-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Į Lietuvą – iš apsupto Mumbajaus

Iki dantų ginkluoti kareiviai, susirūpinę oro uosto darbuotojų veidai, kruopščios kratos ir nerimas, skris lėktuvas į Europą ar ne, - štai tokios žygio „Tuk tuk Indija" pabaigos Martynas Starkus (35) su Vytaru Radzevičiumi (40) tikrai nesitikėjo.
Foto naujienai: Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Į Lietuvą – iš apsupto Mumbajaus
Nuotraukos iš asmeninio albumo / zmones24.lt

Iki dantų ginkluoti kareiviai, susirūpinę oro uosto darbuotojų veidai, kruopščios kratos ir nerimas, skris lėktuvas į Europą ar ne, - štai tokios žygio „Tuk tuk Indija" pabaigos televizijos žurnalistai ir keliautojai Martynas Starkus (35) su Vytaru Radzevičiumi (40) tikrai nesitikėjo. Susirengę keliauti po Indiją, vyrai pakliuvo į patį įvykių sūkurį. „Apie tai, kad Mumbajuje prasidėjo karas, išgirdome pakeliui iš Delio, - tik iš lėktuvo išlipęs pasakoja Vytaras. - Džaipure, esančiame maždaug už tūkstančio kilometrų nuo Mumbajaus, įsikūrėme nedideliame viešbutyje ir anksti nuėjome miegoti. Ryte Martynas kėlėsi anksčiau, norėjo sužinoti UEFA Čempionų lygos rezultatus. Naršydamas po kanalus pamatė „Breaking News. War in Mumbai". Miegai išsilakstė. Negalėjome susigaudyti, kas vyksta, - kažkas užpuolė Indiją, prasidėjo karas."

Artimųjų vyrai nusprendė negąsdinti, tačiau iš Lietuvos ėmė skrieti pranešimai. Džaipure indai reagavo ramiai - jiems tai buvo katastrofa toli nuo namų. Kaip susitarę visi kalbėjo, kad tai - Pakistano darbas.

„Artėjančius prie Mumbajaus, mus kelis kartus stabdė policija, - prisimena Vytaras. - Po šešiasdešimt dviejų valandų tragedijos milžiniškas miestas gyveno savo gyvenimą. Prie „Taj Mahal" viešbučio parodėme žurnalistų pažymėjimus ir galėjome filmuoti tai, kas iš jo liko. Žvejų kvartale, kur teroristai išsilaipino, pavyko pakalbinti ir nufilmuoti liudininkus, bendravusius su teroristais, kai šie atplaukė į Mumbajų. Žvejai paklausė, ko jiems čia reikia. Teroristai krovė amuniciją iš pripučiamojo laivo ir piktai liepė nešdintis visiems šalin. Paskui poromis pasklido po miestą ir pradėjo skerdynes."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius