Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Uspaskichas: mano gyvenime buvo ir sunkesnių momentų

Vienam skandalingiausių Lietuvos politikų vėl sunkus metas. Praėjusią savaitę Komisijos sprendimu Viktorui Uspaskichui panaikinta neliečiamybė – vėl gresia teismai.
Foto naujienai: Viktoras Uspaskichas: mano gyvenime buvo ir sunkesnių momentų
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Viktoras Uspaskichas.

Gimimo data, vieta: 1959 07 29, Archangelsko sritis, tremtinių miestelis, Rusija.

Šeiminė padėtis: vedęs; žmona - Jolanta Blažytė; vaikai: iš pirmos santuokos - Edgaras ir Julija , o iš antros - Laura ir Justė. 

Karjera: verslininkas, Seimo narys, Darbo partijos lyderis.

Pomėgiai: tenisas, biliardas, vandens sportas.


Vienam skandalingiausių Lietuvos politikų vėl sunkus metas. Praėjusią savaitę Komisijos sprendimu Viktorui Uspaskichui panaikinta neliečiamybė - vėl gresia teismai. Tačiau Seimo narys tikina, kad šie įvykiai nei jam, nei šeimos nariams šventinės nuotaikos negadina. Šįsyk mes kalbame ne apie politiką, bet įdomesnius ir svarbesnius dalykus: žmoną, vaikus, verslą ir, žinoma, moteris.    


- Kokios nuotaikos po Komisijos priimto sprendimo Jums ir dar dviem Seimo nariams panaikinti neliečiamybę?


- Labai normalios. Viskas ir toliau juda savo vaga. Dirbu tai, ką turi dirbti parlamentaras, ir viskas.


- Ar šie įvykiai nesugadins švenčių Jums ir Jūsų šeimai? 


- Šie įvykiai man ne patys blogiausi. Gyvenime buvo ir daug sunkesnių momentų. Esu pakankamai užgrūdintas žmogus. Gimiau Šiaurės Rusijoje, tremtinių miestelyje. Ten ir užaugau. Ėjau pakankamai sunkiu gyvenimo keliu, nors esu dar jaunas. Todėl visi tie antidemokratiniai ir antiteisiniai dalykai man nekelia jokių problemų.


- Kaip Jūsų dukros reaguoja į visus skandalus ir Jūsų veiklą?


- Mažoji dar nieko nesupranta - jai tik šešeri. O vyresniajai, manau, dabar yra kur kas geriau, kad šiuo metu aš esu Seimo narys, o ne ieškomas žmogus. Visa ta dirbtinai sukelta isterija, neteisybė ir pilamas purvas... Dukra mato, kad yra žmonių, kurie mane palaiko ir išrenka į valdžią, todėl jai turi būti garbė. Aišku, kai ant tėvo pilamas purvas, vaikui nelengva, bet dukra nė karto to neparodė. Ačiū jai už tai. Gal todėl, kad ji ne grynakraujė lietuvė?


- Ar palaikote santykius su vaikais iš pirmos santuokos - sūnumi Edgaru ir dukra Julija?


- Ne tik palaikau santykius, bet ir jais rūpinuosi. Tik mano dėka, dabar jie abu gyvena Amerikoje, o ne Baltarusijoje. Dukra nuo penkiolikos mokėsi gimnazijoje, vėliau Vašingtone baigė universitetą, dabar ten dirba, vadovauja projektui, ruošiasi magistrantūros studijoms. Sūnus Amerikoje nuo keturiolikos, baigė gimnaziją, dabar studijuoja Niujorko universitete.


- Ar esate griežtas tėvas?


- Auklėjant vaikus, reikia ne griežtumo, bet tvirtumo. Atžalos, priimdamos pagrindinius gyvenimo sprendimus, konsultuojasi su manimi. Mano santykiai su vaikais - išskirtiniai. Ko gero, nemačiau tokių santykių nė vienoje šeimoje. Neprisimenu, kada prieš vaikus buvau pakėlęs balsą. Gal kartais taip elgiasi žmona, bet ir ji labai retai. Vaikai turi būti auklėjami tvirtais susitarimais, o ne pakeltu balsu.  Tėvai turi rodyti pavyzdį atžaloms. Mūsų šeima nėra pamišusi dėl drabužių, maisto, baldų, tradicijų... Kai vaikai gyvena laisvoje aplinkoje, jie gerai jaučiasi ir draugų rate.  


- Vadinasi, prie bendro stalo nevakarieniaujate?


- Mūsų šeimoje nėra tokių dalykų. Kas ką randa šaldytuve, tą žiūrėdamas televizorių ir sukramto. Aišku, kartais susėdame visi prie stalo, bet dirbtinai to nedarome. Žinoma, šv. Kalėdas, gimtadienius visi švenčiame.


- Neseniai vienai televizijos laidos  „Žvaigždžių vartai“  dalyvei padovanojote 30 000 litų. Visi iš karto šaukė, kad ji - Uspaskicho meilužė! Kodėl pasirinkote būtent šią merginą?


- Aš ją mačiau du kartus: pirmą kartą - scenoje, antrą - teikdamas premiją. Man patiko, kaip ji dainuoja, stengiasi, ir viskas. Esu padėjęs ne vienam žmogui. Jau daug metų remiu gabius studentus. Esame įkūrę paramos fondą vargšams.  


- Ne kartą spaudoje buvo linksniuojamos Viktoro Uspaskicho draugės ir net meilužės. Kodėl taip yra? Ar tikrai neatsispiriate gražioms moterims?


- Esu normalios orientacijos vyras. Grožis ir jaunystė turbūt visiems patinka. Man patinka, kai šalia dirba protingos moterys, kurios sugeba man padėti. Man reikalingos padėjėjos. Tai normalu. Neverta stebėtis bei skirti tam tiek dėmesio. Jos pas mane tik dirba. Aišku, nėra ko stebėtis, kad jas žiniasklaidos atstovai vadina mano meilužėmis - juk spauda negali rašyti, kad tai mano padėjėja ar darbuotoja. Žodis „meilužė“ geriau skamba! Bet čia jau žurnalistų etikos ir išsilavinimo klausimas.


- Žmona nepavydi?


- Jokių problemų dėl to nekyla. Jei su moterimi kartu dirbi ar įrašai su ja dainą, tai dar nereiškia, jog su ja miegu.


- Iš kur kilo kalbos apie jūsų skyrybas?


- Artimiausiu metu su žmona šito klausimo tikrai nespręsime. Problemų, kaip ir visose  šeimose, yra. Mano gyvenimo būdas aiškus ir suprantamas - ekspromtas. Keliauju po pasaulį, visada galvoju globaliai, nes man tai įdomu. Aš nesu iš tų žmonių, kurie į darbą ateina aštuntą ir penktą jau būna namuose. Apkalbos ir aptarinėjimai neišvengiami. Puikiai žinodamas savo gyvenimo būdą, kalbėjau su žmona. Mes neprivalome vienas kitam pateikti ataskaitų. Juo labiau kad ji irgi labai užsiėmusi moteris. Neseniai nusprendžiau, kad Jolanta turi būti UAB „Vikonda“ valdybos pirmininkė. Būti valdybos pirmininke kompanijos, kurios turtas yra apie 400 000 000 litų, yra ypač atsakingas darbas. Namuose mes labai gražiai bendraujame. Jei kas nors atsitiktinai mus pamatytų, nustebtų. Viešumoje mes elgiamės daug konservatyviau. Stengiuosi būti dėmesingas vyras - nepamirštu gimtadienių, vestuvių metinių, Moters dienos, šv. Kalėdų, Naujųjų metų.


- Kodėl nė karto spaudoje neteko skaityti, kad žmonai padovanojote prabangius kailinius ar automobilį?


 - Mano žmona turi daugiau kailinių nei visos kitos. Ji važinėja mersedesu, kurį pati išsirinko. Abiejų mūsų susitarimu, kiekvieną mėnesį ji gauna tam tikrą sumą pinigų... Tai gana nemaži pinigai, kuriuos ji išleidžia savo reikmėms.


- Bet Jūsų žmona retai dalyvauja aukštuomenės vakarėliuose. Kodėl?


- Aš džiaugiuosi, kad tuštybė jai nepriimtina.


Indrė Zaleskytė-Indraya. Tikrai ne meilužė!


Pradedančioji atlikėja Indrė Zaleskytė-Indraya (24) iki šiol negali atsidžiaugti Viktoro Uspaskicho dosnumu ir gerumu: televizijos projekte „Žvaigždžių vartai“ verslininkas jai įteikė 30 000 litų pirmam albumui išleisti. Būsima dainininkė tikina, nežino, kodėl Viktoras Uspaskichas išsirinko būtent ją ir neigia visas piktų žmonių  kalbas, kad jie yra meilužiai. „Kas norės, visada šnekės. Tų kalbų aš neužtildysiu. Pati žinau, kokia esu ar nesu“, - griežtai kalba atlikėja. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius