-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme – ilgai laukta Radži gerbėjos ir profesoriaus Katkaus akistata (atnaujinta 16.45 val.)

Trečiadienį teismas toliau narpliojo baudžiamąją bylą, kurioje Radži gerbėja Raisa Šarkienė kaltinama nusiuntusi mirtinai grėsmingą trumpąją žinutę Vytautui Juozapaičiui.
Profesorius D.Katkus (sėdi dešinėje) jau prieš posėdį spėjo pabendrauti su R.Šarkiene (ateina), kuri įtariama siuntusi grasinimą maestro V.Juozapaičiui (stovi kairėje).
Profesorius D.Katkus (sėdi dešinėje) jau prieš posėdį spėjo pabendrauti su R.Šarkiene (ateina), kuri įtariama siuntusi grasinimą maestro V.Juozapaičiui (stovi kairėje). / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

Šiandien teisme pagaliau pasirodė svarbus liudytojos Donatas Katkus, kurio neatvykimai į posėdžius jau buvo virtę atskiru skandalu, teismas net skyrė už tai profesoriui baudą.

Šiandien gerokai prieš posėdį į teismo rūmus atvykęs D.Katkus koridoriuje linksmai bendravo su kūrybos partneriu, šioje byloje nukentėjusiuoju pripažintu maestro V.Juozapaičiu: pasakojo įvairius nutikimus, anektotą apie žydus. Profesorius ir maestro, kaip įprasta, traukė vienas kitą per dantį.Aš jau gąsdintas, mane sunku išgąsdinti, – bičiulį D.Katkų įspėjo V.Juozapaitis.

V.Juozapaičiui užkliuvo D.Katkaus apranga. „Matosi, kad gyvenate ne pagal pajamas. Kuo kuklesnė apranga – tuo turtingesnis iš tikrųjų yra žmogus“, – šmaikštavo V.Juozapaitis.

Profesorius kolegai juokais pagrasino, kad už šmeižtą paduos į teismą.

„Aš jau gąsdintas, mane sunku išgąsdinti“, – jam pačiam jautria grasinimų tema pajuokavo V.Juozapaitis.

D.Katkus sumanė „keršto“ planą. „O aš žinai, ką padarysiu? Imsiu tavo mašinos ir nepavogsiu!“ – tokį savotišką sąmojį laidė profesorius D.Katkus.

Kai prie teismo salės pasirodė kaltinamoji R.Šarkienė, D.Katkus gyvai su ja pasisveikino, pasiteiravo, kaip ji gyvena.

„Į teismą – kaip į darbą!“ – nepraradusi gero ūpo, prisipažino Radži gerbėja.

„Gražiai atrodot“, – profesorius pagyrė R.Šarkienės išvaizdą.

„Aš visąlaik stengiuosi“, – nesikuklino Radži gerbėja.

15min.lt jau pasakojo, kokios aistros verda šioje byloje ir kaip netikėtai teisme klostosi ši istorija.

Stomatologė – tarpininkė (papildyta 16.30 val.)

Kaip profesorius D.Katkus šioje byloje tapo svarbiu liudytoju? Pasirodo, kad D.Katkaus dantis taiso stomatologė Asta, iš kurios sūnaus mobiliojo būtent ir buvo parašytas grasinimas V.Juozapaičiui.

O Radži gerbėja R.Šarkienė stomatologės Astos kabinete dirba padėjėja.

Profesorius D.Katkus trečiadienį teisme pasakojo, jog pernai balandį jam paskambino stomatologė Asta ir pasakė, jog nori susitikti. „Pagalvojau, kad dėl mano dantų“, – mintį, kuri jam toptelėjo, prisiminė profesorius.

Tačiau pasimatymą D.Katkui stomatologė paskyrė ne savo kabinete, bet kavinėje sostinės Stiklių gatvėje.

„Ji taip laužėsi, jai buvo taip nepatogu pradėti šią kalbą, ji mykė, mykė...“ – teisme prisiminė D.Katkus.

Galų gale moteris paaiškino, kad D.Katkaus, kaip LNK projekto „Žvaigždžių duetai“ komisijos nario, savo ir R.Šarkienės vardu prašo palankumo atlikėjui Radži Aleksandrovičiui.

„Mes Radžiui rašydavome tokius nelabai gerus pažymius. O ji paprrašė, kad kaip nors jo neėstume“, – kalbėjo profesorius.

Į prašymą neįsiklausė

Apie šį prašymą D.Katkus vėliau užsiminė ir „Žvaigždžių duetų“ komisijos pirmininkui V.Juozapaičiui. Profesorius teisme sakė, jog net nesitikėjo paveikti pirmininką. „Mūsų santykiai su Juozapaičiu yra geri. Bet Juozapaitis yra užsispyręs kaip ožys! Jis kaip nori, taip ir rašo“, – kalbėjo svarbusis liudytojas.

Apie tai, kad „ėdimas“ gali būti naudingas, D.Katkus yra sakęs net pačiam Radžiui: „Kuo daugiau čia tave spaudžiam, tuo tau didesnis piaras, kai visa Lietuva tave taip myli.“

D.Katkus stebėjosi atsitiktinumu: tą vakarą, kai užsiminė V.Juozapaičiui apie stomatologės prašymą, komisija Radžiui surašė itin gerus balus. Tačiau kitose laidose įvertinimai vėl krito.

S.Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./R.Šarkienė teisme.
S.Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./R.Šarkienė teisme.

Tai ir galėjo lemti, kodėl kažkas panoro mirtinai prigąsdinti aršiausią Radžio kritiką – komisijos pirmininką V.Juozapaitį.

Gerbėja šluostėsi ašaras

Į šios dienos posėdį teismas, kaip ir buvo žadėjęs, pakvietė būrį su R.Šarkiene per ikiteisminį tyrimą bendravusių policininkų. To prireikė, nes ponia Raisa teisme netikėtai pareiškė, jog vadinamasis nuoširdus prisipažinimas siuntus SMS V.Juozapaičiui iš jos buvo išgautas darant psichologinį spaudimą. Teisme ji aiškino, kad grėsmingą trumpąją žinutę V.Juozapaičiui siuntė ne ji. Tai esą galėjo padaryti paslaptingas aukštas šviesus vyras, „Forum Palace“ kavinėje trumpam pasiskolinęs iš stomatologės Astos jos sūnaus mobilųjį.

Šiandien teisme apklausti Kriminalinės policijos biuro (KPB) pareigūnai ir sostinės 7-ojo komisariato tyrėja vienbalsiai tvirtino, jog prisipažinti R.Šarkienės dėl grasinimų V.Juozapaičiui niekas nespaudė ir prievartos apskritai negalėjo būti. Liudyjant KPB pareigūnui Mindaugui Markeliui, teisėjas pasiteiravo R.Šarkienės, ar ji nenorėtų užduoti klausimų šiam kriminalistui.

Atsistojusi R.Šarkienė ėmė emocingai aiškinti, jog M.Markelis begėdiškai meluoja. Už šį teismo nustatytos tvarkos pažeidimą teisėjas Antanas Virbalas kaltinamąją griežtai sudrausmino. Moteris pravirko, išsitraukė nosinaitę ir tik atsisakė teisės užduoti klausimus, palikdama tai savo advokatui.

Kitas posėdis – pavasarį

Trečiadienį teisme turėjo būti apklaustas ir dar vienas, ne ką mažiau svarbus liudytojas: stomatologės Astos vienuolikametis sūnus.

Tačiau apie tai, ar kažkoks dėdė galėjo būti paėmęs jo telefoną ir išsiųsti piktąją žinutę, berniukas papasakos nebent po mėnesio. Jo mama teismui šiandien pateikė medikų pažymą, kad vaikas serga.

Bylos nagrinėjimas kol kas atidėtas, nukentėjusysis V.Juozapaitis po posėdžio piktinosi, jog byla yra akivaizdžiai vilkinama.

Teismas vėl susirinkti žada kovo 5 dieną.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius