Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „Eurovizijos“ taisyklių pažeidimo Ukrainai skirta bauda (video)

Pirmadienis, kovo 22 diena, yra paskutinė diena, kai Europos šalių transliuotojai turi oficialiai pristatyti savo šalies atstovą „Eurovizijoje“. Tačiau Ukrainos visuomeninis transliuotojas NTU informavo Europos transliuotojų sąjungą (ETS), kad kol kas negali pristatyti savo siunčiamo dalyvio.
Ukrainos dainininkė Alyosha
Ukrainos dainininkė Alyosha / Kyiv Post nuotr.

Dėl konkurso taisyklių pažeidimo speciali „Eurovizijos“ konkurso grupė nusprendė paskirti Ukrainos transliuotojui kontrolės baudą ir papildomą baudą už kiekvieną dieną po galutinio termino, kol ETS nebus pristatytas oficialus Ukrainos atstovas.

Visuomeninis Ukrainos transliuotojas užtikrino ETS, kad pristatys savo siunčiamų dalyvių sąrašą ne vėliau kaip pirmadienį, kovo 29 dieną.

„Speciali grupė dėl „Eurovizijos“ taisyklių pažeidimo turi kontrolės galimybę skirti bausmę arba diskvalifikuoti transliuotoją. Šiuo atveju „Eurovizijos“ valdžios atstovai skyrė baudą“, – sakė vykdantysis „Eurovizijos“ konsultantas, pranešdamas, kad visos kitos 38 šalys tvarkingai pristatė savo atstovus.

15min.lt primena, kad pasikeitus Ukrainos valdžiai ir iš pareigų atleidus nacionalinio transliuotojo NTU prezidentą, buvo atšauktas ir išrinktas Ukrainos atstovas „Eurovizijoje“ – dainininkas Vasylis Lazarovičius.

Šeštadienį, kovo 20 d., per pakartotinį Ukrainos atrankos į „Euroviziją“ finalą buvo išrinkta 23-ejų metų dainininkė Alyosha su daina „To Be Free“. Tačiau po šou buvo atskleista, kad Alyoshos daina buvo sukurta 2008-aisiais – tai pažeidžia „Eurovizijos“ taisykles. Be to, pasigirdo nuomonių, kad ukrainietės daina yra Lindos Perry ir Grace Slick dainos „Knock Me Out“ plagiatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius