Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvę „Eurovizijos“ dalyviai linki sėkmės „InCulto“ ir pataria nusiskusti kojas

Ketvirtadienio vakarą pergalę nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ pelnę „InCulto“ muzikantai ankstesnių šio konkurso dalyvių vertinami prieštaringai, tačiau bet kokiu atveju grupei linkima tik kuo didžiausios sėkmės.
Grupė „InCulto“
Grupė „InCulto“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

M.Mikutavičius: „InCulto“ – Verkos Serdiučkos variantas?

Dainininkas, žurnalistas, į „Euroviziją“ 2006 metais vykusios grupės „LT United“ narys Marijonas Mikutavičius neslėpė nacionaliniame konkurse labiausiai palaikęs Aistę Pilvelytę ir jį maloniai nustebinusią Eveliną Sašenko. Dar vienas M.Mikutavičiaus favoritas – Ruslanas Kirilkinas, kuris jam pasirodė juokingas.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius

„Kada prasidėjo kova tarp „InCulto“ ir Aistės, aš palaikiau Aistę. Man patinka „InCulto“ ir visa jų „chebra“. Jie linksmi ir scenoje skleidžia gerą energiją, bet nežinau, ar kam nors bus įdomu žiūrėti į blizgančius apatinius. Ar čia nėra Verkos Serdiučkos variantas? Aš jos nepernešu ir nušaučiau pasitaikius pirmai progai. Man buvo linksma žiūrėti, kai „InCulto“ nusimovė kelnes, bet galbūt tik dėl to, kad aš juos pažįstu. Bet ar čia tikrai tas kelias? Velniai žino... Aistės profesionalumas ir balso galimybės buvo stipresnės negu jų linksmumas ir juokingumas. O tie vyrai, kaip ir „LT United“: šokt mes nemokam, bet užtat mokam rankas kiloti ir kvailioti. Tai „InCulto“ ir pademonstravo“, – kalbėjo dainininkas.

Mano patarimas jiems būtų nusiskusti kojas, nes Europos Sąjunga dažnai neatleidžia to, kas Lietuvos vyrams atleidžiama.

M.Mikutavičius juokais pridūrė, kad grupės narių apatiniai scenoje galėtų būti spalvingesni, bei paratė pasirūpinti estetišku reginiu. „Mano patarimas jiems būtų nusiskusti kojas, nes Europos Sąjunga dažnai neatleidžia to, kas Lietuvos vyrams atleidžiama“, – pridūrė žurnalistas.

J.Ritčik papirko blizgančios „InCulto“ kelnaitės

Grupės „4Fun“ vokalistė Julija Ritčik, 2007 metais pasirodžiusi „Eurovizijoje“, įdėmiai stebėjo nacionalinės atrankos etapus ir finalą. Dainininkė džiaugėsi, kad visi šio finalo dalyviai pasirodė gražiai ir profesionaliai.

Martyno Siruso / adfoto.lt nuotr./Šeštadienio vakarą sostinės klube „Brodvėjus“ savo gimtadienį šventė grupė „4 Fun“ kartu su Julija Ritčik.
Julija Ritčik.

Ir grupė „4Fun“, ir pati J.Ritčik konkurse labiausiai palaikė „InCulto“ kompaniją. „Nes trejus metus iš eilės Lietuva į „Euroviziją“ siuntė baladę ir mums nesisekė pasiekti įspūdingų rezultatų, todėl norisi išbandyti ką nors energingesnio. Naujausias „InCulto“ eurovizinis sprendimas su tomis kelnaitėmis papirko visiškai (juokiasi). Galbūt dar būčiau dvejojusi dėl tokios dainos, bet su visu pasirodymo ji įgavo šou elementų, kurie tokiai dainai ir „Eurovizijai“ labai tinka. Tikiuosi, kad tai papirks ir konkurso žiūrovus“, – teigė J.Ritčik.

Trejus metus iš eilės Lietuva į „Euroviziją“ siuntė baladę ir mums nesisekė pasiekti įspūdingų rezultatų, todėl norisi išbandyti ką nors energingesnio. Naujausias „InCulto“ eurovizinis sprendimas su tomis kelnaitėmis papirko visiškai.

J.Ritčik manymu, Lietuvai „Eurovizijoje“ reikia tik sėkmės, o daugiau viskas šiame konkurse yra loterija – paprastai už Lietuvą balsuoja nedaug kas.

„Tikiuosi, šalia „InCulto“ esantys pasirodymai bus ne tokie ryškūs. Aš visados atsargiai vertinu Lietuvos šansus, nes ir pati ten buvau, stebėjau šį konkursą nemažai metų. Deja, ne viskas ten priklauso nuo dainos ir nuo pasirodymo kokybės ar atlikėjų charizmos. Labai daug ten politikos ir religinių motyvų. Azerbaidžanas ir Turkija, kad ir kaip pasirodytų, vis tiek užima aukštas vietas“, – kalbėjo dainininkė.

Dainininkę A.Pilvelytę konkurse įveikusiems energingiesiems „InCulto“ J.Ritčik palinkėjo tik laimės, nes nieko kito grupei neturėtų pritrūkti. „Aš manau, kad jie viską puikiai išmano patys, jie yra profesionali grupė ir neabejoju dėl to, kad jie taip pat arba dar geriau pasirodys ir didžiojoje „Eurovizijoje“. Palinkėčiau jiems sėkmės ir pasistengti išlaužti dar daugiau dinamikos“, – kalbėjo „4Fun“ vokalistė.

A.Smilgevičiūtė: geriau būtų buvę „Baltic kinda funk“

Grupės „Skylė“ vokalistė ir 1999 metų „Eurovizijos“ dalyvė Aistė Smilgevičiūtė ketvirtadienio vakarą „InCulto“ pasirodymo nematė, tačiau šią dainą yra girdėjusi ir sulaukė nemažai bičiulių atsiliepimų apie naująjį pasirodymo variantą.

A.Smilgevičiūtė savaitgalį rengia koncertus Palangoje
Aistė Smilgevičiūtė
„InCulto“ buvo vieni iš mano favoritų. Jau pirmą kartą išvydusi filmuotą medžiagą iš jų repeticijų supratau, kad ši grupė yra labai susitelkusi, labai ruošiasi konkursui, ir aš dėl jų labai džiaugiuosi“, – tvirtino Aistė.

Dainininkės teigimu, pergalės „Eurovizijoje“ negarantuoja nei gera daina, nei efektingas pasirodymas. „Pirmiausia norėčiau palinkėti, kad „InCulto“ patektų į finalą ir kad ten jiems gerai pasisektų – patektų bent į dešimtuką. Nemanau, kad Lietuvai yra kokių nors šansų patekti į pirmas vietas, bet dėl to ši daina nebūtų kalta. Aš pati sau juokaudama sakau, kad jie būtų geriau dainavę ne apie „Eastern European kinda funk“, o apie „Baltic kinda funk“. Man toks variantas būtų buvęs arčiau širdies. Toks būtų mano komentaras su šypsenėle“, – komentavo A.Smilgevičiūtė.

Man „funk“ patinka nuo senų laikų, todėl šiai dainai neturiu priekaištų, plius – siunčiame linksmą dainą, o su linksmomis dainomis ten sekasi geriau nei su baladėmis.

J.Milius „InCulto“ dainai priekaištų neranda

2008 metų „Eurovizijos“ dalyvis Jeronimas Milius nebuvo matęs „InCulto“ pasirodymų, tačiau grupės konkursinę dainą girdėjo.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Jeronimas Milius
Jeronimas Milius

„Man jie nuo pat pradžių patiko su ta nuotaikinga daina, ji turi „grūvo“, „draivo“, kalbant muzikantų šneka. Tai labai linksmas ir nuotaikingas „funk“, kuris ne visiems gali patikti. Man „funk“ patinka nuo senų laikų, todėl šiai dainai neturiu priekaištų, plius – siunčiame linksmą dainą, o su linksmomis dainomis ten sekasi geriau nei su baladėmis“, – įsitikinęs baladę „Eurovizijoje“ „Nomads in The Night“ atlikęs dainininkas. 

Pasak Jeronimo, „InCulto“ šansai laimėti konkurse padidės tuo atveju, jei šalia esančių šalių pasirodymai nebus panašaus stiliaus. „Linkiu jiems tenai puikiai praleisti laiką!“ – džiugiai likimo broliams linkėjo J.Milius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius