Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natalia Vodianova: moteris vaiko veidu

Natalia Vodianova - viena iš geidžiamiausių manekenių pasaulyje. Nors garsioji rusė, dar žiniasklaidos atstovų vadinama Supernova, vieną po kito pagimdė tris vaikus, ji nė trumpam nestabtelėjo svaigiame kelyje į mados olimpą.
Foto naujienai: Natalia Vodianova: moteris vaiko veidu
Bulls nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 2 Mada Vaikai

Vardas, pavardė: Natalia Vodianova.

Gimimo data, vieta: 1982 02 28, Nižnij Novgorodas, Rusija.

Šeima, kurioje gimė: motina viena užaugino tris dukteris: Nataliją, Oksaną ir neįgaliąją Kristiną.

Meilės nuotykiai: devyniolikmetė Natalia, vos pusmetį išdirbusi modeliu, susipažino su didžiąja gyvenimo meile - anglų aristokratu ir dailininku lordu Justinu Portmanu.

Šeiminė padėtis: 2002 metais Sankt Peterburge Natalia ištekėjo už britų lordo Justino Portmano (34); susilaukė trijų vaikų: sūnaus Luco Alexanderio (6), dukros Nevą (2,9) ir jaunėlio Viktoro (1,3).

Karjera: 2002-ųjų rugsėjį Vodianova tapo viena iš geidžiamiausių modelių Niujorko mados savaitėje - ji pasirodė devyniolikos dizainerių madų pristatymuose; nuo 2003-iųjų Natalia yra mados namų „Calvin Klein“ veidas.


Įdomūs faktai:

  • Kad padėtų motinai užsidirbti pinigų, paauglystėje Natalia Vodianova vietos turguje pardavinėjo vaisius. Jau tada ji gaudavo pasiūlymų dirbti modeliu, tačiau Nataliai atrodė pelningiau prekiauti turguje, nei vaikščioti podiumu.
  • Laukdamasi trečiojo vaiko, paskutinėmis nėštumo savaitėmis ji nepaisė gydytojų rekomendacijų susilaikyti nuo tolimų kelionių ir su vyru išskrido prie Baikalo ežero pas šamanus.
  • Gimus dukrai Nevai, vyras Nataliai padovanojo platinos žiedą su deimantu, o gimus trečiajam sūnui Viktorui - iš kartos į kartą Justino giminėje perduodamą koljė.
  • Neseniai rusų modelis pasivadino vyro pavarde; dabar Natalios pavardė yra Portman; su nauja pavarde ji gavo ir baronienės titulą.

Natalia Vodianova - viena iš geidžiamiausių manekenių pasaulyje. Nors garsioji rusė, dar žiniasklaidos atstovų vadinama Supernova, vieną po kito pagimdė tris vaikus, ji nė trumpam nestabtelėjo svaigiame kelyje į mados olimpą.


Primestas liesumas


Mados namų „Calvin Klein“ veidas Natalia Vodianova prieš ketverius metus viešai prisipažino, kad dėl beprotiško noro sulieknėti buvo priėjusi bedugnės kraštą. 2004 metais Niujorko mados savaitėje Natalia dėl itin lieso kūno sudėjimo atsidūrė stilistų, modelių agentūrų vadovų, dietologų dėmesio centre. „Mano galvoje sukosi tik viena mintis - bet kokia kaina suplonėti. Laikydamasi itin griežtos dietos, pamažu dariausi nervingesnė, visą laiką jaučiausi pavargusi, išsekusi, ėmė slinkti plaukai... Mane išgelbėjo gydytoju dirbantis draugas. Jis atvėrė man akis paaiškinęs, jog save žlugdau. Laimei, nuo šios paranojiškos būsenos man pavyko pabėgti“, - pasakoja žavi trijų vaikų mama. Natalia žino, apie ką kalba: liesumas jai buvo primestas daugelio paauglių mergaičių taip išsvajoto mados pasaulio. Nors Vodianovos ūgis 177 centimetrai, tuo metu ji nesvėrė nė 50 kilogramų.

Viena garsiausių pasaulio manekenių mano, kad grožio pasaulyje jaunas mergaites labai lengva paveikti, primesti joms tam tikrą elgesio modelį. Prieš aštuonerius metus madų šou pradėjusi dalyvauti Natalia dar nelabai suprasdavo, kas iš tiesų vyksta. Ji savo kūną stebėdavo tarsi pro padidinamąjį stiklą. Susilaukusi vaikelio žymioji manekenė, prieš grįždama į mados pasaulį, susidūrė su tam tikrais sunkumais: padidėjus Vodianovos svoriui, t. y. priaugus 4-5 kilogramams, ji dėjo visas pastangas, kad kuo greičiau atsikratytų „antsvorio“, nes daugeliui garsių dizainerių tai nepatiko. Natalia labai mažai valgė, dažnai svėrėsi, o tai modelį labai nuvargino. Vis dėlto moteriai po kiekvieno gimdymo pavykdavo itin gretai vėl būti idealios figūros ir sulaukti begalės garsių dizainerių pasiūlymų.


Vietoj podiumo - šeima


2007-ųjų rudenį Paryžiaus mados savaitėje Natalia Vodianova surengtoje Valentino haute couture kolekcijos pristatyme paskutinį kartą žingsniavo podiumu. Rusų supermodelis nusprendė palikti grožio pasaulį po beveik dešimtmetį trukusio sėkmingo bendradarbiavimo su žymiais dizaineriais. Šiam žingsniui jaunąją mamytę pastūmėjo trečiojo vaiko gimimas. 26 metų Vodianova prisipažino, kad dėl intensyvaus darbo grafiko ir nuolatinių kelionių po pasaulį ji negalėjo pakankamai dėmesio ir laiko skirti savo šeimai. Beje, modeliui artimas šaltinis tikina, jog Natalia nepasitrauks iš mados industrijos - Vodianova madų pristatymuose dalyvaus tik tuomet, jei jos honoraras bus ne mažesnis nei 500 000 JAV dolerių.

Kadaise viena garsiausių pasaulio manekenių Linda Evangelista nusprendė geriau išsiskirti su mylimuoju, nei gimdyti ir nėštumu gadinti savo idealią figūrą, tačiau Natalia pasielgė priešingai - ji nepabijojo susilaukti net trijų vaikų. Kaskart po gimdymo rusaitė greitai suplonėdavo ir netrukus vėl visus žavėdavo žingsniuodama podiumu.


Nerimas dėl šeimos narių gyvybių


Kai 2008-ųjų rugsėjį buvo žiauriai nužudyta manekenė Oksana Aplekaeva, kai kurie modeliai ne juokais sunerimo dėl savo gyvybės. Tam įtakos turėjo ir neaiški kitos manekenės iš Kazachijos Ruslanos Koršunovos žūtis. Po šių tragiškų netekčių mados pasaulyje supermodelis Natalija Vodianova nutarė pasisamdyti apsaugininkų būrį. Garsus modelis nenori rizikuoti savo šeimos narių gyvybėmis. Į vaikų žaidimų aikštelės atidarymą šių metų rugsėjo pabaigoje Novosibirske trijų vaikų mama atvyko lydima būrio apsaugininkų. Raumeningi vyrai nė per žingsnį nesitraukė nuo modelio. Netgi viešbutyje jie akylai stebėjo gražuolę. Vodianova teigia, kad ji savo dukters iki aštuoniolikos metų niekur neišleis vienos. Juk net ir pačios geriausios modelių agentūros nesirūpina kasdieniu merginų gyvenimu, nesidomi, ką jos veikia ir su kuo bendrauja. Kaip pavyzdį Natalia pateikia Ruslanos Koršunovos gyvenimą, kuri buvo toli nuo namų, ilgėjosi artimųjų, nežinia, ką veikė laisvalaikiu ir su kuo bendravo. Supermodelio nuomone, jeigu motina nebūtų išleidusi jaunos mergaitės vienos į svetimą šalį, galbūt šios kraupios tragedijos nebūtų buvę.


Naujoji Calvino Kleino mūza


Kultinio amerikiečių dizainerio Calvino Kleino (66) gerbėjai jo kūrybą sieja su rusų supermodelio Natalios Vodianovos įvaizdžiu. Šnabždamasi, kad naujasis mados namų „Calvin Klein“ veidas Natalia Calvinui Kleinui patinka labiau nei pastarąjį dešimtmetį jo buvusi mūza britė Kate Moss. 2007-aisiais niekas nenustebo gražuolę išvydę reklamuojant naujuosius mados namų „Calvin Klein“ kvepalus „Euphoria“. Šioje reklamoje modeliuotojas Vodianovą pateikia kaip fatališką gundytoją. Tai jau nebe pirmas bendras supermodelio ir Calvino Kleino darbas - jie bendradarbiauja nuo 2003-iųjų. Natalia fotografavosi daugelyje provokuojančių mados namų „Calvin Klein“ reklamų. Amerikiečių dizaineris mano, kad rusų gražuolė yra vienas iš geriausių, su kuriais jam teko dirbti, modelių. „Tai kerinčio grožio moteris ir įspūdinga asmenybė. Šalia jos paprasčiausiai norisi būti, ir tiek“, - neslepia Calvinas Kleinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius