Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min.lt konferencijoje – Sasha Son (nuotraukos) (baigėsi)

Naujienų portalo 15min.lt redakcijoje svečiuojasi dainininkas Sasha Son. Atlikėjas, gegužę atstovausiantis Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse Maskvoje, atsakys į jūsų klausimus.
Sasha Son 15min.lt konferencijoje
Sasha Son / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

 

Ką manai apie Norvegijos atstovą, kuris jau dabar pavergė daugelio širdis? Sėkmės tau iš visos širdies. Vika

Ačiū. Visų pirma noriu pasisveikinti su visais. Man labai patinka tas pasirodymas – manau, kad jis – vienas iš pagrindinių konkurentų dalyviams. Dar man labai patinka Anglijos pasirodymas. Primena laikus, kai gyvenau Anglijoje. (Šypsosi.)

Kokius koncertus ir kur esi numatęs iki pasirodymo „Eurovizijoje“? Kaip sekėsi koncertuoti užsienyje, kaip ten tave priėmė? Jurgis

Mes jau buvome Latvijoje ir Ukrainoje. Publika labai gerai priėmė. Ir žmonės iš muzikos pasaulio – Ruslana priėjo ir pasakė, kad jai labai patiko mano pasirodymas. Tai man suteikė pasitikėjimo savimi. Svetimoje šalyje sulaukti tokio palaikymo iš tiesų daug reiškia.

Kuo esi geresnis už kitus Europos atlikėjus, vyksiančius atstovauti savo šalims „Eurovizijoje“? Monika

Aš nesakau, kad esu geresnis – tai kiekvieno žmogaus nuomonė. Aš galiu išsiskirti. Deja, mes negalime padaryti didelio šou dėl finansų. Valstybė į mus neinvestuoja – mes patys turime investuoti į save. Mes padarysim labai gražų, jaukų pasirodymą. Stovės „klepas“ – tik iš jo tikrai niekas neišlįs. Turėsim video medžiagos, kurią kažkiek keisim, bet socialinė mintis liks. Manau, kad žmonės atkreips dėmesį ir atsimins mano pasirodymą.

Kokią sumą pinigų surinkai per paramos koncertą? Ar už tiek pavyks įgyvendinti planus? Eglė

Visų pirma tas koncertas dar neįvyko. Jis bus balandžio 12 d., tikiuosi, kad žmonės mane palaikys.

Jei galėtum neskaičiuoti pinigų, kokią sumą skirtum savo pasirodymui tobulinti? Kiek pinigų jau išleidai? Ir kokia suma yra suplanuota pasirodymui? Jurga

Mano premija jau išleista skrydžiams, viešbučiams, maistui. Suplanuota – kaip čia atsakyti... Nulis... Mes sugebam 4–5 šalis aplankyti, o, pavyzdžiui, anglai – 40 šalių. Bus aiškiau, kai įvyks palaikymo koncertas. Iš viso mums reikės nuo 50 iki 100 tūkstančių litų. Čia ne pasirodymui, bet apskritai.

Kadaise tu, Sasha, mokeisi B. Dvariono muzikos mokykloje. Kokie prisiminimai tau likę iš to laiko, kai reikėdavo rašyti solfedžio diktantus? :)

Aš užblokavau visa tai. Man labai nepatikdavo solfedis. (Juokiasi.) Šioje mokykloje O.Vyšniausko žmona mane pastebėjo, aš sudainavau „Muzikiniame viešbutyje“ ir nuo to prasidėjo mano karjera. Man buvo 10 metų.

Net jei nepasiseks užimti aukštos vietos, vis tiek labai tavimi didžiuojuosi, tu esi geras dainininkas ir dėl tavęs nebus gėda niekur. Galėtum dainuoti dainas trimis kalbomis, labai gražiai skamba tavo rusiška daina, anglų – taip pat.

Niekas dar negalėjo rusiškos dainos girdėti...

Sveikas. Nesu tikras tavo gerbėjas, tačiau vertinu tavo stilių, nes esi kitoks. Tokių žmonių ir reikia merdinčioje Lietuvos muzikos scenoje. Tu išsiskiri ir savo muzikos stiliumi, ir apranga. Beje, man labai patiko tavo violetinės kelnės, taip pat mėgstu tavo skrybėles, jos tau labai tinka. O štai ir klausimas. Kokie tavo mėgstamiausi atlikėjai, iš ko tu semiesi muzikinių minčių? Stilius

Kim Burrel, Whitney Houston, Brian Mcnight.

Ar gali išvardyti 3 dalykus, kuriais tu pavergsi „Eurovizijos“ balsuotojus? Saulė

Aš nežinau. Bendras vaizdas turi turėti įtakos. Gal vienas žmogus atkreips dėmesį į tai, kad aš ir groju, kad čia – mano kūrybos daina, o kitam gal patiks visuma apskritai.

Sveikas, Sasha Son. Gal pagaliau išduosi, kokia kalba dainuosi „Eurovizijoje“? Inga

Kol kas negaliu to daryti. Tikrai ne lietuviškai, bet tikrai angliškai. Gal iš tikrųjų trimis kalbomis dainuosiu.

Kaip stengiesi nustebinti savo mylimus žmones?:) Ačiū už atsakymą, sėkmės „Eurovizijoje“. Milda

Mėgstu daryti staigmenas, dovanoti gėles. Neseniai buvo mano mamos gimtadienis, per kurį aš pakviečiau ją ant scenos, padovanojau gėlių ir padainavau. Tai mėgstu daryti.

Ar gyvenime mėgsti iššūkius? Jei taip, tai koks tavo gyvenime buvo didžiausias iššūkis?:) Eglė

Tikriausiai, kai aš išvažiavau iš Londono. Ir kai tėtis išvyko į Kanadą, o aš likau gyventi vienas, būdamas 15-os.

Labas, Dima. Ar mokykloje buvai geras mokinys? Kurie dalykai sekėsi geriausiai? Nijolė

Gal iki 6 klasės buvau geras mokinys. Dėl muzikos aš neturėjau daug laiko mokytis. Nuo 10 metų muzika pradėjo neigiamai veikti mano mokslus. Bet juk niekas nebėga į mokyklą su džiaugsmu.

Kaip stengsiesi pasisemti drąsos prieš pasirodymą „Eurovizijoje“? Deimantė

Meldžiuosi. Tai man padeda. Šiaip bandau save nuraminti.

Kas iš tavo artimų žmonių vyks į „Euroviziją“ kartu palaikyti tavęs?

Tikriausiai mano šeima vyks kartu. Ir, aišku, mano komanda – Martynas, Neringa, vizažistė, garso režisierius ir „backai“.

Kelintą vietą sau pranašautum „Eurovizijoje“? Juk viskas priklauso nuo tavo tikėjimo, tikėk – ir būsi pirmas! To ir linkiu – didžiausios ir nuoširdžiausios sėkmės, parodyk, kad ir Lietuvoj muzikinis lygis yra labai aukštas, mes tikime tavimi. Rugilė

Tikėti neužtenka. Jei būčiau galėjęs aplankyti užsienio šalis, būtų lengviau. Mes padarysim viską su tuo, ką turime.

VIDEO: 15min.lt - Konferencija su Sasha Son

 

Sasha, kodėl visada būni su skrybėle, nejaugi manai, kad be skrybėlės būsi mažiau patrauklus klausytojams ir žiūrovams? Diana.

Ne visada – buvo pasirodymų ir be skrybėlės. Tai tiesiog įvaizdžio dalis. Viskas prasidėjo nuo to, kad mano miręs senelis man padovanojo skrybėlę. Bet ir iki to laiko nešiojau kepures, skrybeles – man tai patinka. Dabar skrybėlė tapo man sėkmės simboliu.

Ar nemąstai apie apie lietuvišką slapyvardį? Ir apskritai kam jis reikalingas? Egis.

Ne, nemąstau. Iš tikrųjų, kai dalyvavau atrankoje, Dimų buvo tiesiog per daug. Kai mane prodiusavo Egidijus Dragūnas, jam atrodė, kad toks vardas geriau skamba ir su juo geriau daryti karjerą užsienyje. Juk Fredie Mercury – irgi pseudonimas.

Tu tikrai gali užimti labai gerą vietą, nes tavo muzika yra jėga. Laikykis ir nekreipk dėmesio į tuos, kurie tau nori pakenkti savo negražiais komentarais. Indruška.

Ačiū.

Kokias šeimynines šventes šventi su šeima? Brigita

Velykas, gimtadienius – tradicines šventes.

Ar kalbantis su žmogumi tu turi temų, kurios būtų tabu? Reda

Ne, aš labai atviras visomis temomis, man įdomu padiskutuoti, aptarti. Pragyvenus Londone 10 metų, man atrodo, išvis niekas negali būti tabu.

Sveikas, kokios 2009-ųjų  „Eurovizijos“ dainos yra tavo favoritės?

Anglijos, Maltos ir Norvegijos atstovų.

Esu viena iš tūkstančių Sasha Son gerbėjų, man jau toli gražu ne 15-a ir nebe 20 metų. Vertinu Dmitrijaus muzikinį talentą ir norėčiau paklausyti gyvai, tačiau nesu klubinės kultūros šalininkė. Klausimai: Ar planuojami koncertai Vilniuje ne klubuose, o koncertų salėse? Niekur internete nepavyko rasti sąskaitos numerio, į kuria bent simboliškai galėčiau pervesti paramą pasirengimui „Eurovizijoje“, taigi? Eglė Guobienė

Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje balandžio 13 dieną. Ten galima įsigyti bilietus.

O mano sąskaita, skirta „Eurovizijai“, – LT 432140030001668049.

Shasa Son, ar tu tikrai pasirengęs pasirodyti tokioje didelėje scenoje? Tavo gerbėja Saulė

Padarysim viską, ką galime. Nemanau, kad daug dalyvių jaučiasi pasiruošę 100 proc.

Labas, Dima. Ar daug laiko lieka muzikai prieš koncertus? Fainas koncertas buvo Saulės mieste. Kada dar atvažiuosi į Šiaulius? Dėkui už atsakymą.

Namuose aš dainuoju kiekvieną dieną. Nėra kažkokio specialaus pasiruošimo prieš koncertus – tas dainas aš dainavau daugybę kartų. Bet, aišku, reikia prasidainuoti.

Ar pačiam nenusibodo eskaluoti temos, kaip paliko tėvas? Šiaip būtų įdomiau sužinoti, ką tuo metu veikė mama. Nes bet kuri pėsčia būtų vaiko gelbėti išsiruošusi. Čia, aišku, buitinis klausimas, bet kad daugiau apie šį dainininką niekas nedomina. Nijolė Raguckienė, Ūkio banko Marijampolės filialo, Kazlų Rūdos klientų aptarnavimo skyriaus viršininkė.

Jeigu jūs pasidomėtumėte, tai žinotumėte, kad mano mama ilgą laiką nieko nežinojo. O su mano tėvu dabar jau viskas gerai. Mes bandome gyventi toliau, gerinti santykius, bet tai laiko klausimas. Priešų turėti nenoriu.

Ar pasiklausai kartais savo dainos „Marių berniukas", kuria dainavai su O.Vyšniausku? Kiek tau tada buvo metų? Kaip tau dabar skamba ši daina? Gal turejai proga ir suaugęs sudainuoti butent šią dainą su O.Vysniausku? Giedrė

Labai seniai klausiau šios dainos. Apie pakartojimą su Ovidijumi irgi negalvojau. Dėl to, kad tai  labai graži daina, galvojau ją perkurti ir kada nors padainuoti. Apskritai manau, kad būtų smagu perdainuoti savo senas dainas. Man tada buvo 12 metų, buvau vaikas, bet dainavau pakankamai rimtas dainas. Aš laisvai galiu jas dainuoti ir suaugęs.

Mačiau „Youtube“ svetainėje, kad visi komentuoja, jog tu kažką nukopijavai. Kaip į tokius komentarus reaguoji? Roksė

Girdėjau tokius gandus. Taip, gal 2 sekundės mano dainoje panašios į „Queen“ akordus, bet tai – ne visa daina. Muzika apskritai paremta 7 natomis, todėl visada bus kažkokių panašumų. Kiekvienas žmogus mato, ką nori matyti. Kažkas sakė, kad mano daina panaši į Martos iš „Muzikos akademijos“... Tai išvis.. (Juokiasi.) Kurdamas šitą dainą, aš negalvojau apie nieką kitą. Mano pusbrolis man parodė pirmą akordą.

Mieliausiasis Sasha Son, aš Tavim bet kuriuos atveju tikiu:) sėkmės Tau „Eurovizijoje":) Klausimas: kas lėmė, kad Tu vilkėsi juodą kostiumą (na, taip teigiama), o ne ką nors kita? Ar dainos pobūdis? Rimtumas ir socialinių problemų nagrinėjimas? Ar kita? Tikiuos tavo, Sasha Son, atsakymo:) Geriausi linkėjimai TAU:)

P.s. Beje, Tavo daina „Pasiklydęs žmogus“ ir kitos dainos mane visad jaudina iki ašarų:)* ačiukas Tau:)* su pagarba Vaiva

Mes nieko dar nenusprendėm. Galvojam apie tris variantus: arba juodą, arba mėlyną, arba baltą kostiumą su plačiomis kelnėmis. Statkevičius pasiūlė susiaurinti kelnes.

Mes patys organizuojame.

Sveiki, norėčiau paklausti, kiek esate sukūręs pats dainų ir ar planuojate dainuoti, na, daryti koncertus per Lietuvą su savo albumu, jei turite, ir ar dainuojate labdaringuose renginiuose, pavyzdžiui,  mokyklose, kur auga našlaičiai, ir t. t.

Albumo dar nėra, bet aš jau turiu pakankamai daug autorinių dainų. Pusę albumo mes jau turim. Leisime „Pasiklydęs žmogus“ singlą, kurio pinigai bus investuojami į „Euroviziją“.

Ne kartą dainavau labdaringuose renginiuose – vaikų namuose. Kadaise ir mokyklose dainavau. Taigi su tam tikromis išlygomis dalyvauju labdaringuose renginiuose. Bet kuriuo atveju muzika yra mano darbas, iš kurio gyvenu.

Dar kartą visus 15min.lt skaitytojus kviečiu balandžio 13 dieną nuo 21 valandos dvi valandas per LTV ir Lietuvos radiją žiūrėti arba klausyti mano palaikymo koncerto. Visi norintys galės SMS žinutėmis palaikyti mane. Ačiū jums. (Šypsosi.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius