Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius: svarbiausia, kad ponia atrodytų gražiai!

Bene geidžiamiausias Lietuvos ponių stilistas Mantas Petruškevičius (24) priėmė pasiūlymą rengti vieną iš kandidačių į Lietuvos prezidentus Loretą Graužinienę (46).
Foto naujienai: Mantas Petruškevičius: svarbiausia, kad ponia atrodytų gražiai!
Butauto Barausko nuotrauka / zmones24.lt

Bene geidžiamiausias Lietuvos ponių stilistas Mantas Petruškevičius (24) priėmė pasiūlymą rengti vieną iš kandidačių į Lietuvos prezidentus Loretą Graužinienę (46). Radikalių pokyčių jis nežada - svarbiausia, kad kandidatė pasitikėtų savimi ir jaustųsi patogiai. Panašu, įvykdyti visus sumanymus stilistui nebus sunku, - pinigų Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskich nusiteikęs išleisti tiek, kiek reikia.


Esi apolitiškas žmogus. Ilgai svarstei, ar priimti pasiūlymą?


Kartais pamąstydavau, kad būtų įdomu aprengti kokią politikę. Prieš skambutį iš Viktoro Uspaskich partijos štabo nujaučiau, kad sulauksiu kvietimo pasirūpinti kurio nors kandidato į prezidentus įvaizdžiu, todėl pasiūlymas dirbti su ponia Loreta labai nenustebino.

Politika iš tiesų man visiškai nerūpi, kur kas smagiau ieškoti, kokiu švarkeliu žmogų papuošti. Jei atvirai, bijojau, ar rasiu tinkamų drabužių. Iš pradžių maniau, kad gražių apvalių formų moterims skirtų apdarų parduotuvėse netrūksta, o pasirodė, jog pasirinkimas ne toks ir didelis - jau antrą savaitę niekaip negaliu rasti normalaus juodo kostiumo.

Sutikau, nes rengti kandidatę į prezidentus - nauja ir įdomi patirtis. Juolab kad su ponia Loreta puikiai sutariame, tai, ką parenku, jai tinka ir patinka, o ir Viktoras neprieštarauja.


Domėjaisi, kaip turi atrodyti galbūt būsima prezidentė?


Žinoma! Perskaičiau Armino Lydekos etiketo knygą, kurią padėjau jam pristatyti per šiųmetę knygų mugę, keliose knygose susiradau tai, ko man reikia. Kai prireikia pagalbos, paskambinu Arminui, išklausau profesionalo patarimų.

Tiesa, leidžiu sau šiek tiek paimprovizuoti. Žinau, kad pagal etiketą aukšto rango pareigūnei nedera mūvėti juodų pėdkelnių, bet kol moteris - dar tik kandidatė į prezidentus, plonos (bet ne storos!) juodos pėdkelnės, manau, nieko blogo. Pasaulyje yra nemažai pavyzdžių, kai politikės ar politikų žmonos leidžia sau paeksperimentuoti ir nesilaiko griežtojo etiketo.


Kuri pasaulio politikė, tavo nuomone, galėtų būti gero skonio ir etiketo pavyzdys Lietuvos valdžios moterims?


Man patinka Ukrainos premjerė Julija Timošenko, labai gerai rengėsi ir Condoleezza Rice (buvusi JAV valstybės sekretorė - red. past.). Patinka JAV prezidento Baracko Obamos žmona, nes drįsta laužyti kai kuriuos rengimosi stereotipus. Visuomet tvarkingai atrodo Hillary Clinton.


Bet Lietuvoje neprastai atrodančių politikių turbūt taip pat netrūksta?


Dalia Grybauskaitė, Milda Petrauskienė, Dalia Teišerskytė, Rasa Juknevičienė - visos šios moterys atrodo gražiai ir deramai. Bendras vaizdas? Kai spaudoje pasirodo priekaištų ir kritikos, mūsų politikės pasitempia. Suprantu, kad jos labai užsiėmusios ir neturi laiko lakstyti po parduotuves, tačiau vis vien patariu nors kiek jo skirti sau, nors retkarčiais nulėkti apsipirkti, apsilankyti grožio salonuose. Tuomet turėtume daugiau gražių politikių, į kurias galėtų lygiuotis paprastos mūsų moterys.

Ponios Loretos neketinu radikaliai keisti, tikrai neišvarysiu jos į gatvę apsirengusios drabužiais, su kuriais jaustųsi nepatogiai ir nežinotų, ką pasakyti. Nebus teatrinių kostiumų ir radikalių pasikeitimų. Ji turi atrodyti subtiliai ir elegantiškai. Kokybiški klasikiniai kostiumėliai ir bateliai, viena kita detalė - to užtenka. Politikei nebūtina turėti daugybės kostiumėlių - užtenka švarko ir sijono, švarko ir kelnių, klasikinių marškinių ir pilno stalčiaus skarelių.


Kaip, tavo nuomone, turi atrodyti pasitikėjimo verta lyderė?


Svarbu asmenybė, jos individualumas, kurį apibrėžia ir drabužiai. Griežtas klasikinis kostiumėlis, graži rankinė, geras makiažas - visa tai teikia moteriai pasitikėjimo, kartu ir šiokio tokio griežtumo.


Jau išsiaiškinai, kokie drabužiai tinka tavo klientei?


Taip, bet ne taip paprasta mūsų parduotuvėse rasti tai, ko reikia. Su laisvalaikio apranga ne taip sudėtinga kaip su klasikiniais drabužiais. Mūsų politikės nėra manekenės, podiumo gražuolės, jos paprastos moterys, kurioms svarbiausia - darbas, o ne atrodyti nepriekaištingai.

Noriu ponią Loretą ištraukti iš juodos spalvos, bet, žinoma, be jos neapsieisime. Šviesios spalvos atgaivina žmogų, todėl pasistengsiu, kad ponios Loretos spintoje atsirastų kuo daugiau pastelinių, bet ne ryškių ir rėkiančių spalvų drabužių. Kalbant apie siluetus, poniai Loretai tinka klasikinės suknelės, Jacqueline Kennedy stiliaus švarkeliai trumpomis rankovėmis, kelnių kostiumėliai. Jai tinka tai, kas griežta, - ne nėriniai ar lengvi audiniai. Dar noriu ponią Loretą matyti su perlais.


Beje, ponios Loretos spintoje reviziją jau atlikai?


Ne, bet, manau, to ir neprireiks. Naujų drabužių jos spintoje tikrai netrūks.


Drabužius perkate, o gal skolinatės iš parduotuvių?


Politikoje jokių skolinimųsi negali būti - kas čia per triukai?!


Bet turbūt yra biudžetas, kurio negalite viršyti?


Jo nėra. Svarbiausia, kad ponia gražiai atrodytų, ir viskas. Tiesa, stengiuosi neleisti protu sunkiai suvokiamų sumų.


Turi dosnius darbdavius?


Panašu, kad taip (juokiasi).


Jei atvirai - tai, kaip prieš porą metų tavo klientę aprengė dizaineris Juozas Statkevičius, tau patiko?


Manau, būtų neetiška tai aptarinėti. Geriau paklauskite žymaus kritiko ir kitos laidos vedėjo, kuris geriausiai žino, kas kaip atrodo (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius