Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susan Boyle: už jos nekaltybę – milijonas!

Stebuklais reikia tikėti, nes kitaip nebūtų įmanoma paaiškinti fakto, kai nebejauna ir nelabai graži bedarbė iš provincijos per tris minutes pavergė Didžiosios Britanijos, o per savaitę ir viso pasaulio žmonių širdis.
Foto naujienai: Susan Boyle: už jos nekaltybę – milijonas!
Scanpix nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Nekaltybė

Vardas, pavardė: Susan Boyle.

Gimimo data, vieta: 1961 06 15, Škotija, Jungtinė Karalystė.

Šeima, kurioje gimė: gimė daugiavaikėje šeimoje - jauniausia iš 10 vaikų; Susan mama ją gimdė būdama 47-erių. 

Meilės nuotykiai: skaistuolė, kuri nė karto nebuvo įsimylėjusi ir nė karto nesibučiavo. Vienintelė jos gyvenimo meilė - katinas Pebblesas.

Šeiminė padėtis: netekėjusi.

Pasiekimai: atlikusi ariją „I Dreamed a Dream" iš miuziklo „Vargdieniai" laidoje „Britain's Got talent 2009", išpopuliarėjo visame pasaulyje.


Stebuklais reikia tikėti, nes kitaip nebūtų įmanoma paaiškinti fakto, kai nebejauna ir nelabai graži bedarbė iš provincijos per tris minutes pavergė Didžiosios Britanijos, o per savaitę ir viso pasaulio žmonių širdis.


Sėkmei paskatino mama


Dar prieš gerą  mėnesį  ji buvo bjaurusis ančiukas, senmergė ir vienišas neįgalus žmogus, gyvenantis iš pašalpos. Šiandien ji - žvaigždė, prie kurios namų būriuojasi šimtai žurnalistų iš viso pasaulio, už jos šeimyninę nuotrauką siūloma 3 000 JAV dolerių (beveik 8 000 litų), su ja bendrauja populiariausi pasaulyje laidų vedėjai Oprah Winfrey (55) ir Larry Kingas (75), o Britanijos ministras pirmininkas Alexas Salmondas (54) asmeniškai pasveikino Susan. Kiekvieną dieną nuostabaus balso savininkė gauna krūvas laiškų, kuriuose - vyrų meilės prisipažinimai bei komerciniai pasiūlymai. Internete galima įsigyti marškinėlių su jos vardu arba atsisiųsti „I Dreamed a Dream" dainą, Boyle išgarsinusią visame pasaulyje. Ji tapo milijonų žmonių dievaite: skirtingose šalyse kuriami tinklalapiai apie šią moterį, steigiami jos gerbėjų klubai. Pasak užsienio spaudos, Susan netgi sulaukė nepadoraus pasiūlymo už... 1 mln. JAV dolerių (apie 2,6 mln. litų)!

Tokį žmonių dėmesį pritraukė ne tik neįtikėtinas škotės balsas, bet ir jos biografija, kurią ruošiamasi perkelti į didįjį ekraną.


Viename iš interviu Susan atskleidė, kad ji neįgali nuo vaikystės. Jos motinai gimdant, kūdikiui trumpam pritrūko deguonies. Dėl tąsyk per gimdymą patirtos smegenų traumos Susan nesisekė mokslai, ji nebuvo graži mergaitė, o bendraamžiai iš jos dažnai tyčiodavosi. Boyle dainuoja nuo 12 metų. Taip jai patarė gydytojai. Mama dukrą vesdavo į bažnyčios chorą. Per visą gyvenimą Susan išdirbo vos 6 mėnesius. Ligi šiol ji gyvena iš pašalpos tėvų name ir padeda bažnyčiai bei labdaros organizacijoms. Boyle bandė dalyvauti konkurse „X Factor" (lietuviškas atitikmuo būtų „Kelias į žvaigždes" - aut. past.), bet jai paaiškinta, kad ji - per sena. Susan Boyle ne kartą dalyvavo vietos konkursuose. Jos mama, mirusi 2007-aisiais, seniai įkalbinėjo dukrą sudalyvauti „Britain's Got talent" konkurse, tačiau Susan nedrįso. Po mamos mirties dukra susirgo gilia depresija ir liovėsi dainuoti. „Kartą pagalvojau, jog mama manimi labai didžiuotųsi, jei laimėčiau šį konkursą. Ir manyje iš karto atsirado pasitikėjimo savimi jausmas", - dabar pasakoja Susan.

Prieš savo žymųjį pasirodymą Boyle prisipažino, kad vienintelis džiaugsmas jos gyvenime -  dainavimas bažnyčios chore ir svajonės apie šlovę.


Akibrokštas žiūrovams


Balandžio 11 d. ji išėjo į šou „Britain's Got talent" sceną. Lydintiems į sceną vedėjams Susan prisipažino, kad dar niekas jos nebučiavo. Putlutė, tvirto sudėjimo, pasišiaušusiais plaukais škotė  scenoje pasirodė pasipuošusi nėriniuota suknele. Kol ji pasakojo, kad svajoja apie dainininkės karjerą, žiūrovai ir komisijos nariai vos tramdė juoką, iš salės girdėjosi pašaipūs juokeliai. Staiga Boyle uždainavo... ariją „I Dreamed a Sream" iš miuziklo „Vargdieniai". Jos stulbinamas balsas pribloškė ir žiūrovus, ir komisijos narius. Visi pakilo iš savo vietų ir iš susižavėjimo plojo. Po koncerto ištrauką su jos pasirodymu parodė ne tik britų, bet ir JAV televizijos kanalai.

„Aš žinau, apie ką tada visi galvojo. Bet argi tai svarbu, jei man suteikta galimybė dainuoti? Juk čia ne grožio konkursas!" - vėliau prisipažino Boyle.


„Aš taip sujaudinta, nes suvokiu, kaip prieš jus buvo nusiteikę visi salėje buvę žiūrovai, visi ciniškai laukė jūsų fiasko. O jūsų daina buvo labiausia išblaivinanti mano gyvenimo akimirka. Buvo didžiulė garbė jūsų klausytis", - atsiprašinėdama Susan kalbėjo gražuolė aktorė, šou komisijos narė Amanda Holden (38).


Nepasiruošusi sėkmei


Boyle kol kas neturi savo stilistų, vadybininkų ir kitų atstovų. Savo kaimynų moteris paprašė pabūti jos agentais: jie kiekvieną dieną rūšiuoja Susan gerbėjų laiškus ir naujosios žvaigždės bute merkia gėles. Iš pradžių Susan nesiruošė keisti savo išvaizdos (ji putni, su pagurkliu ir neprižiūrėta veido oda). „Prapuls dalis manęs", - tvirtino moteris. Tačiau pamačiusi save ekrane balsingoji Boyle vis dėlto nusprendė apsilankyti vietos kirpykloje: moteris šiek tiek pasitvarkė plaukus, padailino antakius. Manoma, kad netrukus prie Susan kuklaus būsto pasirodys ir princas ant balto žirgo. Vyrai teigia, kad jie užsimerkę klausosi šios moters atliekamos dainos, jų vaizduotėje iškyla fatališkos moters atvaizdas. Tie, kurie bendravo su Susan, teigia, jog neįmanoma neįsimylėti jos gerumu spinduliuojančių akių.


Šiuo metu Susan derisi su garso įrašų kompanija „Sony", o jos miestelio Blacberry gyventojai jai siūlo tapti miestelio galva. „Ji padori, nuoširdi ir spinduliuoja vidinį grožį", - teigia Susan kaimynai. Daug žvaigždžių (tarp jų - ir žinoma Anglijos dainininkė Elaine Page (61) - aut. past.) išsirikiavo eilėje, kad galėtų scenoje padainuoti su Boyle. Žurnalistai juokauja: „Įdomu, kas kam dabar darytų paslaugą?" Tačiau Susan išlieka tokia pati: „Aš vis dar negaliu patikėti tuo, kas įvyko. Vis dar stebiuosi, kad pas mane atvažiuoja žurnalistai iš viso pasaulio. Nuolat sau kartoju: „Tegul tik tai kuo ilgiau nesibaigia." Kiekvieną rytą prabundu su šypsena veide, nes man tai labai patinka."

Šiuo metu visas pasaulis žavisi Susan. Kodėl? Turbūt dėl to, kad žmonės tiesiog išsiilgo nuoširdaus  dvasingumo.


Demi Moore (46): išvaizda apgaulinga


Viena iš didžiausių Susan gerbėjų yra Holivudo gražuolė Demi Moore. Iš pradžių niekam nė į galvą nešovė mintis palyginti šias dvi moteris. O jos juk beveik bendraamžės: Susan - 47-eri, o Demi - 46-eri. Didžiosios Britanijos spauda pabandė įsivaizduoti, kokia būtų Boyle, jei ji nebūtų buvusi abejinga grožio specialistų patarimams. Sprendžiant pagal sudarytą fotorobotą, į mus žvelgtų elegantiška dama. Pasirodo, šlovė tikrai gali pakeisti žmogų. Na, bent jau jo išorę.


Įdomūs faktai:


  • Susan Boyle vardas tapo stebuklo sinonimu.
  • Vaizdo įrašą su jos atlikta daina internete peržiūrėjo daugiau nei 110 mln. žiūrovų (JAV prezidento Baracko Obamos inauguracijos ceremoniją peržiūrėjo tik 18,5 mln. žmonių - aut. past.).
  • Susan iki šiol nežinojo, kas yra internetas.
  • Boyle neturi mobiliojo telefono, elektroninio pašto adreso, automobilio ir vairuotojo pažymėjimo.
  • Ekrane Susan Boyle vaidmenį ruošiasi atlikti Catherine Zeta-Jones (39).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius