Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atranką paliko dar 5 dalyviai, lydere tapo Aistė Pilvelytė

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ konkurso gerbėjams prisistatė 13 naujų nacionalinės atrankos dalyvių. Ketvirtojoje „Eurovizijos“ atrankos laidoje varžėsi scenos žvaigždės ir naujokai. Deja, laidos pabaigoje 5 atlikėjai buvo priversti palikti konkursą.
Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Šįkart dėl teisės patekti į kitą etapą varžėsi Vlad Max, Neringa Šiaudikytė, Aistė Pilvelytė, Alanas Chošnau, Valerija Iljinaitė, Audrius Janonis, „Queens of Roses“, Rasa Vaštakaitė, Julija Jegorova, Elvina Milkauskaitė, Evaldas Vaikasas.

Laidos pabaigoje paaiškėjo, kad šią savaitę atrankos lydere tapo Aistė Pilvelytė – tiek iš komisijos, tiek iš žiūrovų surinko daugiausiai balsų.

Iš konkurso pasitraukė mažiausiai simpatijų pelnę Julija Jegorova, Vlad Max, Rasa Vaštakaitė, Elvina Milkauskaitė, Audrius Janonis.

Filmavimo metu šiuos dainininkus vertino komisijos nariai: Povilas Meškėla, Darius Užkuraitis, Gintaras Rinkevičius ir Ramūnas Zilnys.

Pirmoji scenoje pasirodė Elvina Milkauskaitė su daina „Try“. Komisijos nariai mano, kad tai tikrai nėra pats geriausias variantas, kokį atstovą Lietuvai išrinkti. Bet ir ne blogas. Vertintojai ragino Elviną patobulinti dainavimo manierą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Elvina Milkauskaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Elvina Milkauskaitė

Toliau scenoje – Julija Jegorova, atlikusi dainą „Higher“. Dariaus Užkuraičio nuomone, daina Julijai yra tiesiog per daug paprasta, nes pati vokalistė yra itin gera. Vertintojai vertino dainą kaip smagią, tačiau gana eilinę. Nors atlikimas ir buvo puikus.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Julija Jegorova
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Julija Jegorova

Evaldas Vaikasas atliko dainą „Fire kisses“. Anot komisijos narių – ši daina, labai eilinė, ir į didįjį konkursą panašius kūrinius atsiųsti gali dar bent dvi dešimtys atlikėjų. Vis dėlto Evaldo atlikimui jie priekaištų neturėjo, net gyrė jį už puikų pasirodymą.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Evaldas Vaikasas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Evaldas Vaikasas

Neringa Šiaudikytė atilko Vytauto Bikaus kurtą dainą „One More Night“. Įdomi detalė – šio kompozitoriaus dainą į „Euroviziją“ prieš porą metų išvežė Monika Linkytė ir Vaidas Baumila. G.Rinkevičius sakė, kad N.Šiaudikytės dainos atlikime kažko pasigedo. Dainininkę jis paragino būti kritiškesne pačiai sau. O dainą pagyrė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Neringa Šiaudikytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Neringa Šiaudikytė

Penktu numeriu uždainavo Vlad Max, atlikęs dainą „I'll never let you down“. „Eurovizijos“ gerbėjai šį dainininką gali atsiminti iš pernykštės atrankos, kada jo pasirodymas tapo interneto sensacija. Komisija atlikėją ir šįmet supeikė: sakė, kad kūrinys gal ir nėra baisiai blogas, bet dainininkas – nelabai geras.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vlad Max
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vlad Max

Rasa Vaštakaitė atliko dainą „All you“. Ji komisiją pribloškė: vertintojai sakė, kad daina – labai originali, atlikimas taip pat geras, tačiau nesuabejojo, kad šis kūrinys visai netinkamas didžiajam konkursui. Nepaisant to, komisijos ir atlikėjos pokalbis skambėjo pozityvia gaiva.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Rasa Vaštakaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Rasa Vaštakaitė

Toliau – Alano Chošnau pasirodymas ir jo daina „7 Days“. Anot komisijos narių, Alanas laisvai gali važiuoti į didįjį konkursą, nes yra labai patyręs. Tiesa, ar jo daina ten pelnytų aukštą vietą – nežinia.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau

Valerija Iljinaitė atliko dainą „You make me glow“. Komisijos nariai čia pasidalijo į dvi stovyklas: vieni sakė, kad daina tiesiog privalo skambėti kitame etape, kiti – kad Valerija tiesiog norėjo parodyti visas savo vokalines galimybes, kurios įspūdingos, bet vargu, ar to reikia šiam konkursui.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Valerija Iljinaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Valerija Iljinaitė

„Queens of roses“ atliko dainą „Fisherman“. Komisijos nariai grupę gyrė: sakė, ir daina gera, ir merginos labai gražios. Tačiau jiems užkliuvo nuskambėjusios dainos tekstas: sakė, klausytojams gali būti sunku suprasti tokią "poeziją", o tiesiogiai suprasti žodžius būtų negerai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Queens of Roses
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Queens of Roses"

Audrius Janonis mano, kad geriausiai „Eurovizijoje“ suskambėtų jo daina „Run“. Komisijos nariams ši daina irgi patiko, bet kritikos jie vistiek pažėrė: sako, kad A.Janoniui trūksta patirties ir asmeninio pasirengimo. Jei toks būtų, atstovauti Lietuvai su šia daina būtų galima.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Audrius Janonis
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Audrius Janonis

Paskutinioji pasirodė Aistė Pilvelytė su specialiai Aminatos jai kurta daina „I‘m like a wolf“. Tiesa, pasirodymas pavyko ne iš karto – dainininkė sudainavusi keletą žodžių, paprašė dainą pradėti iš naujo.

Komisijos nariams ši daina labai patiko, pasirodymas taip pat. Nors pati Aistė jiems ir priminė Aminatą, vertintojai neabejoja, kad tai – joks trūkumas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Premjera: Aistė Pilvelytė pristato „Eurovizijos“ atrankos komisiją sužavėjusią dainą „I‘m like a wolf“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aistė Pilvelytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Aistė Pilvelytė

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

1. Aistė Pilvelytė
2. Alanas
3. Neringa Šiaudikytė
4. Valerija Iljinaitė
5. Rasa Vaštakaitė
6. „Queens of roses“
7. Julija Jegorova
8. Evaldas Vaikasas
9. Audrius Janonis
10. Elvina Milkauskaitė
11. Vlad Max

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius