Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Siparis: širdyje aš tikras donžuanas

Saulius Siparis, užauginęs du sūnus, o prieš ketverius metus su žmona Ugne susilaukęs dukrytės Salomėjos, tikina tik dabar supratęs ir pajutęs, koks džiaugsmas stebėti augančią atžalą.
Foto naujienai: Saulius Siparis: širdyje aš tikras donžuanas
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Saulius Siparis

Vardas, pavardė: Saulius Siparis.

Gimimo data, vieta: 1958 12 15, Kaunas. 49 m.

Šeima, kurioje gimė: tėvas - operos solistas Rimantas Siparis, motina - aktorė Marija Rasteikaitė.

Šeiminė padėtis: septyniolika metų kartu gyvena su žmona Ugne; turi tris vaikus: Kristijoną, Marių ir Salomėją.

Karjera: žymus teatro, televizijos ir kino aktorius, veda televizijos laidą „Detektyvai", vaidina lietuviškame seriale „Broliai".


Saulius Siparis, užauginęs du sūnus, o prieš ketverius metus su žmona Ugne susilaukęs dukrytės Salomėjos, tikina tik dabar supratęs ir pajutęs, koks džiaugsmas stebėti augančią atžalą.


Su dukra - gražiausios akimirkos


„Ateina laikas, kai viskas tarsi sukasi ratu. Atrodo, jau viską mačiau, daug kur buvau. Ko tik nepatyriau! Visą gyvenimą tik imi, dirbi, sieki. Tačiau ateina laikas, kai norisi duoti. Koks džiaugsmas stebėti savo augančią dukrą! Ji tokia tikra, tokia smalsi, o kiek joje džiaugsmo! Salomėja mane vadina gražuoliu", - šypsosi apie dukrą kalbėdamas aktorius. Kai augo sūnūs, vyras neslepia, buvo kiti laikai ir kitas požiūris. „Tuomet man reikėjo dėmesio, norėjosi lakstyti, visur dalyvauti, retsykiais vaikai būdavo tarsi trukdys. Bėgant metams, pradedi kitaip viską suvokti, tik laikui bėgant pamatai tą grožį... Aš jau ne brandus, o, ko gero, senas tėtis, bet, jei galėčiau, prasukčiau įstatymą, kad vaikų visi susilauktų nuo keturiasdešimties", - kalba Saulius. Kai tik gali, jis su dukrele eina pasivaikščioti, bendrauja, kalba. „Salomėjai labai pasisekė - ji turi nuostabią auklę. Žinote, mano ketverių metų dukra jau puikiai skaito ne tik lietuviškai, bet ir rusiškai. Sereikiškių parke susirenka prakutusių lietuvių vaikai su auklėmis, o mano Salomėja skaito pasakas. Darželio jai nereikia, nes šalia turi puikią mokytoją. Kartais tik pagalvoju, jog iš to didelio rašto neišeitų iš krašto", - šypteli Salomėjos tėtis.


Nešioja kaukę


Griežtų veido bruožų ir sodraus balso vyras sako, kad tai - tik jo išorė ir savotiška kaukė. Tačiau viduje, pasak Sauliaus Sipario, jis tikras romantikas. „Iš esmės esu su kauke, bet juk tokia mano profesija! Iš tiesų mano siela švelni kaip persikas", - nejuokaudamas sako Saulius. Vyras neslepia, kad namuose būna visoks. „Skandalų nėra, muštynių - irgi. Mano žmona labai tolerantiška, protinga ir netgi per daug protinga moteris. Būna, kad naktį po darbų grįžtu namo, žmoną randu jau miegančią ir piktą. Bet toks yra mano darbas", - sako garsus Lietuvos aktorius. Saulius prisipažįsta, jog dažnai balansuoja tarp depresijos ir šviesių minčių, bet, jei ir būna labai sunku, jis su niekuo apie tai nekalba. Netgi žmonai nieko nesako. Greitai penkiasdešimtmetį švęsiantis Saulius Siparis, tikina nebespėjantis sugauti laiko. „Jis bėga nenumaldomai. Jaučiuosi ne iki galo realizuojantis save. Aš vis tikiu, kad ateis toks metas, kai galėsiu su visa energija dirbti tik tai, kas mieliausia sielai. Mokausi pagauti gražias akimirkas ir gyventi šia diena. Negalima praeiti pro gražią moterį, reikia ją mylėti. Praleisi, kitos progos gali nesulaukti. Apie kokią ištikimybę kalbama? Nėra jos. Čia Dievo dovana žmogui. Bet tai reikia daryti taip, kad neįskaudintumei savo žmogaus. Nuo romantiškų akimirkų su žmona telefono būdelėje praėjo jau septyniolika metų. Atrodo, tiek išmylėta, tiek visko patirta, bet aš laukiu to netikėtumo, kuris dar gali pasitaikyti. Kažkas nauja, neatrasta, kažkoks perversmas gali įvykti ir su žmona. Niekada nežinai. Atrodo viskas teisinga, faina. Tačiau, gal gali būti ir geriau?" - neslepia sieloje esantis donžuanas Saulius Siparis.


Kuria planus kokybiškai senatvei


Nors aktoriams ir šou pasaulio atstovams dabar nelengva, Saulius sako, kad gyventi ir pragyventi gali. „Nereikia Dievo varyti į medį. Kiek turiu, tiek užtenka. Beje, aš niekada ir nebuvau vartotojas. Niekada nereikėjo brangių ir itin prabangių daiktų. Mano aistra - kelionės. Kasmet su šeima išvykstame paslidinėti ar pailsėti į kokią šalį." Prieš Kalėdas ar po jų vyras ketina vykti į Tailandą. Kol kas tik apsižiūrėti, apsišniukštinėti, tačiau prasitaria, kad su žmona jiedu svarsto galimybę, pardavę visą nekilnojamą turtą čia, Lietuvoje, įsikurti svetur. Galbūt net Tailande. Nors gruodžio mėnesį jų laukia gražus jubiliejus, pasak aktoriaus, širdyje jis vis dar jaučiasi jaunas. „Tik pasižiūrėjęs į veidrodį suprantu, kaip iš tiesų yra. Jaučiu, kad jau darosi sunku sportuoti, mečiau rūkyti cigaretes, bet pamėgau cigarus - įpročių ne taip lengva atsikratyti", - sako Saulius Siparis.



Ugnė Siparinė: jis ne iš tų, kurie globotų


Žurnalistė, viešųjų ryšių įmonės vadovė, Sauliaus žmona Ugnė (38) pasakoja, kad jis namuose būna visoks. „Vaidmenys, kuriuos jis atlieka, turbūt ne veltui tokie parenkami, ir Sauliui jie labai tinka. Mano vyras toks ir namuose. Tačiau už tų agresijos ar pykčių proveržių kiauto slypi jautri siela. Skirtumas tik tas, kad mane išgąsdinti yra kur kas sunkiau nei žiūrovą. Dažnai primenu, kad šalia jo nesijaučiu tikra moterimi, nes daug sprendimų ir svarbių reikalų tenka spręsti man. Jei būčiau iš tų moterų, kurioms reikia, kad vyras globotų, kad ji jaustųsi kaip už mūro sienos, su Sauliumi nepagyventume. Esame abu valdingi, norintys lyderiauti, gal tos panašios savybės padeda būti kartu ir sutarti? O tėtis jis labai geras. Žinau, kad dėl savo vaikų vyras padarytų viską. Apie mažąją Salomėją net nekalbu, nes mes abu dėl jos pametę galvas."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius