Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Zareckas-Choras: mano gyvenime - daug moterų

Grupės ŽAS narys Linas Zareckas-Choras praėjusių metų pradžioje žiniasklaidos taikinyje atsidūrė ne savo noru.
Foto naujienai: Linas Zareckas-Choras: mano gyvenime - daug moterų
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Linas Zareckas.

Gimimo data, vieta: 1974 06 26, Vilnius.

Šeima, kurioje gimė: mama Laima ir tėtis Gintautas - pensininkai.

Šeiminė padėtis: išsiskyręs, turi dukras Saulę (10) ir Rūtą (3,5).

Karjera: 1993 metais su bendraminčiais įkūrė vieną populiariausių Lietuvos grupių ŽAS, kurios pavadinimas šifruojamas taip - „Žertva ant smūgio“; ŽAS išleido vienuolika populiarių albumų, kurių ne vienas tapo auksiniu ir platininiu.


Prieš kelis mėnesius viename interviu pašmaikštavęs, kad po skyrybų su žmona dainininke Asta Pilypaite mėgaujasi viengungyste su kitais žasais, skandalingąja vadintos grupės narys Linas Zareckas-Choras iki šiol pyksta ant nesupratingos žurnalistės. Vyras sako, kad niekada nebebus visiškai laisvas - jis visą gyvenimą rūpinsis dukrelėmis Saule ir Rūta, kurių pasiilgsta kiekvieną mielą dieną.


Grupės ŽAS narys Linas Zareckas-Choras praėjusių metų pradžioje žiniasklaidos taikinyje atsidūrė ne savo noru. Žurnalistai išsiaiškino, kad idealia laikyta jo santuoka su dainininke Asta Pilypaite byra. Tačiau ne tik dėl šios priežasties jis per visą interviu burnoja ant plunksnos brolių ir seserų. Pasak Choro, pastaruoju metu lietuviška žiniasklaida pernelyg dažnai vaikosi pigių sensacijų: „Susimušė, parodė papą, išvažiavo į Atėnus, išsiskyrė, susirado meilužę, permiegojo su... ir t. t. Štai pagrindinės temos! Susidaro įspūdis, kad niekas jau neberašo apie muziką, kiną...“


Žasai lengvai nemiršta


Primenu Linui, kad anksčiau su kitais žasais jis ir pats gana dažnai provokuodavo žurnalistus, įsiveldavo į įvairius skandalus. Buvo laikas, kai muzikantai save netgi vadino ne grupe, o reiškiniu. Pastaruoju metu ŽAS veikla truputį atrodo apmirusi - gal į kitas veiklos sritis pasinėrę žasai muzikai neberanda laiko? O gal suaugo ir nebenori kvailioti?

„Nežinau, ką reikia veikti, kad šie klausimai nekiltų. Tarpusavyje nesimušame ir (arba) apie tai garsiai neskelbiame. Neskambiname žurnalistams grįžę iš kelionės ir nepasakojame, kokia faina ir kaitri saulė saulėtame Egipto pliaže“. Mes esame, dirbame, kvailiojame, tik gal kiek kitaip nei anksčiau. Gal mums reikia pradėti šmėžuoti nuogiems žurnalų puslapiuose?.. O gal paskelbti, kad pasikeitėme lytį? - šypsodamasis filosofuoja Choras. - Na, albumo neleidžiame, nes CD formatas jau beveik miręs. Įrašinėjame dainas, jas groja radijas. Žinoma, ne visada ir ne visas. Mums reikėtų  permiegoti su vienu garsiu radijo žmogeliuku, tačiau negalime, nes esame normalios orientacijos... Beje, neseniai pasirašėme sutartį su naujo serialo „Nemylimi“ kūrėjais. Perdainavome vieną seną dainą, kuri tapo šio daugiaserijinio filmo garso takelio pagrindu. Žodžiu, viskas vyksta. Žasai taip lengvai nemiršta!“


Sėkmingas verslas


Prieš pusantrų metų renginių organizavimo kompaniją „Arte di Eventi“ su bendraminčiais įkūręs

Linas „leidžia“ jį vadinti ne tik muzikantu, bet ir verslininku, tačiau iškelia vieną sąlygą. „Pristatyk kaip gerą verslininką, o ne tokį, kuris skriaudžia Lietuvą ir jos žmones“, - šypsodamasis paprašo jis.

Paklaustas, ar jo verslo dar nepalietė ekonomikos krizė, Linas Zareckas tikina, kad bendrovė tikrai nežlugs. „Laimei, nepriėmėme blogų sprendimų, kai šiame versle buvo beprotiškas pakilimas. Kartais susimąstau: „Jei man niekas apie tą krizę nekalbėtų, gal aš ir nežinočiau, kad ji čia yra?“ Benzinas atpigo, žiema dar neprasidėjo. Bėda, kad bankai paskolų neduoda. Manau, jog krizė išeis tik į gera. Išnyks tie, kurie turi išnykti, o liks geriausi. Aš būsiu tarp jų“, - kvatoja žasas.

Klausiu Lino, kodėl nesusigundė pasukti į politiką - juk prieš dvejus metus jis vadovavo Liberalų sąjūdžio partijos rinkimų štabui. „Nepriklausiau ir nepriklausau Liberalų sąjūdžio partijai. Buvimas partijoje - atsakingas darbas. Kol kas nesu pasiruošęs prisiimti tokios atsakomybės“, - sako muzikantas ir pasidžiaugia, kad minėtai partijai neblogai sekėsi rinkimuose į Seimą.

Beje, jis nemano, jog pramogų verslo atstovams Seime - ne vieta: „Labai tingiu į tai gilintis, bet... Mano nuomone, nėra tokios veiklos, darbo, kuri galėtų sutrukdyti tau eiti į Seimą. Kuo pramogų verslas skiriasi nuo kitų darbų ar veiklos rūšių? Manau, niekuo.“


Laisvas - sąlyginai


Nepuolu remti Lino prie sienos, kad papasakotų skyrybų smulkmenas. Puikiai žinau, kad šia tema beveik neįmanoma vyrų priversti kalbėti. Tačiau... Su žmona Asta Pilypaite civilizuotai išsiskyręs verslininkas neslepia, kad nors oficialiai ir yra laisvas, toji laisvė - sąlyginė: „Ką reiškia „laisvas“? Turiu vaikus, turiu jiems įsipareigojimų, esu už juos atsakingas. Laisvas būsiu tuomet, kai mirsiu.“

Kitos moterys? Juk po skyrybų žiniasklaida jį piršo ne su viena... „Reikia sensacijos, tai ir perša. Niekada nesinervinau dėl to, nes tai neturi jokios įtakos mano gyvenimui“, - ramiai paaiškina žasas. Tačiau nuo tiesaus klausimo, ar jo širdies nevirpina nauji jausmai, kaip kalbama, Choras diplomatiškai išsisuka: „Mano gyvenime yra daug moterų: dukros, jų mama, mano mama, bendradarbės, verslo partnerės, draugės.“


Pasiilgsta dukrų


Vis dėlto svarbiausią vietą šiame sąraše užima pačios mažiausios „moterys“ - dukrelės Saulė ir Rūta, su kuriomis dėl įtempto darbų grafiko muzikantas matosi ne taip dažnai, kaip norėtų. 

„Norėčiau kiekvieną minutę būti su jomis. Tačiau yra, kaip yra... Saulė jau didelė, daug laiko praleidžia su draugais. Rūta - linksmiausias vaikas pasaulyje, tad gaudau kiekvieną jos žodį, šypseną, veiksmą“, - švelnių jausmų dukroms neslepia Choras.

Jis nemano, kad kam nors jo asmeninis gyvenimas yra įdomus, todėl ir vengia apie save kalbėti. „Aš neslepiu savo asmeninio gyvenimo. Tačiau ir nepuolu skambinti žurnalistams bei pasakoti, kad šiandien buvau tūlike. Nemanau, jog kam nors įdomu, ką tas Choras veikia. Laimei, mūsų spauda rimtai imasi tik politikų ir seksualių mergaičių, kurios pačios jai mielai atsiduoda. Aš žmogus paprastas, tad ir intrigos nėra“, - šypsodamasis išdėsto Linas Zareckas-Choras.


Marius Berenis-Tru (35)


„Bijau apie jį ką nors sakyti... Rimtai bijau... Jis 50 procentų isterikas ir 50 procentų švelnus bei geras jaunuolis. Buvęs metalistas ir mušeika (vieną kartą net davė į snukį Ezui (Linui Karaliui-Ezopui - aut. past.), o dabar - solidus jaunasis verslininkas. Su juo faina gerti. Garsiai rėkia, o prisigėręs sako, kad visus myli. Žodžiu - žmogus kuriozas!!!“ - sako Marius. (Beveik netaisyta citata iš oficialaus ŽAS interneto puslapio - aut. past.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius