Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žavusis kino plevėsa – Alainas Delonas

Kino legenda Alainas Delonas yra kone nacionalinė Prancūzijos vertybė. Šis aktorius, režisierius, nenustygstantis plevėsa ir garsus širdžių ėdikas - vienas iš tų vyrų, dėl kurių spiečiai moterų būtų pasiryžusios palikti šeimas ir vaikus.
Foto naujienai: Žavusis kino plevėsa – Alainas Delonas
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Alainas Delonas.

Gimimo data, vieta: 1935 11 08, Sko, Aukštutinė Sena, Prancūzija. 73 m.

Šeima, kurioje gimė: kino teatro savininko ir farmacininkės šeimoje.

Meilės nuotykiai: Romi Schneider, Natali Kanovas, Natali Barthelemy, Mireille Darc, Rosalie van Breemen.

Vaikai: sūnus Ari (46), sūnus Anthony (44), dukrė Anouchka (18), sūnus Alainas-Fabienas (14).

Karjeros pasiekimai: gausybę apdovanojimų pelnęs aktorius suvaidino 87 filmuose; prodiuseris ir režisierius.


Kino legenda Alainas Delonas yra kone nacionalinė Prancūzijos vertybė. Šis aktorius, režisierius, nenustygstantis plevėsa ir garsus širdžių ėdikas - vienas iš tų vyrų, dėl kurių spiečiai moterų būtų pasiryžusios palikti šeimas ir vaikus. Įspūdingas vaidmenų skaičius ir dar įspūdingesnė šlovė - tai Alaino Delono gyvenimas, apie kurį daugelis tik gali pasvajoti.


Skurdas ir turtas


Dabar Alainas mėgaujasi ramiu gyvenimu Šveicarijoje, kolekcionuoja garsių tapytojų darbus, rengia meno kūrinių parodas ir visiškai nesigaili palikęs gimtąją Prancūziją. Taip aktorius pasielgė nenorėdamas mokėti tokius milžiniškus mokesčius, taikomus Prancūzijoje. Romų kraujo turintis gražuolis, kurio vien jau vardas kino afišoje visada garantuodavo finansinę sėkmę, Nicoje turi nuosavą restoraną „Camargue" ir nesuka sau galvos, kaip būdavo jaunystėje, kaip trise pasidalyti vieną kiaušinį. Šią graudžią istoriją pasakoja tragiškai gyvenimą baigusios dainininkės Dalidos, su kuria aktorius artimai bendravo ir buvo įrašęs dainą „Paroles, paroles", aplinka: šie bičiuliai su dar viena mergina gyveno viename bute ir dažnai už paskutinius grašius įstengdavo nusipirkti tik kiaušinį, kurį jie draugiškai pasidalydavo pietums.


Moraliai žlugęs


Būtent taip spauda apibūdina nuolat kandžius juokelius laidantį, jokių tabu nepripažįstantį, gana grubiai besielgiantį su moterimis ir labai energingą aktorių, jau nuo vaikystės turėjusį problemų dėl savo nepažabojamo elgesio. Jaunystėje Alainas Delonas garsėjo kaip jokių ribų sekso srityje nepripažįstantis vyras. Meilės nuotykiai trise aktoriui buvo natūralu, įprasta. Kalbama, kad 23-ejų sulaukęs stulbinamos šlovės Alainas apsvaigęs lovoje atsidurdavo ne tik su merginomis...

Vienai iš gausybės Alaino Delono meilužių - vokietei supermodeliui, aktorei ir dainininkei Nico - ypač nepasisekė. Aktorius susilaukė su ja sūnaus Ari, kurį augino... Alaino tėvai. Žavusis prancūzas ilgai nepripažino tėvystės. Maža to, jis net nutraukė visus ryšius su motina, kuri stojo į kovą su sūnumi palaidūnu. Šeima susitaikė tik po berniuko motinos Nico mirties.


Moteris - tai blogis


Viename interviu kino legenda kalbėjo: „Vienas išminčius pasakė: „Santuoka - tai blogis, tačiau jis neišvengiamas." Dažnai apie tai mąstau. Greičiausiai blogis - ne santuoka, o moteris. Kitaip tariant, moteris - būtinas ir labai reikalingas blogis." Ši filosofija nesutrukdė Alainui Delonui vesti, ne kartą susižadėti ir tapti keturių vaikų tėvu. Viena keisčiausių aktoriaus meilės istorijų buvo su Natalie Bartelemi. Gražuolė padavėja, beprotiškai troškusi susipažinti su itin populiariu aktoriumi, visiems savo klientams užduodavo klausimą, ar šie nematė ir nieko negirdėjo apie jos brolį Alainą Deloną. Galiausiai gandas pasiekė ir patį aktorių. Jis nuėjo aplankyti tariamosios sesers, kuri, pasirodo, besanti nepaprastai graži moteris. Galiausiai Natalie sugundė Alainą ir išskyrė jį su tuomete jo sužadėtine aktore Romi Schneider. Tačiau vėliau Natalie, tapusi garsaus vyro žmona bei jo sūnaus motina, nebegalėjo pakęsti laisvo sutuoktinio gyvenimo būdo bei tūnojimo namuose Los Andžele. Graži moteris palaidūnui vyrui kaip reikiant atkeršijo -  ji įsimylėjo kitą vyrą. Ši santuoka, kaip ir kiti Alaino Delono santykiai, ilgai netruko.


Meilė Romi Shneider


Alainui Delonui priklauso vadinama viena gražiausių bei graudžiausių kino pasaulio meilės istorijų. Kadaise dar niekam nežinomas jaunas neturtingas prancūzas, atsitiktinai pakviestas vaidinti viename filme su Romi Shneider, savo netašytais pokštais ir nesumeluotu nuoširdumu apsuko vokiečių kino princesei galvą. Prieš pradedant filmuotis, aktoriai nutarė susipažinti, tad Romy nutarė atskristi į Paryžių. Alainas Delonas laukė jos prie lėktuvo keleivių laiptelių su raudonų rožių puokšte rankose. Iš Vokietijos atskridusią kino žvaigždę troško pamatyti minios žurnalistų, ir niekas nepastebėjo vienišo Alaino. Aktorius, kiek paėjęs į šalį, draugui apie Romy leptelėjo: „Pasipūtusi vokiška žąsis!" Jau per pirmąjį susitikimą vokiečių garsenybė pajuto Delonui nenumaldomą trauką, tačiau viešai jie pykdavosi ir skelbė nekenčiantys vienas kito labiausiai pasaulyje.

1959-aisiais aktoriai žiniasklaidai pranešė apie savo sužadėtuves, tačiau jie niekada taip ir nesusituokė. Kalbama, kad Alainui Romy tebuvo žavingas penkerių metų etapas. Spaudoje dažnai mirgėjo antraštės, jog prasčiokas prancūzas su gražiąja vokiečių dievaite bendrauja tik iš išskaičiavimo ir norėdamas pagerinti savo prastą lovelaso reputaciją.

Nors pora gyveno kartu, Alainas Delonas vakarais į pobūvius eidavo... vienas, nes kiekvienas vakarėlis ar priėmimas jam buvo puiki proga „susitvarkyti karjerą". Poros santykiams nutrūkus, Romi Shneider mėgino nusižudyti. Beje, vėliau šeimas sukūrę aktoriai nuoširdžiai bendravo: Romi Alainą vadino gyvenimo vyru, išmokiusį ją gyventi, o Alainas Delonas, mirus Romi, viename Kanų kino festivalyje, užlipęs ant scenos sakyti kalbos, netikėtai susigraudino ir paprašė susirinkusiųjų tylos minute pagerbti moterį, kurią beprotiškai mylėjo.


Skandalai jo neaplenkia


Alainas Delonas, kaip ir dauguma žvaigždžių, buvo persekiojamas žiniasklaidos. Prancūzo meilės romanai, jo laisvas elgesys bei vaikai su pasimėgavimu buvo aptarinėjami ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, kurioje aktorius gyveno kelerius metus, kai filmavosi Holivude. Bene viena nemaloniausių istorijų, nutikusių prancūzo gyvenime XX amžiaus 7-ajame dešimtmetyje, priminė tikrą detektyvą. Alaino namuose Prancūzijoje buvo rastas nušautas jo asmens sargybinis. Prie šios mirties nagus buvo prikišęs labai artimas aktoriaus draugužis ir žinomas iš Sicilijos kilęs gangsteris F. Markantoni. Beje, žmogžudyste buvo įtariamas ir Alainas Delonas bei jo tuometė sutuoktinė Natalie, tačiau aktorius turėjo alibi - tuo metu jis filmavosi Sen Tropeze.

Šiandien Alainas Delonas - Europos kino žvaigždė, meno mecenatas, kino festivalių garbės svečias, geras Brigitte Bardot draugas ir palaikytojas bei... politikų bičiulis. Prancūzijoje vykusioje rinkimų kampanijoje jis aktyviai palaikė dabartinį Prancūzijos prezidentą Nicolas Sarkozy ir viliasi, jog jo dukra Anouchka ateityje taip pat bus įtakinga šalies veikėja. Nors Alaino Delono sūnus Anthony taip pat siekė aktoriaus karjeros, prancūzų kino legenda visuomet nenoriai kalba apie vaikus iš pirmųjų ryšių.

                                                                                                                  

Įdomūs faktai:

  • Pagal profesiją garsusis aktorius yra... dešrininkas!
  • Jis net šešis kartus buvo už nuobaudas pašalintas iš mokyklos.
  • Tarnavo Vietname, kariavo Indokinijoje.
  • Turi savo vardu pavadintus kvepalus „AD"
  • Vienuolika mėnesių sėdėjo kalėjime už dezertyravimą iš kariuomenės.
  • Mėgstama frazė: „Šoku, flirtuoju ir planuoju ateitį tik su reikalingais žmonėmis."

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius