-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prieš sugrįždamas į TV3 Naglis Šulija išsirengė į „Tūkstantmečio odisėją“

Į 12 buriuotojų gretas šį kartą buvo pakviestas trumpam TV3 eterį palikęs ir vėl visai netrukus į jį sugrįžtantis populiarus orų pranešėjas Naglis Šulija.
Foto naujienai: Prieš sugrįždamas į TV3 Naglis Šulija išsirengė į „Tūkstantmečio odisėją“
TV3 nuotr. / zmones24.lt
Temos: 2 Naglis Šulija TV3
Jau šį savaitgalį prasidės 6-asis „Tūkstantmečio odisėjos“ nuotykių ir kelionių aplink pasaulį etapas. Į 12 buriuotojų gretas šį kartą buvo pakviestas trumpam TV3 eterį palikęs ir vėl visai netrukus į jį sugrįžtantis populiarus orų pranešėjas Naglis Šulija.
„Labai smagu, kad prieš sugrįždamas į eterį turiu progą išbandyti tikrą iššūkį. Negana to, kad pats etapas žada būti ypatingas, bet dar ir mūsų įgula išskirtinė. Vadinamajame „Kapitonų plaukime“ iš 12 buriuotojų plauks net 8 kapitonai, o ir aš šalia jų“, – sako greitai orų prognozes žiūrovams vėl pristatysiantis Naglis Šulija.

Žymus sinoptikas ir „Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojai pajudės nuo Argentinos miesto Ušuajos. Netrukus jų lauks ir pirmasis iššūkis – Horno ragas, piečiausias Pietų Amerikai priklausančio Ugnies Žemės salyno kyšulys.
„Ši vieta buriuotojams – lyg kalnų mėgėjams Everestas. Ji labai pavojinga, nes čia nuolat siaučia audros, rūkai, pavojingi vandenys su stipriomis srovėmis ir net plaukiojantys ledkalniai“, – apie pavojingą užduotį pasakoja N. Šulija.

Tarp pačių buriuotojų net sklando nerašyta taisyklė – praplaukusiųjų žymiąją vietą įšventinimas. Tie, kuriems pavyksta įveikti Horno ragą, tampa „horniečiais“ ir įgauna tam tikrų privilegijų. Tarkim, įveikę šią pavojingą atkarpą gali nesistoti, kai pro duris įžengia pati Anglijos karalienė, arba jie gali laisvai švilpauti laive ir net įsiverti į ausį auskarą!
„Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojai negalvoja, kokios privilegijos jų lauks po to, o šiame legendomis apipintame iškyšulyje Vasario 16-osios proga žada iškelti Lietuvos trispalvę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius