Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reese Witherspoon: užsispyrėlės užmojai

Kiekviena Holivudo era turi savo „auksinę mergaitę“. Reese Witherspoon neabejotinai yra šio dešimtmečio lyderė.
Foto naujienai: Reese Witherspoon: užsispyrėlės užmojai
Reese Witherspoon su Jake'u Gyllenhaalu. AOP nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Laura Jeanne Reese Witherspoon.

Gimimo data, vieta:  1976 03 22, Naujasis Orleanas, Luiziana, JAV.
Šeima, kurioje gimė: gimė amerikiečių chirurgo ir slaugytojos šeimoje, turi vyresnįjį brolį.

Meilės nuotykiai: Ryanas Phillippe'as (34), Jake'as Gyllenhaalas (27).

Šeimyninė padėtis, vaikų skaičius: išsiskyrusi, su buvusiu vyru Ryanu Phillippe'u augina dukrą Ava Elizabeth (9) ir sūnų Deaconą Reese'ą (5)

Karjeros pasiekimai: už vaidmenį juostoje „Ties jausmų riba“ pelnė „Auksinį gaublį“.


Kiekviena Holivudo era turi savo „auksinę mergaitę“. Reese Witherspoon neabejotina šio dešimtmečio lyderė. Šiais laikais, kai populiariu dažniausiai tampama save reklamuojant, Reese sugebėjo tapti brangiausia Holivudo aktore ir tokių aukštumų ji pasiekė be jokios savireklamos. Aktorė viešai pasijuokė iš savo po gimdymo likusių strijų ir iš fakto, kad ilgą laiką nežinojo, ką reiškia „Louis Vuitton“.


Nauji projektai


Nuo vaikystės Reese buvo vadinama užsispyrusia, visada užsibrėžusių tikslų pasiekiančia mergina. Todėl nenuostabu, kad net didžiausių gyvenimo pokyčių sūkuryje aktorė išlieka susikaupusi ir organizuota. Neseniai jos įkurta kompanija „Type a Productions“ išleido kino juostą „Penelope“, kurioje pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Christina Ricci (28), taip pat Reese su komiku Vince'u Vaughnu (38) nusifilmavo komedijoje „Keturios Kalėdos“ bei tapo šių metų „Avon“ pasauline ambasadore, pasisakančia už moterų teises. Šios Holivudo garsenybės pareigos apima įvairius moters gyvenimo kokybės aspektus - nuo pasisakymo prieš smurtą šeimoje iki kovos su krūties vėžiu. „Aš užaugau šeimoje, kurioje moterys daug pasiekdavo, o toms, kurioms nepavyko, sutrukdė neigiamas visuomenės požiūris“, - sako moterims siekianti padėti Reese Witherspoon. Noras ištiesti pagalbos ranką kitiems visuomet glūdėjo aktorės viduje. Užaugusi medikų šeimoje Reese sunkiai susitaikė su tuo, kad nesekė tėvų pėdomis.


Naujas stilius


Lapkričio mėnesio žurnalo „Vogue“ viršelyje puikuojasi nuostabi Reese nuotrauka, užfiksuota jai lankantis Paryžiuje. Aktorė dievina šį miestą ir puikiai atsimena savo pirmąją kelionę į Paryžių. „Aš mažai keliauju, tačiau į Paryžių visada noriu sugrįžti. Džiaugiuosi, kad vaikams galiu parodyti jau pažįstamas gatveles ir sodus“, - sako aktorė.

2005 m. Reese Witherspoon artimai susibičiuliavo su mados namų „Nina Ricci“ dizaineriu Olivieriu Theyskensu (31), kuris sukūrė ne vieną proginę aktorės suknelę. Nerafinuoto skonio pietietės Reese ir galantiškojo prancūzo draugystė iki šiol žiniasklaidai atrodo labai keista ir įtartina. Olivieris mano, kad Reese turi nuostabų skonį ir kad būtent ji padėjo jam sukurti „Nina Ricci“ žiemos drabužių kolekciją. Beje, aktorė visuomet atsižvelgia į bičiulio patarimus: neseniai ji, paklausiusi Olivierio patarimo, nusikirpo savo ilgus plaukus. Nauja garsenybės šukuosena Reese labai tinka, ji išryškina gyvenimo džiaugsmu švytinčius aktorės veido bruožus. Beje, apie Reese Witherspoon plaukus... Kino žvaigždė su šypsena prisimena sutrikusius režisierius, kurie vos patikėdavo, kad Reese yra natūrali šviesiaplaukė, ir kurie visada norėdavo pakeisti jos plaukų spalvą.


Nauja meilė


Praėjusiais metais aktorė oficialiai išsiskyrė su vyru Ryanu Phillippe'u (34). Garsenybių šeima į šipulius  subyrėjo po septynerių santuokos metų. Kalbama, kad abu sutuoktiniai užaugo darniose šeimose ir iš paskutiniųjų stengėsi išsaugoti savo santuoką. Ryanas su Reese susipažino per 21-ąjį jos gimtadienio vakarėlį.

Po skyrybų Reese Witherspoon greitai susirado naują gyvenimo palydovą. Apie draugystę su aktoriumi Jake'u Gyllenhaalu (27) moteris kalba nenoriai ir tepasako, kad Jake'as ją labai palaiko. Aktorė pabrėžia, jog yra labai laiminga moteris, nes ją supa žmonės, kurie ją myli ir jai padeda. Apie rimtus porelės ateities planus galima spręsti ne iš įsimylėjėlių kalbų, o iš jų darbų: neseniai Jake'as persikėlė gyventi į Reese namus. Kalbama, kad jie rimtai galvoja apie santuoką.


Nesenstančios šeimos tradicijos


Apie intymų gyvenimą Reese Witherspoon visuomet kalba nenoriai, bet apie vaikus ir šeimos tradicijas Reese galėtų pasakoti labai ilgai. Ji gimė ir užaugo pietinėje JAV dalyje, Luizianos valstijoje. Pietietiško kraujo turinti Reese rimtai žvelgia į gyvenimą. Duodama interviu, ji dažnai pabrėžia, kad šeima ir jos tradicijos vaidina ypač svarbų vaidmenį jos gyvenime.

Šiuo metu Reese Witherspoon  yra daugiausiai uždirbanti Holivudo aktorė, tačiau pinigai jai nėra gyvenimo tikslas, esminė vertybė. Aktorė vairuoja paprastą automobilį, gyvena jaukiame, bet neištaigingame name. Kartą vienas Holivudo senbuvis Reese apibūdino štai taip: „Ji be galo paprasta.“ Ji mėgaujasi paprastais gyvenimo dalykais, dievina gaminti maistą, skaityti knygas. Aktorė, paklausta, ar nesibaimina dėl atžalų ateities, atsako, kad jos vaikai nepražus, nes jie puikiai supranta gyvenimo vertybes.


Jake'as Gyllenhaalas (27)


Penkeriais metais jaunesnis aktorius su Reese susipažino filmuodamasis juostoje „Pagrobti ir perduoti“. Tuo metu Reese gyveno su Ryanu, nors poros santuoka jau braškėjo. Aktorė iki oficialių skyrybų neigė draugystę su Jake'u.

Jake'as Gyllenhaalas gimė režisieriaus ir dramaturgės šeimoje. Vaidinti jis pradėjo nuo dešimties metų. Kino pasaulio žvaigždė turi vyresniąją seserį Maggie (30), kuri taip pat yra garsi Holivudo aktorė. Garsioje kino juostoje „Kuprotas kalnas“ Jake'as vaidino gėjų ir... nuo to karto jis tapo homoseksualų numylėtiniu. Paklaustas apie savo seksualinę orientaciją aktorius atrėžia: „Aš nesu gėjus, tačiau, jei kada susidomėsiu vyrais, manęs tai neišgąsdins.“ Neseniai Reese ir Jake'as pradėjo gyventi kartu. Sklando kalbos, kad aktorė rimtai auklėja jaunesnįjį širdies draugą: Reese moko Jake'ą tvarkos, neleidžia jam vaikščioti su batais namuose, dėti kojų ant stalo ir keiktis prie vaikų. Tačiau nuo meilės apsvaigęs Jake'as nepyksta ant Reese dėl pamokslų. Jis pasiruošęs keistis ir prisitaikyti, kad galėtų būti šalia užsispyrusios ir žavios blondinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius