Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atranka įgavo pagreitį: lyderė – Aistė Pilvelytė, tarp pasitraukusiųjų – Neringa Šiaudikytė

Šeštadienio vakarą LRT televizija transliuoja šeštąją nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidą, kurioje susikovė 12 dainininkų. Laidos pabaigoje buvo susumuoti komisijos ir televizijos žiūrovų balsai ir 4 atlikėjai buvo priversti palikti šou – palaidojo viltį šįmet atstovauti Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse.
Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštojoje „Eurovizijos“ atrankos laidoje susikovė Aistė Pilvelytė, Mia, Sasha Song, Greta Zazza, Valerija Iljinaitė, Alanas Chošnau, „Queens of Roses“, Evaldas Vaikasas, Neringa Šiaudikytė, Ieva Zasimauskaitė ir Vidas Bareikis, Kotryna Juodzevičiūtė ir „Golden monkeys“.

Visi šie dvylika dainininkų žiūrovams uždainavo jau antrąkart – anksčiau sėkmingai įveikė pirmąjį nacionalinės atrankos etapą ir tęsė kovą jau antrame.

Po įnirtingos kovos paaiškėjo, kad į kitą etapą pateko Aistė Pilvelytė, Greta Zazza, Kotryna Juodzevičiūtė, „Queens of Roses“, Sasha Song, Mia, Valerija Iljinaitė, Alanas.

Iš atrankos turėjo pasitraukti Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė, Neringa Šiaudikytė, Evaldas Vaikasas, „Golden Monkeys“.

Jų pasirodymus komentavo komisijos nariai – Vytautas Lukočius, Povilas Meškėla, Darius Užkuraitis ir Ramūnas Zilnys.

Šią eurovizinę kovą savo daina pradėjo Sasha Song. Anot komisijos narių, šis pasirodymas buvo labai pozityvus, ir tikrai turėtų atsidurti kitame konkurso etape. Ar jis turėtų atstovauti Lietuvai visos Europos akivaizdoje? Nežinia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sasha Song
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sasha Song

Kovą tęsė Valerija Iljinaitė. Komisijos nariai ypač puikiai atsiliepė apie šios atlikėjos vokalines galimybes – sakė, kad tokio balso galima ir tikrai verta pavydėti. Jų teigimu, V.Ilginaitė puikiai atstovautų Lietuvai bet kokiame vokaliniame konkurse. Ar jai pasisektų „Eurovizijoje“, kur svarbu ne tik balsas?

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valerija Iljinaitė

Trečiu numeriu pasirodė Alanas Chošnau. Jį publikos gretose uoliai palaikė Aras Vėberis. Komisijos nariai sakė, kad ši daina yra gera, ir drąsiai galėtų skambėti užsienio kurortuose, tapti vasaros hitu. Tiesa, jie sukritikavo dainininko choreografiją – palinkėjo plastikos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alanas Chošnau
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alanas Chošnau

Greta Zazza pasirodė ketvirtu numeriu. Povilui Meškėlai šis pasirodymas labai patiko. Jis nepanoro perdėm plėtoti, kas buvo gerai, nes, anot jo, gerai buvo viskas. Darius Užkuraitis gyrė dainininkės įvaizdį: sakė, seksualumas scenoje yra labai gerai, merginos stilius – pagirtinas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Zazza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Zazza

Šou tęsė Aistė Pilvelytė – viena iš šių metų „Eurovizijos“ atrankos lyderių. Anot komisijos narių, ši daina yra vienareikšmiškai bene geriausia atrankoje. Tačiau davė jai patarimų: pasistengti dainuoti tiesiog preciziškai, taip pat linkėjo nepersistengti vaidinant. Nors, sakė, šįkart perdėm daug vaidinta ir nebuvo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

Toliau pasirodė Evaldas Vaikasas. Komisija sakė pasigedusi atlikėjo energijos, taip pat suabejojo, ar ši daina – užtektinai įsimenanti, kad taptų hitu. Nepaisant to, vaikino vokalinius sugebėjimus teisėjai gyrė. Dar jie abejojo, ar tik jam nepakišo kojos tai, kad pasirodė A.Pilvelytės – galbūt todėl nublanko.

Evaldas Vaikasas
Evaldas Vaikasas

Žiūrovams savo pasirodymą parodė ir Neringa Šiaudikytė. Komisija po šio numerio liko pasimetusi: sakė, šį vakarą tiek daug gerų dainų ir pasirodymų, kad Neringai varžytis tikrai sunku. Jie sutarė, kad daina yra gera, bet pats atlikimas – neįsimenanti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Neringa Šiaudikytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Neringa Šiaudikytė

„Queens of Roses“ sulaukė komisijos kritikos dėl choreografijos – pastebėjo, kad merginos nemažai klydo. Tačiau gyrė kūrinį, energetiką, taip pat ir merginų vokalinius sugebėjimus. Jie pastebėjo, kad grupės narės šįkart atrodė labai atsipalaidavusios, ir tai buvo vienas didžiausių privalumų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Queens of Roses“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Queens of Roses“

Toliau – Vido Bareikio ir Ievos Zasimauskaitės bendras pasirodymas. Komisijos nariai svarstė, kaip būtų galima patobulinti pasirodymo scenarijų, taip pat gyrė už socialinių aktualijų aptarimą. Vertintojams patiko ir pati daina, taip pat linksmas chaosas, kurį išvydo scenoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė

Kotrynos Juodzevičiūtės pasirodymą komisija įvertino puikiai – labai gyrė merginos stilių, taip pat jos vokalinius sugebėjimus. Vertintojai tikino nežinantys, ar jai tikrai reikėjo pakeisti stilių, – gal ir pirminis variantas buvo geresnis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė

Priešpaskutiniai pasirodė grupės „Golden Monkey“ nariai. Jie vieninteliai šioje laidoje uždainavo lietuviškai. Kai kurie komisijos nariai suabejojo, ar lietuviškai dainuoti tikrai yra geriausias sprendimas – juk jei dainuotų angliškai, suprastų visi didžiojo konkurso žiūrovai. Taip pat jie pateikė ir pasiūlymų, kaip patobulinti pasirodymo scenarijų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Golden Monkeys“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Golden Monkeys“

O visą šeštąją laidą vainikavo Mios pasirodymas. Žiūrovai scenoje vėl pamatė milžiniškus laiptus, sostą. Komisijos nariai suabejojo, ar tikrai visa ši scenografija yra labai reikalinga. Tačiau jie neabejojo, kad Mia žiūrovus kaskart jaudina savo emocijomis. Nors jos daina ir nėra pati įdomiausia, pasak vertintojų, būtent emocija gali papirkti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mia
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mia

Bendra komisijos ir žiūrovų balų lentelė:

1. Aistė Pilvelytė

2. Greta Zazza

3. Kotryna Juodzevičiūtė

4. „Queens of Roses“

5. Sasha Song

6. Mia

7. Valerija Iljinaitė

8. Alanas

__________________________

9. Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė

10. Neringa Šiaudikytė

11. Evaldas Vaikasas

12. „Golden Monkeys“

Po visų pasirodymų komisijos nariai savo simpatijas išrikiavo taip:

1. Aistė Pilvelytė

2-3. Sasha Song ir Greta Zazza

4. Alanas Chošnau

5. Kotryna Juodzevičiūtė

6-7. Valerija Iljinaitė ir Mia

8. Neringa Šiaudikytė

9. Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė

10. „Queens of Roses“

11. „Golden Monkeys“

12. Evaldas Vaikasas

Žiūrovai savo balsus atidavė tokia eilės tvarka:

1. Aistė Pilvelytė

2. „Queens of Roses“

3. Greta Zazza

4. Kotryna Juodzevičiūtė

5. Mia

6. Valerija Iljinaitė

7. Vidas Bareikis ir Ieva Zasimauskaitė

8. „Golden Monkeys“

9. Sasha Song

10. Alanas

11. Neringa Šiaudikytė

12. Evaldas Vaikasas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius