Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Silvio Berlusconi: valdžia, seksas, pinigai

Italijos ministras pirmininkas - vienas ryškiausių Europos politikų. Jį garsina meilės intrigos ir skandalai. Rinkėjai jam atleidžia visus žygius „į kairę“ ir nuodėmes.
Foto naujienai: Silvio Berlusconi: valdžia, seksas, pinigai
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Gimimo data, vieta: 1936 09 23, Milanas.

Šeima, kurioje gimė: tėvas Luigi (1908-1989) buvo banko klerkas, motina Rosa Bossi (1911-2008) - namų šeimininkė; Silvio - vyriausias iš trijų vaikų.

Meilės nuotykiai: dievina gražias moteris; premjero skonį pagyrė netgi erotinių filmų režisierius Tinto Brassas (77).

Šeiminė padėtis: buvo vedęs Carlą Dall'Oglio, santuoka truko 20 metų (1965-1985), susilaukė dukters Marios Elviros (44) ir sūnaus Piero Silvio (40); šiuo metu vyksta skyrybų procesas su Veronica Lario (52), su kuria Silvio pažįstamas 29 metus, o santuokoje išgyveno 19 metų; iš antros santuokos Berlusconi turi tris vaikus: Barbarą (25), Eleonorą (23) ir Luigi (21).

Pasiekimai: Italijos politikas, verslininkas, daugkartinis šalies premjeras (1994-1995, 2001-2006 ir nuo 2008 m.), Italijos žiniasklaidos magnatas, futbolo klubo „AC Milan“ savininkas; dažnai siejamas su Sicilijos mafija, tačiau jokių teismo patvirtintų įrodymų nėra.


Italijos ministras pirmininkas - vienas ryškiausių Europos politikų. Jį garsina meilės intrigos ir skandalai. Rinkėjai jam atleidžia visus žygius „į kairę“ ir nuodėmes. Jie džiaugiasi, kad Italiją valdo ne koks nors pilkas biurokratas, o tokia spalvinga asmenybė.


Skirtingos prigimtys


Mažajam Silvio labai anksti ir gana įdomiai pasireiškė skirtingos prigimtys - menininko ir verslininko. Jos Berlusconi iškėlė į gyvenimo aukštumas. Būdamas penkerių, jis draugams rengdavo lėlių spektaklius, už kuriuos imdavo mokestį - skanėstus ir pinigus. Sakoma, kad jau tuomet Silvio suprato, jog pasaulis - teatras, o visi žmonės jame - žiūrovai, todėl pelningiausias verslas - tapti teatro savininku. Ypač pažangiai mokęsis Berlusconi ruošdavo pamokas dvejetukininkams, tinginiams. Savaime suprantama, ne už dyką. Kaip sąžiningas „verslininkas“, pinigus jis grąžindavo, jei „klientas“ gaudavo ne tokį pažymį, kokio norėjo. Nesitikėdamas tėvų pagalbos, net atvirkščiai - bijodamas jos tarsi mirties (Silvio nepatiko kasininko vieta, kurią jam parūpino tėvas), Berlusconi įstojo į teisę ir mokslus baigė su pagyrimu. Išsilavinimą būsimas garsus politikas įgijo be tėvų pagalbos. Kad galėtų išgyventi, Silvio dirbo fotografu ir dainininku poilsiniuose laivuose.


Stačia galva į verslą


Tačiau Silvio netapo nei aktoriumi, nei dainininku. Jis netgi nedirbo teisininku. Baigęs mokslus, Berlusconi su draugais įsteigė statybos kompaniją „Edilnord“. Silvio su genialiu verslo planu metus mynė stambiausių bankų slenksčius bandydamas išmušti kreditą pigiam priemiesčiui statyti. Įtaigus Berlusconi balsas, pasitikėjimas savimi ir blaivus mąstymas įtikino bankininkus. Jis kalbėjo, kad Milan-2 turėtų būti toks mikrorajonas, kuriame būtų viskas: nuo gimdymo namų iki kapinių. Buvo planuojama užstatyti nebrangų žemės sklypą šiauriniame miesto pakraštyje. Sklypas buvo pigus, nes virš jo dažnai skraidydavo lėktuvai. Kai po dvejų metų „svajonių miestelis“ Milan-2 buvo pastatytas, butus pavyko parduoti už milžiniškus pinigus, nes virš jo dėl nežinomų priežasčių nebeskraidė lėktuvai. Kalbama, kad jau tada Silvio buvo galima patupdyti už grotų. Nuo to laiko Berlusconi pavardė nuolat siejamas su korupcija ir finansinėmis machinacijomis. Beje, šiam žmogui oficialiai buvo iškelta 90 bylų, tačiau visos jos buvo nutrauktos. Tiesa, kartą teismas jį pripažino kaltu, bet iš karto po kaltinamojo nuosprendžio perskaitymo Silvio buvo pritaikyta amnestija.


Jis nemirtingas?



Berlusconi išstudijavo Bibliją ir įtikėjo ne tik savo nemirtingumu, bet ir tai, kad yra Dievo išrinktasis. Kartą jis net pagydė neįgalų berniuką. Silvio jam pasakė: „Kelkis ir eik.“ Berniukas atsistojo ir pradėjo vaikščioti. Daug kas tuo metu prisiminė garsiąją Biblijos frazę: „Aklieji praregi, raišieji vaikščioja, raupsuotieji apvalomi, kurtieji girdi...“

Berlusconi mano, kad jo sėkmės receptas - labai paprastas, o visa kita - tai ne kas kita, kaip konkurentų pinklės. Šis žmogus yra nepaprastai darbingas, jis miega tik po tris valandas per parą. Be to, Silvio negeria, nerūko ir reguliariai mankštinasi. Italijos ministras pirmininkas turi asmeninį gydytoją, kuris jam nuolat ruošia eliksyrą, darantį politiką „nemirtingu“. Medikas teigia, kad kiekvienais metais dėl šio gėrimo Berlusconi organizme atsiranda vis daugiau naujų ląstelių. Galima pamanyti, kad šis gydytojas - apsimetėlis, bet, pasak oficialių medikų išvadų, Silvio kūnas net 12 metų jaunesnis už jo tikrąjį amžių.


Iš verslo į politiką


 „Nemirtingojo“ verslas nuo 1963-iųjų stipriai išsiplėtė. Berlusconi suprato, kad pelningiausia - skolintis. Milžiniškas pasiskolintas lėšas jis sėkmingai investuodavo į įvairius projektus, o verslininko nuojauta ir įtakingi draugai pasirūpindavo, kad jie būtų pelningi. 7-ojo dešimtmečio pabaigoje statybų verslas nebedavė norimo pelno, tad Silvio nusprendė užkariauti žiniasklaidos pasaulį. Italas anksčiau už kitus suprato televizijos ir spausdinto žodžio magišką galią, kokybiškos reklamos būtinybę. Berlusconi greitai pasiglemžė tris iš šešių nacionalinių kanalų bei kelis svarbiausius Italijos spaudos leidinius. Šios įkurtos žiniasklaidos imperijos reikmėms tenkinti buvo įsteigtas milžiniškas bankas „Mediolanum“ ir didžiausia Italijoje leidykla „Mondadori“. Italo teleimperijos žnyplės nusitiesė toli už šalies ribų.

1994 m. Silvio, seniai žinomas kaip masonų ložės narys, pasinėrė į politiką: „Man nereikia tapti ministru pirmininku dėl valdžios. Aš turiu namų visame pasaulyje, milžiniškų laivų ir lėktuvų, nuostabią žmoną ir nuostabią šeimą... Apskritai - tai pasiaukojimas“, - tuomet kalbėjo politikas. Tai buvo dar vienas apsukraus italo sėkmingas žingsnis. Jis laimėjo rinkimus ir tapo Italijos ministru pirmininku, tačiau valdžioje Silvio išbuvo tik 226 dienas. Kelerius metus Italijoje trukusi kova su korupcija (taip pat ir su mafija) palietė ir Berlusconi. Iš valdžios posto milijonieriui teko pasitraukti. 2001 m. Silvio į politiką grįžo kaip dar labiau „pasikaustęs“ politikas. Netrukus jis įteisino įstatymą dėl prezidento, ministro pirmininko, abiejų Seimų pirmininkų ir Konstitucinio Teismo pirmininko neliečiamybės. Todėl dabar Berlusconi jaučiasi saugus.


Žmona neištvėrė


Neseniai pasirodė pranešimai, kad Berlusconi žmona Veronica Lario pareikalavo skyrybų. To neslepia ir Italijos ministras pirmininkas. Apie pašlijusius sutuoktinių santykius jau seniai sklido kalbos: pastaruoju metu žmona retai būdavo šalia vyro per oficialius renginius. Be to, ji poilsiauja viena ir gyvena savo name prie Milano. Ligi šiol pora neigė bet kokias kalbas apie nesutarimus. Beje, artima aktorės Veronica Lario draugė teigia, kad pirmoji Italijos ponia galvojo apie skyrybas dešimt metų. Žmonos kantrybė trūko, kai į Europarlamento rinkimų sąrašus Berlusconi nusprendė įtraukti gražuoles iš pramogų pasaulio, atvirai pareikšdamas, jog atrankos kriterijus buvo ne politinė patirtis, o pretendenčių išvaizda. Pasak jo, šios kandidatės tikrai išsiskirs iš „dvokiančių ir prastai apsirengusių žmonių, kurie atstovauja kai kurioms frakcijoms Europarlamente, minios“. Tai ne pirmas viešas šeimos skandalas. Prieš kelerius metus žiniasklaidoje sutuoktiniai aiškinosi santykius dėl to, kad Silvio atvirai flirtavo su buvusia „Mis Italija“, dabartine Lygių galimybių ministre Mara Karfagna (33). „Vesčiau tave, jei nebūčiau vedęs“, - tuomet gražbyliavo gražuolei Berlusconi. Be to, Veronicai nepatiko, jog jos sutuoktinis neseniai dalyvavo bendražygio dukters Noemi Letizia (18) gimtadienyje. Mergina žurnalistams prisipažino, kad ji dažnai aplanko Berlusconi Romoje ir Milane bei vadina jį „tėtušiu“. Tai išgirdusi Veronica Lario labai įtūžo, mat Italijos oligarchas niekada nedalyvauja, nors visuomet yra kviečiamas, savo vaikų gimtadieniuose.

Berlusconi bus antrasis (po Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy (54) iš Europos politikos lyderių, išsiskyrusių antrą kartą. Silvio žmoną turėtų paguosti nemaži pinigai, kurie atiteks jai po skyrybų - juk Berlusconi turtas vertinamas 6,5 mlrd. JAV dolerių (apie16,7 mlrd. litų). Silvio -vienas turtingiausių Italijos žmonių.


Įsimintiausi Silvio Berlusconi „perlai“:


  • Nedalyvavo NATO susitikimo oficialioje dalyje, nes „negalėjo“ nutraukti pokalbio... mobiliuoju telefonu.
  • Didžiosios Britanijos karalienė sudrausmino Italijos politiką dėl pernelyg audringai reiškiamų emocijų, kai jis išvydo JAV prezidentą Baracką Obamą (47).
  • Tai, kad nesutampa Berlusconi ir JAV prezidento požiūriai į ekonomikos krizę, Silvio paaiškino tuo, jog Obama už jį „aukštesnis, jaunesnis ir lieknesnis“, ir pridūrė, kad jis kur kas „blyškesnis, nes seniai kaitinosi saulėje“.
  • „Italės be galo gražios. Kad jų niekas neprievartautų, kiekvieną gražuolę turėtų lydėti kareiviai“, - taip politikas siūlė spręsti nusikalstamumo šalyje problemą.
  • Norėdamas pritraukti užsienio investuotojus, Berlusconi pabrėžė, kad italų kompanijose dirba pačios gražiausios sekretorės.
  • 2002 m. per ES lyderių susitikimą pozuojant bendrai nuotraukai Silvio panoro „padaryti ragelius“ virš Ispanijos užsienio reikalų ministro galvos.
  • Kartą per oficialų susitikimą Berlusconi pasislėpė už vėliavnešio, o kai prisiartino Vokietijos kanclerė Angela Merkel (54), jis staiga iššoko ir suriko: „Sveiki, o štai ir aš!“ Kanclerė tik skėstelėjo rankomis.

Mažieji Europos galiūnai


Humoro jausmu pasižymintis politikas pyksta ant karikatūristų, kurie nuolat jį vaizduoja kaip nykštuką su aukštakulniais. „Juk mano ūgis - 171 centimetras! Esu aukštesnis už Nicolas Sarkozy (54) ir Vladimirą Putiną (56)!“ - savo nepasitenkinimą kartą išsakė Italijos ministras pirmininkas (Vladimiro Putino ūgis - 167 centimetrai, o Nicolas Sarkozy - 165 centimetrai - aut. past.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius