-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Azerbaidžano atstovė „Eurovizijoje“ Dilara Kazimova nebijo, kad balsų pirkimo skandalas pasikartos: „Išaiškinta, kad ta istorija buvo sugalvota“

Azerbaidžano atstovės „Eurovizijoje“ Dilaros Kazimovos (29) vizitas Lietuvoje – pasiruošimo konkursui dalis. Portalui Žmonės.lt D.Kazimova sakė nekantriai laukianti pasirodymo „Eurovizijoje“ ir tikisi Azerbaidžanui išplėšti dar vieną pergalę. Sekmadienį atlikėja savo eurovizinę dainą „Start the fire“ pristatė TV3 laidos „Chorų karai“ žiūrovams, pirmadienio rytą tiesioginiame LRT eteryje sveikinosi iš laidos „Labas rytas, Lietuva“ studijos.
Dilara Kazimova
Dilara Kazimova / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

29-erių D.Kazimova nacionalinėje Azerbaidžano atrankoje į „Eurovizijos“ konkursą dalyvavo tris kartus. Laimingas buvo tik paskutinysis – kovo pradžioje ji iškovojo teisę atstovauti savo šaliai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse, kuris jau gegužės pradžioje įvyks Kopenhagoje, Danijoje. Atrankos metu D.Kazimova nurungė 13 varžovų, savo simpatijas jai atidavė ir televizijos žiūrovai, ir profesionalų komisija. 

Kaip ir Lietuvoje, taip ir Azerbaidžane dainininkas, atstovausiantis šaliai, ir daina, skambėsianti „Eurovizijoje“, šįmet rinkta atskirai. Kad D.Kazimova „Eurovizijoje“ užtrauks lyrišką ir didelių vokalo galimybių reikalaujančią dainą „Start the fire“ paaiškėjo tik kovo viduryje. Anot azerbaidžanietės, kad „Eurovizijoje“ skambėtų ši daina, norėjo ir atrankos rengėjai, ir ji pati. 

„Mano daina yra sudėtinga, ji reikalauja didelių vokalo galimybių. Kaskart lipdama į sceną jaučiu nerimą, ar viskas pasiseks, ar atliksiu ją tinkamai ir įtaigiai, ar man pavyks išgyventi visas emocijas, kurių reikalauja kūrinys“, – Žmonės.lt sakė D.Kazimova. 

Pasirodymo detales slepia

„Eurovizijos“ scenoje ji dainuos pirmojo pusfinalio metu, gegužės 8-ąją. „Manau, kad esu pasiruošusi „Eurovizijai“, nors iki konkurso dar liko mėnuo. Labai jaudinuosi ir nekantrauju, kada galėsiu lipti į konkurso sceną“, – sakė dainininkė.

Mielai kalbanti apie savo dainą D.Kazimova stropiai saugo būsimo pasirodymo detales. „Mano pasirodymas bus siurprizas žiūrovams – nenoriu atskleisti jo detalių, kad vėliau jis padarytų didesnį įspūdį. Patikėkite, mano pasirodymas bus labai įdomus“, – pažada ji.

Sergejaus Illino nuotr./Dilara Kazimova
Sergejaus Illino nuotr./Dilara Kazimova

Dainininkė kol kas dar nežino, ką „Eurovizijoje“ laikyti savo didžiausiais konkurentais, bet tikino jau girdėjusi Lietuvos atstovės konkurse Vilijos Matačiūnaitės dainą „Attention“. „Turiu pasakyti, man labai patiko!“ – juokėsi D.Kazimova ir negailėjo pagyrų Vilijai. Su lietuve D.Kazimova susitiko koncerto Amsterdame, Olandijoje, metu, azerbaidžanietės gastrolėse numatytas ir vizitas į Budapeštą, Vengriją.

Lietuvoje garsiai skaičiuojama, kiek pinigų reikia V.Matačiūnaitės pasirodymui „Eurovizijoje“, džiaugiamasi atsiradusiais rėmėjais, žmonės aukojo paramos koncerte, o Azerbaidžane apie pinigus kalbėti neįprasta. „Nemanau, kad tokius dalykus derėtų atskleisti“, – sakė D.Kazimova, paklausta, kiek lėšų Azerbaidžanas šįmet skyrė pasirodymui „Eurovizijoje“ – juk šalis garsėja kaip itin sureikšminanti šį konkursą ir negailinti jam stebinančių investicijų.

Balsų pirkimo skandalas – išgalvotas 

Pati D.Kazimova girdėjo apie pernykštį „Eurovizijos“ skandalą, kai naujienų portalo 15min.lt žurnalistams pavyko išsiaiškinti apie Vilniuje klestėjusį balsų konkurse pirkimą – tąsyk žurnalistai sučiupo rusakalbius asmenis, verbavusius vilniečius balsuoti už Azerbaidžano pasirodymą „Eurovizijoje“ ir siūliusius už tai susimokėti eurais. 

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dilara Kazimova
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Dilara Kazimova

Informacija apie skandalą pasiekė „Euroviziją“ organizuojančią Europos transliuotojų sąjungą, ši savo ruožtu ėmėsi sankcijų: paskelbė, kad nuo 2014-ųjų išaiškinus neskaidraus balsavimo atvejus šalis, įsivėlusi į balsų pirkimą ar kitokį sukčiavimą siekiant paveikti „Eurovizijos“ rezultatus, iš konkurso bus diskvalifikuota trejiems metams

„Europos transliuotojų sąjunga atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad istorija apie balsų pirkimą buvo netikra, išgalvota“, – vienareikšmiškai nukirto D.Kazimova ir į tolimesnes diskusijas apie skandalą nenorėjo leistis. Patikino tik, kad šįmet „geros valios žmonių“ iniciatyvos pirkti balsus Azerbaidžanui ji nebijo: „Tai – konkursas. Niekada negali žinoti, kas gali atsitikti, todėl ir jaudintis nėra priežasties. Man daugiau nerimo kelia tai, kaip mano pasirodymas atrodys scenoje.“ 

Kokią kartelę „Eurovizijoje“ sau kelia D.Kazimova? „Kiekvienas dainininkas, dalyvaujantis „Eurovizijoje“, svajoja laimėti konkursą ar bent jau užimti jame kuo aukštesnę vietą. Nesu išimtis, tačiau vėlgi, tai – konkursas. Jis nenuspėjamas. Geriau jau kauptis savo pasirodymui, dainos atlikimui, nei svajoti apie pergalę. Bet aš norėčiau nugalėti.“

VIDEO: Dilara Kazimova - Start A Fire (Azerbaijan) 2014 Eurovision Song Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius