-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelis Schumacheris. Ko bijo bebaimis Šumis?

Prieš trejus metus Michaelis Schumacheris baigė savo karjerą. Per tą laiką sportininkas šiek tiek priaugo svorio ir neseniai su motociklu pateko į avariją.
Foto naujienai: Michaelis Schumacheris. Ko bijo bebaimis Šumis?
Scanpix nuotrauka / zmones24.lt

Prieš trejus metus Michaelis Schumacheris baigė savo karjerą. Per tą laiką sportininkas šiek tiek priaugo svorio ir neseniai su motociklu pateko į avariją. Tačiau įvyko stebuklas: rugpjūčio 23 d. legendinis Raudonasis Baronas grįš į „Formulės 1" trasą. Grįš tam, kad dalyvautų savo 250 lenktynėse. Teigiama, kad Michaelio stiprybės ir ištvermės šaltinis - jo šeima.


Vardas, pavardė: Michaelis Schumacheris.

Gimimo data, vieta: 1969 01 03, Hurth-Hermulheimas, Vokietija. 40 m.

Šeima, kurioje gimė: gimė neturtingoje automobilių mechaniko ir padavėjos šeimoje; turi jaunesnįjį brolį Ralfą (34), kuris nusekė Michaelio pėdomis ir tapo žinomu „F 1" lenktynininku.

Šeiminė padėtis: 1995 m. Michaelis vedė Corinną Betsch (40); susilaukė dviejų vaikų - Ginos-Marios (12) ir Micko (10).

Pasiekimai: 1991-2006 m. žymus „Formulės 1" pilotas; septyniskart buvo „F 1" pasaulio čempionas (1994, 1995, 2000-2004 m.) - tai geriausias rezultatas „F 1" istorijoje; Schumacheris dalyvauja motociklų lenktynėse - 2008 m. „ADAC 100 Berge" neprofesionaliose motociklų lenktynėse užėmė 2-ąją vietą; 2009 m. rugpjūčio 23 d. Michaelis „Ferrari" komandoje pakeis Vengrijoje susižeidusį ekipos pilotą Felipe Massą (27).


Svetima moteris


Corinna su „F 1" lenktynininku Heinzu Frentzenu (42) susitikinėjo jau seniai, tiksliau - kai Michaelis susidraugavo Heinzu. O jie pažįstami nuo jaunių kartingų varžybų laikų. Todėl Schumacheris buvo visų draugo ir jo merginos nesutarimų liudininkas. Cori lydėjo Frentzeną į visas lenktynes. Bėgant laikui, Michaelis pajuto, kad jam būtinas Corinnos buvimas šalia. Nors Schumacheriui niekada netrūko moterų dėmesio, tačiau vos tik jis pamatydavo Corinną, visos jo naujos draugužės jam tapdavo nebeįdomios.

„Tėti, suprask, tai neteisinga! Corinna - mano draugo mergina, o aš kiauras paras apie ją tik ir galvoju!" - sėdėdamas virtuvėje širdį tėvui liejo Michaelis. Vyras įdėmiai išklausė sūnų ir uždavė jam vienintelį klausimą: „Sūnau, o ko tu pats nori? Reikia tik tai suvokti, ir būdas, kaip tai pasiekti, atsiras prieš pat tavo nosį." Michaelis staiga kilstelėjo smakrą, įžūliai pažvelgė tėvui į akis ir nė nesusimąstęs atsakė: „Aš noriu jos!" „Tuomet aš visiškai nesuprantu, kodėl tu gaišti laiką tuščioms kalboms su manimi, jeigu turėtumei būti su ta, kurią pasirinkai..." - nusišypsojo lenktynininko tėvas.


Meilė - lyg sapnas


Tačiau Michaelis su Corinna pasikalbėjo dar negreitai. Lenktynininkas, žvelgdamas į mylimosios akis tuomet, kai ji jam guosdavosi dėl eilinio barnio su vaikinu Heinzu, mintyse repetuodavo kalbą. Per vieną iš tokių pokalbių sportininkas, mintyse suskaičiavęs iki trijų, tiesiog pasilenkė prie merginos ir ją pabučiavo... Didžiulei Michaelio nuostabai, Cori atsakė į jo bučinį. Visa, kas vyko tą vakarą (meilės prisipažinimai, pirmoji kartu praleista naktis, sprendimas susituokti), priminė sapną. Michaelis „atsibudo" tik tada, kai jis, pelnęs dar vieną nugalėtojo titulą, tribūnose išvydo žmoną Corinną ir suprato, kad visa tai buvo daroma tik dėl jos.

Kai Schumacheris sužinojo, kad žmona laukiasi, nenorėdamas, jog ji jaudintųsi, vyras kategoriškai uždraudė Cori rodytis tribūnose, kai jis dalyvauja lenktynėse. Nuo to laiko ponia Schumacher visuomet laukia vyro namuose tam, kad vakare galėtų į lentyną pastatyti dar vieną mylimojo laimėtą „F 1" taurę.

1997 m. Schumacheriams gimė dukra Gina-Maria, o po dvejų metų - sūnus Mickas. Pažvelgęs į savo šeimyninį gyvenimą iš šono, Michaelis suvokė, kad netgi jo pavojinga profesija nesugebės išardyti sportininko šeimos idilės. Lenktynės, kurios dažnai pasiglemždavo Michaelio artimų draugų gyvybes, nė trupučio jo negąsdino. Vyras verkė sužinojęs, kad žuvo dar vienas jo bičiulis lenktynininkas, vėliau - kitas, tačiau Michaelis visą laiką šventai tikėjo, jog jam taip negali nutikti, jog dėl šeimos jis privalo išlikti, o tai reiškė, kad jis tikrai išgyvens.


Stabdžiai tėčiui


1999 m. „F 1" sezonas Michaeliui nebuvo labai sėkmingas. Lenktynės Silverstone jam baigėsi avarija ir dvigubu kojos lūžiu. Lenktynininką iš trasos nešę sanitarai buvo priblokšti jo ištvermės: stipriai sužeistas lenktynininkas rado savyje jėgų pamojuoti iš įsiūčio riaumojantiems gerbėjams, kad šie nors truputį nusiramintų.

Nors sportininkas iškentė dvi operacijas, niekas negalėjo užtikrinti, kad Schumacheris galės grįžti į lenktynių sportą. Corinna, kurios pečius užgulė rūpinimasis sužalotu vyru ir vaikais, neleido sau nė pagalvoti, jog Michaelis nebegrįš į „Formulę 1". Visa šeima palaikė vyro tikėjimą, kad jis išsikapstys. Mažoji Gina-Maria, kartą prisėdusi ant tėčio lovos, paklausė: „Tėti, kodėl tu patekai į avariją?" „Todėl, kad nesuveikė stabdžiai", - atsakė Michaelis ir dar tą patį vakarą tapo pokalbio tarp dukters ir jo tėvo liudininku. Mergaitė paskambino seneliui ir pareiškė: „Seneli, tu privalai man padėti. Mes abu privalome nupirkti tėčiui daugybę stabdžių. Ar girdi? Labai daug ir pačių geriausių!"

Netrukus pasaulis sužinojo, kad Schumacheris grįžta. Su skaudančia koja bolidą jis valdė taip, kad konkurentams neliko nė menkiausio šanso.


Didžiausias nerimas


Schumacherio sūnui buvo lygiai metukai, kai jis pirmąkart išgąsdino tėvą. Michaelis dukrai padovanojo mažą elektra valdomą „Ferrari". Deja, Giną nelabai domino naujasis žaislas. Tačiau jis buvo įdomus Mickui. Corinna su Michaeliu net apstulbo išvydę, kaip metukų bamblys, vos pramokęs vaikščioti, važinėja su žaisline „Ferrari". Atsikvošėjusi Cori apkabino vyrą ir pašnibždėjo: „Brangusis, atrodo, tau laikas į pensiją." Michaelis nusijuokė iš žmonos žodžių, tačiau per kūną vyrui vis dėlto perbėgo nemalonus šiurpulys.

Baimė, nuo kurios imdavo diegti po širdimi, buvo neįprastas Schumacheriui jausmas. Nei viena sudėtinga trasa, nei artimų draugų žūtys, nei perspektyva likti neįgaliu visam gyvenimui arba netekti prizinės vietos - niekas Michaelio negąsdino taip, kaip mintis, kad jo sūnus kada nors taps lenktynininku. Schumacheris darė viską, jog lenktynėse niekada nedalyvautų jo artimieji, vengė paparacų, kurie primygtinai troško jo idealioje santuokoje rasti skylių ir iš visų jėgų stengėsi visiškai atsiriboti nuo išorinio pasaulio šarvuotomis durimis bei neperšaunamaisiais stiklais. Schumacheris niekuomet nenorėjo tapti pramogų pasaulio dalimi. Vyras, kuris per dieną išdalydavo apie 2,9 mln. autografų, labiausiai bijo to, kad kada nors jo sūnui teks slapstytis nuo žmonių taip, kaip kažkada slapstėsi jis pats. Apie savo baimes ir abejones Michaelis nesikalbėjo netgi su mylima moterimi, tarsi nujausdamas, kad garsiai ištarti žodžiai gali įgauti pranašišką jėgą.

Vokietis vairavo užtikrintai ir atidžiai - ne taip, kaip lenktynių trasoje. Jis važiavo namo, kur jo laukė Corinna ir vaikai. Tą dieną lenktynininkas šeštą kartą tapo „Formulės 1" čempionu.

Vos tik Michaelis išlipo iš automobilio, mažasis Mickas pripuolė prie tėčio. „Tėveli, tėveli! Pasakyk, juk tu visus nugalėjai?" - šaukė bėgdamas sūnus. „Taip, sūnau, tavo tėtis - čempionas!" - atsakė Michaelis čiupdamas sūnų į glėbį. „Vadinasi, aš irgi būsiu lenktynininkas", - toliau čiauškėjo mažylis. Schumacheris sunerimęs pažvelgė į Corinną. Žmona tik gūžtelėjo pečiais. „Mama man pažadėjo, kad jeigu tu laimėsi, jūs kitą kartą ir mane pasiimsite į lenktynes. Ji man prižadėjo! Girdi, prižadėjo!" - tarškėjo mažylis žvelgdamas tėvui į akis.

Michaelis priėjo prie Corinnos ir žvilgsniu pareikalavo pasiaiškinti. Moteris tylėjo, o Schumacheriui akimirką pasirodė, kad žmonos akyse sublizgo ašaros. Jis pritūpė prie Micko, skvarbiai pažvelgė į jo akis ir paklausė: „O tu nebijai?" Micko veidas iš karto surimtėjo, ir jis lyg suaugęs, padėjęs ranką tėvui ant peties, atsakė: „Ne, tėti, aš drąsus."


Gyvenimas be lenktynių


Schumacheriai po Michaelio sporto karjeros pabaigos iki šios vasaros mėgavosi ramiu gyvenimu. Žiemą jie ilsėdavosi Norvegijoje esančioje viloje, o daugiausia laiko garsioji šeima praleisdavo vokiškai kalbančiame ramiame Šveicarijos kaime. Penkiolikoje hektarų žemės, kurią Michaelis kadaise įsigijo už 3 mln. Šveicarijos frankų, yra vila, baseinas, arklidė (Corinna mėgsta jodinėti - aut. past.). Ši tyla ir ramybė buvo būtini Michaeliui, tiek metų praleidusiam tarp garsiai gaudžiančių bolidų variklių. Dėl šios tylos Schumacheris pasiruošęs išleisti tiek pinigų, kiek reikės. Beje, dauguma žmonių mano, kad Michaelis - godus ir šykštus vyras. Ši šeima iš tikrųjų nemėgsta pernelyg didelės prabangos. Lenktynininkas užaugo nepasiturinčioje šeimoje ir, nepaisant uždirbtų šimtų milijonų, nesupranta, kaip pinigus galima leisti brangiems niekams, lošimo namams ar tuščioms pramogoms. Schumacherių šeima labai myli šunis. Beje, Michaelį ir Corinną labiau žavi ne veisliniai šunys, bet mišrūnai. Vieną iš tokių Schumacheriai rado Brazilijos gatvėje ir parsivežė namo. Ligi šios vasaros vyras mėgavosi šeimynine laime vedžiodamas mylimą šunį, su vaikais mokydamasis abėcėlę ir ruošdamas Corinnai jos mėgstamus makaronus. Ne paslaptis, kad Schumacheris, baigęs sporto karjerą, trejus metus konsultavo „Ferrari" komandą kuriant bolidą bei automobilius ir palaikė nuolatinį ryšį su komanda, kurioje praleido 11 sezonų.

Didžiojo lenktynininko gyvybė buvo apdrausta 90 mln. JAV dolerių, bet ji neverta nė cento be tų, kuriuos jis myli...


Baimė, nuo kurios imdavo diegti po širdimi, buvo neįprastas Schumacheriui jausmas. Niekas Michaelio negąsdino taip, kaip mintis, kad jo sūnus kada nors taps lenktynininku.


Įdomūs faktai:


  • Tie, kas nepažįsta Michaelio, vadina jį išpuikėliu, egoistu ir šykštuoliu.
  • Jo moters idealas - žmona Corinna.
  • Lenktynininkas dievina laipiojimą po kalnus, neblogai žaidžia futbolą.
  • Mėgsta italų virtuvę (ypač makaronus) ir obuolių sultis su sodos vandeniu.
  • Michaelis neblogai dainuoja, jo mylimiausia daina - Franko Sinatros „My Way".
  • Schumacheris nemano, kad yra gražuolis, ypač jam nepatinka jo apatinis žandikaulis.
  • Niekuomet nesapnuoja košmarų.
  • Laisvai kalba vokiškai, angliškai, itališkai ir truputį prancūziškai.
  • Nemėgsta skaityti knygų.
  • Kadaise buvo daugiausia uždirbantis „F 1" lenktynininkas; 2004 m. jo pajamos buvo 80 mln. JAV dolerių per metus.

Kiti „Formulės 1" genijai


Juanas Manuelis Fangio (1911-1995), penkiskart „F 1" čempionas (1951, 1954-1957 m.), Argentina.

„Formulės 1" pilotas iš Argentinos dominavo pirmajame „F 1" dešimtmetyje. Pasiektų čempionatų pergalių rekordas gyvavo 46 metus. Dėl jo pasiekimų ir metų, kuriais jie buvo pasiekti, Fangio dažnai vadinamas geriausiu visų laikų lenktynininku. Juanas Manuelis, kitaip nei visi „Formulės 1" pilotai, profesionalo karjerą pradėjo vyresnio amžiaus ir buvo vyriausias pilotas daugelyje lenktynių. 1958 m. Fangio baigė karjerą po Prancūzijos GP. Iš viso jis laimėjo 24 etapus.


Allainas Prostas (54), keturiskart „F 1" čempionas (1985, 1986, 1989 m.), Prancūzija.

Dėl itin atidaus bolido pilotavimo stiliaus Allainas buvo vadinamas Profesoriumi. Kadaise jis buvo rekordininkas pagal apvažiuotų ratų, pelnytų taškų ir pergalių skaičių. Beveik visus Prosto rekordus pagerino Michaelis Schumacheris, todėl Allainas pagal rezultatus laikomas antruoju pilotu „F 1" istorijoje. „Nustebau išgirdęs apie Michaelio norą grįžti į lenktynių sportą, bet toks sprendimas vertas didžiulės pagarbos. Per trejus metus Michaelas truputį pasikeitė. Netgi žinodamas apie tuos sunkumus, kurie jo laukia šį sezoną, Schumacheris ryžosi padėti komandai sunkiu periodu", - teigia Allainas Prostas.


Ayrtonas Senna da Silva (1960-1994), triskart „F 1" čempionas ( 1988, 1990,1991 m.), Brazilija.

Šis lenktynininkas - kvalifikacinių važiavimų meistras. Per visą savo karjerą „F 1" jis 65 kartus per kvalifikacines varžybas 65 kartus užėmė 1-ąją vietą. Šio rekordo niekam nepavyko sumušti net 12 metų! 2006 m. jį pagerino tik Michaelis Schumacheris. Tačiau Schumacheriui prireikė net 236 važiavimų, o Sennai - tik 161 karto! Šis pilotas buvo pagrindinis Allaino Prosto konkurentas. Ayrtonas tragiškai žuvo Imolos trasoje, per San Marino GP lenktynes.


Nikis Lauda (60), triskart „F 1" čempionas (1975,1977,1984 m.), Austrija.

Šis pilotas laikomas vienu iš geriausiai viską apskaičiuojančių lenktynininkų. Kai kas jį netgi lygindavo su kompiuteriu. Lauda taip pat vadinamas labai sąžiningu žmogumi - jis visuomet sako tai, ką galvoja. Per avariją Nikis neteko pusės ausies, tačiau saviironijos nestokojantis lenktynininkas sakė, kad dabar jam, likus tik pusei ausies, daug paprasčiau naudotis telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius