aktorė su katėmis kalbasi... telefonu. Paskutinis oficialus Kirsten draugas – dainininkas Johnny Borrellis, su kuriuo kino žvaigždė išsiskyrė praėjusių metų rudenį. Po pusmečio vienatvės K.Dunst mėgavosi įsiliepsnojusia nauja meile su aktoriumi Ryanu Goslingu.

Įveikė depresiją

Garsioji aktorė, neseniai prabilusi apie įveiktą depresiją, kol kas nekalba apie galimas ligos pasekmes. Nors Kiki gyvenimas atrodo saldus it sapnas, tačiau spindėti Holivudo žvaigždėms šiame pramogų pasaulyje psichologiškai sunku. Išlikti, nesuklupti kino industrijoje be vidinės stiprybės, valios pastangų, o ypač be profesionalios pagalbos, nelengva. Prieš atsidurdama reabilitacijos klinikoje šių metų pradžioje, Kirsten su liga bandė kovoti pati, bet vėliau, liūdesiui nepraėjus, kreipėsi į medikus. Aktorės gydymasis klinikoje sukėlė virtinę apkalbų. Dauguma manė, kad mergina buvo įnikusi į narkotikus ir alkoholį. Išėjusi iš klinikos K.Dunst prisipažino apie savo ligą. Depresija, pasak Holivudo aktorės, – tai labai rimta liga. Dabar talentingoji mergina jaučiasi kur kas geriau ir nekantrauja sugrįžti į kino ekranus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius