Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diuseldorfo arena ruošiasi priblokšti „Eurovizijos“ gerbėjus

Kol 43 šalių atstovai repetuoja savo dainų pasirodymus ir kaupia jėgas kovai trijuose „Eurovizijos“ konkurso koncertuose – dviejuose pusfinaliuose ir finale – Diuseldorfo arena per penkias savaites bus transformuota į gigantišką televizijos studiją.
Diuseldorfo arenoje prasidėjo pasiruošimo darbai
Diuseldorfo arenoje prasidėjo pasiruošimo darbai. / NDR nuotr.

Kaip skelbia organizatoriai, šių metų „Eurovizijos“ konkursas bus didžiausias televizijos renginys techninių galimybių prasme.

„Eurovizijos“ sceną šiemet projektavo Florianas Wiederis, kuris yra kūręs dizainą tokiems šou kaip „X faktor“ ar „MTV Europos muzikos apdovanojimai“.

Scenos dekoracijoms, kurios svers 38 tonas, suvežti prireiks mažiausiai 40 vilkikų. Konkurso scena bus įrengta futbolo aikštėje ir jos skersmuo sieks 13 metrų. Už jos bus pakabintas 60 metrų pločio ir 18 metrų aukščio LED ekranas su 520 šviesos elementų. Žiūrovai bus susodinti ratu beveik aplink visą sceną.

Vieną didžiausių televizinių šou filmuos 25 kameros: 2 stacionarios, 2 belaidės nešiojamos, keturios ant kranų ir kitos. Tuo tarpu visą arenos vaizdą televizijos žiūrovams perteiks vadinamosios „kameros-vorai“ ir kameros ant bėgių, kurių viena apjuos visą apskritą sceną.

„Eurovizijos“ pusfinaliuose ir finale bus panaudota 90 mikrofonų. Ilgas skambėjimo aidas Diuseldorfo arenoje yra didelis iššūkis techniniams darbuotojams, dirbantiems su garsu. Siekiant sumažinti jį, ant visų arenos sienų bus pakabinti specialūs garsą sulaikantis skydai.

Tam, kad Diuseldorfo arena virstų milžiniška televizijos studija, talpinančia 35 tūkst. žiūrovų, visa futbolo aikštė turės būti panaikinta – ketinama nuimti 40 centimetrų storio velėną. Aikštė bus užpilta smėliu, kuris vėliau bus suspaustas. Ant jo bus ištiestos sunkios grindų konstrukcijos, per kurias važinės sunkvežimiai ir kranai.

Šalia arenos esančiame 7 000 kvadratinių metrų lengvosios atletikos stadione bus pastatytas spaudos centras, kuriame dirbs 2 500 žurnalistų iš įvairių užsienio šalių.

Šių metų „Eurovizijos“ pusfinaliai įvyks gegužės 10 ir 12 d., o didysis konkurso finalas – gegužės 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius