Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vinas Dieselis: iš kojų verčiantis plikis

Viena lemtinga pamoka vaikystėje šiam smarkuoliui garantavo stulbinamą karjerą, pagrindinius kieto vyruko vaidmenis veiksmo filmuose ir alpstančias gražuoles, trokštančias atsidurti jo glėbyje.
Foto naujienai: Vinas Dieselis: iš kojų verčiantis plikis
AOP nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Vinas Dieselis

Vardas, pavardė: Markas Sinclairis Vincentas.

Gimimo data, vieta: 1967 07 18, Niujorkas, JAV.

Šeima, kurioje gimė: Vinas niekada nepažinojo biologinio tėvo - jį augino mama Dalora, kuri yra astrologė ir psichiatrė, bei patėvis Irvingas, universitete dėstantis teatro meną, o laisvalaikiu dirbantis režisieriumi vietos teatre; turi brolį dvynį.

Meilės nuotykiai: susitikinėjo su aktore Michelle Rodriguez (30), čekų modeliu Pavla Hrbkova (24), paskui sklido kalbos, kad Vinas susitikinėja su aktore Nicole Kidman (41).

Šeiminė padėtis: nevedęs; su gyvenimo drauge modeliu Paloma Jimenez (25) augina dukrelę Hania Riley (1).

Pasiekimai: 2002-aisiais Vinas su aktoriumi Paulu Walkeriu pelnė MTV apdovanojimą kaip geriausias aktorių duetas (jie kartu vaidino filme „Greiti ir įsiutę“).


 

Viena lemtinga pamoka vaikystėje šiam smarkuoliui garantavo stulbinamą karjerą, pagrindinius kieto vyruko vaidmenis veiksmo filmuose ir alpstančias gražuoles, trokštančias atsidurti jo glėbyje.


Įsilaužėlių sutramdymas

 

Vinui buvo septyneri, kai jis pirmąkart įžengė į filmavimo aikštelę. Tiesa, berniuko pirmasis pasirodymas nebuvo vertas pagyrų. Vinas su keliais bičiuliais sumanė įsilaužti į vietos teatrą ir jį apiplėšti. Laimė, berniukų niekšybėms buvo užbėgta už akių, o juos sustabdžiusi teatro aktorė, užuot iškvietusi policiją, mažiesiems nusikaltėliams pasiūlė po 20 JAV dolerių, kad šie kasdien po pamokų ateitų vaidinti. Štai taip Dieselis ir pradėjo savo kelią pripažinimo link. Tiesa, tuo metu jis dar buvo Markas Vincentas, o žymiuoju Vinu Dieseliu (draugai būsimą kino žvaigždę pravardžiuodavo Dieseliu, nes jis energija trykšdavo lyg dyzelinis variklis) tapo sulaukęs septyniolikos. Baigus mokyklą, norintis tapti aktoriumi Vinas iš mamos gavo dovanų Ricko Schmidto knygą „Filmas, ne brangesnis už seną automobilį“. Ją perskaitęs ir įsigilinęs, kaip reikia kurti filmą, vaikinas sukūrė „Daugiaveidį“ (1994). Kino juosta nufilmuota mažiau nei per tris dienas ir kainavo 3 000 JAV dolerių. Atsitiktinai Kanų kino festivalyje į Dieselio kūrinį pastebėjo režisierius Stevenas Spielbergas (62). Jis Vinui pasiūlė suvaidinti juostoje „Gelbstint eilinį Rajeną“ (1998). Taip prasidėjo stulbinama Dieselio aktoriaus karjera. Vinas nusifilmavo kultiniuose veiksmo filmuose „Greiti ir įsiutę“ (2001), „Trigubas X“ (2002), „Rydiko kronikos“ (2004), komedijoje „Auklė“ (2005) ir kt.


Vaikystės fobijos ir vyriška aistra


Paauglystėje Vinas nebuvo toks kietas vaikinas kaip šiandien. Mokydamasis mokykloje, berniukas nedrįsdavo prieiti prie jam patinkančios merginos, o grįždamas namo, bijodavo būti užpultas vietos chuliganų. Beje, Vino brolis dvynys buvo miestelio pažiba, vakarėlių žvaigždė ir merginų numylėtinis. Viskas pasikeitė, kai būsima veiksmo filmų žvaigždė gavo apsaugininko darbą viename ne itin geros reputacijos klube. Tas darbas Dieselį užgrūdino ir privertė drąsiau žengti gyvenimo keliu. Bėgant laikui, Dieselis, kuris kadaise bijojo vienas grįžti namo, tapo galingų ir milžinišką greitį išvystančių automobilių gerbėju. Be aistros greičiui, jis turi dar silpnybę - tai kompiuteriniai žaidimai. Į žaidimų pasaulį pasinėręs aktorius nusprendė naujam gyvenimui prikelti žymią istorinę figūrą - legendinį Kartaginos vadą Hanibalą. Vino teigimu, tai jo svajonių žaidimas. „Šio projekto užbaigti man nesutrukdys niekas, nes tai yra svajonės išsipildymas“, - sako veiksmo filmų pažiba. Naujasis kompiuterinis žaidimas - tai masinis interneto projektas, kurio visas veiksmas vyks apie karvedį Hanibalą, o žaidėjai turės išgyventi Punų karus ir kitus legendinius mūšius. Žaidimas dar nepasirodė, tačiau gerbėjai jau nekantriai jo laukia.


Svajonės apie didelę šeimą


Pažvelgus į šį augalotą vyruką, sunku patikėti, kad jis mielai vaikui keičia sauskelnes ir svajoja apie didžiulę šeimą. Vinas žada sekti Holivudo aktorių Brado Pitto (45) ir Angelinos Jolie (33) pavyzdžiu ir susilaukti bei įsivaikinti... dvylika vaikų!  Daugiau nei prieš metus aktorius su drauge modeliu Paloma Jimenez susilaukė pirmagimės Hanios Riley. „Kažkas man sakė, kad kai tampi tėvu, širdyje atsiranda tokių jausmų, kokių niekad nebuvai patyręs. Tai šventa tiesa, - teigė aktorius. - Kai tapau tėvu, supratau, kad viskas, ką anksčiau dariau, yra nereikšminga, palyginti su tėvyste. Tai nuostabu.“ Vinas tvirtina, jog vaikų auginimo įgūdžių įgavo tiek filmavimo aikštelėje, tiek už jos ribų. Prieš ketverius metus aktorius filmavosi filme „Auklė“, tad jis daug laiko buvo priverstas praleisti su mažaisiais aktoriais. Be to, būdamas paauglys Vinas vesdavo savo mažąją sesę į baletą, iš mokyklos kasdien pasiimdavo jaunesnįjį brolį, tad vystyklų keitimo ir vaikų priežiūros pamokas išmoko tikrai anksti.


10 faktų apie Viną Dieselį:


  • 1. Vino gyslomis teka afroamerikiečių, italų, azijiečių, vokiečių ir airių kraujas.
  • 2. Prieš tapdamas įžymiu, Dieselis dirbo apsaugos darbuotoju ir elektros lempučių pardavėju.
  • 3. Iš tikrųjų aktorius neturi nė vienos tatuiruotės. Visos filmuose matytos Vino tatuiruotės - netikros.
  • 4. Kartą Vinas norėjo vaidinti transvestitą, tačiau dėl raumeningo kūno vaidmens negavo.
  • 5. Kad gautų vaidmenį filme „Pripažinkite mane kaltu“, aktorius turėjo priaugti daugiau nei 15 kilogramų.
  • 6. Dieselis dievina jogą, snieglenčių sportą, komiksus, kompiuterinius žaidimus, gaminti itališką maistą, žiūrėti klasikinius filmus.
  • 7. Vinas turi italų mastifų veislės šunį Romaną.
  • 8. Dieselis dievina aktorius Melą Gibsoną (53) ir Morganą Freemaną (72).
  • 9. Turi brolį dvynį, kuris yra režisierius.
  • 10. Galvą plikai skutasi daugiau nei 15 metų.

Kietuolė Michelle Rodriguez (30)


Pirmoji rimta Vino mergina, su kuria aktorius susitiko veiksmo filmo „Greiti ir įsiutę“ filmavimo aikštelėje, garsėja ne tik kaip puiki aktorė, bet ir kaip kieta mergina. Nuteista už greičio viršijimą ir nesilaikymą lygtino nuteisimo sąlygų mergina turėjo rinkti šiukšles ir ravėti piktžoles Los Andželo gatvėse, o dėl neaiškios savo seksualinės reputacijos aiškintis gerbėjams ir atsakinėti į taip nekenčiamus klausimus apie asmeninį gyvenimą. „Manau, žmonėms įdomu, nes aš tokia nutrūktgalvė. Paprastai man nesvarbu, kaip aš atrodau. Dažniausiai dėviu džinsus. Esu kietuolė, o tokių moterų nėra nedaug“, - nukirto Vino Dieselio buvusioji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius