Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankoje – komisijos liaupsės Monikai Linkytei, kas iškrito – paaiškės po tyrimo

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje dėl teisės atstovauti Lietuvai didžiajame konkurse kovėsi penki dalyviai. Kaip jau tapo įprasta, laidos pabaigoje, susumavus vietinės ir užsienio komisijų bei žiūrovų balsus, paaiškėdavo, kuriam iš jų teko atsisveikinti su „Eurovizija“. Šis vakaras tapo išskirtiniu. Kas paliko nacionalinę atranką bus pakelbta pirmadienį, kuomet bus sutikrinti žiūrovų gauti skambučiai, nes šaštadienio vakarą žiūrovai už savo favoritą galėjo balsuoti tik po kartą iš vieno numerio.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šeštadienį dėl žiūrovų simpatijų televizijos eteryje kovėsi Monika Linkytė, Mia, Martynas Kavaliauskas, Vaidas Baumila ir Vilija Matačiūnaitė.

Dalyvius, kurie atliko eurovizinius kūrinius, vertino ne tik Lietuvos, bet ir užsienio komisija, už patikusius atlikėjus balsavo ir televizijos žiūrovai.

Praėjusių šeštadienį LRT žiūrovai išgirdo 12 eurovizinių dainų, iš atrankos pasitraukė Ieva Zasimauskaitė. Šįkart žiūrovai klausosi 10 eurovizinių dainų.

Žmonės.lt primena skaitytojams, kad pasikeitus „Eurovizijos“ atrankos taisyklėms šįmet atskirai renkamas ir atlikėjas, ir konkursinis kūrinys. Iš viso atrankoje dalyvavo 16 eurovizinių kūrinių, skambėti konkurse šiuo metu pretenduoja jau tik 10. Visus juos išgirsti galite paspaudę čia. 

Pirmoji scenoje pasirodė Vilija Pilibaitytė-Mia, atlikusi kūrinį „It‘s Not Too Late“. Praėjusią savaitę šią dainą atliko Vaidas Baumila, Mia pateikė naują kūrinio interpretaciją: į sceną lipo vilkėdama ilgą žemę siekiančią suknelę, jai pritarė scenoje prisėdęs gitaristas. „Supranti, šiame kūrinyje nebuvo kulminacijos“, – apgailestavo komisijos narys E.Seilius. Jis pridūrė, kad atlikėjos pasirodyme jis pasigedo muzikalumo.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

Antrasis scenoje – romantiškasis Martynas Kavaliauskas su daina „Words Apart“. Jis taip pat pateikė savitą interpretaciją – kūrinį atliko džiazo stiliumi, improvizavo. Didelį įspūdį pasirodymas paliko vertintojui Dariui Užkuraičiui – jis atlikėjui linkėjo dalyvauti atrankos finale. „Kai tu dainavai, aš tavimi tikėjau. Tu mane pagavai. Man patiko“, – kalbėjo jis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Kavaliauskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Kavaliauskas

„Blowing Out Cobwebs“ – tokią dainą atrankoje atliko Vilija Matačiūnaitė. Ji pasirūpino choreografija, žiūrovams pademonstravo išties didelį pasiruošimą. Netikėta buvo ir pati kūrinio versija: Vilija atsisakė įprasto popsiško šios dainos skambesio ir pakeitė jį elektroniniu. „Negaliu pasakyti, kad esu tokios muzikos mėgėjas, tačiau man buvo labai įdomu“, – sakė E.Seilius. „Tu hipnozitavai ir traukei žiūrėti į tave“, – sakė D.Užkuraitis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Vilijos Matačiūnaitės sukurtą dainą „Attention“ šįvakar atliko Vaidas Baumila. Jis žiūrovams pateikė akustinę šio kūrinio versiją. „Labai atsiprašau, manęs visiškai neveža šis variantas – neįdomu“, – kalbėjo V.Pauliukaitis. „Tai, ką jūs, Vaidai, dainuodavote, man anksčiau patikdavo, tačiau ši versija man nepatiko – ji buvo nuobodi“, – sakė D.Užkuraitis.

Monika Linkytė, atlikusi kūrinį „You Found Me“, į sceną lipo nusiteikusi ryžtingai: pasirodymui ji pasipuošė itin trumpa mėlyna suknele, dainą atliko itin užsidegusi. Anot E.Seiliaus, ji dainavo švelniai ir moteriškai, jis pasirodymą įvertino tiesiog puikiai. Tuo tarpu D.Užkuraičiui labiau patiko, kaip M.Linkytė atliko eurovizinį kūrinį „It‘s all about the boy“. „Viskas, Monika, mano meilė tau baigėsi“, – po pasirodymo jai sakė V.Pauliukaitis, anksčiau beveik visus jos pasirodymus išgyręs.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Monika Linkytė

Po penkių pasirodymų komisija dalyvius išrikiavo taip:

  1. Vilija Matačiūnaitė
  2. Mia
  3. Monika Linkytė
  4. Martynas Kavaliauskas
  5. Vaidas Baumila

Antrasis V.Pilibaitytės-Mios atliktas kūrinys – „It‘s All About The Boy“, su kuriuo prieš dvi savaites tiesiog sublizgėjo M.Linkytė, o prieš savaitę jį atlikusi I.Zasimauskaitė pasitraukė iš konkurso. Pasipuošusi it dainuotų kabarete Mia scenoje pasirodė su keturiais šokėjais. „Tai buvo seksualus pasirodymas, tačiau vargu, ar tokia džiazo stilistika yra tavo kaip atlikėjos“, – sakė D.Užkuraitis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

„Take a look at me now“ – šį kūrinį atliko M.Kavaliauskas, ir vėl komisijai ir žiūrovams pateikęs naują dainos interpretaciją. Scenoje jis pasirodė vilkėdamas odinį švarką ir mėlynus džinsus, taip kūrė lyriško rokerio įvaizdį. „Man patinka!” – sakė E.Seilius, kuris M.Kavaliauską atrankos laidose pagiria retai. Jį gyrė ir D.Užkuraitis, ir R.Zilnys. „Martynas dainuoja tai, kaip jaučia, ir šis jo dalykas man yra labai brangus“, – sakė V.Pauliukaitis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Kavaliauskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Kavaliauskas

V.Matačiūnaitė uždainavo specialiai V.Baumilai sukurtą dainą „Dying“ – džiazinę jo versiją. Pasipuošusi pūsta šviesia suknele ji prisėdo ant kėdės ir kone viso pasirodymo metu nuo jos nepakilo. Užtat dainavo įtaigiai ir jausmingai. „Vilija mane įtikino, kad ji miršta. Viskas tvarkoje“, – sakė R.Zilnys. „Noriu pagirti Viliją, tačiau pirma daina man patiko labiau“, – sakė V.Pauliukaitis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vilija Matačiūnaitė

Vaidas Baumila atliko „Is This the way“. Komisijos nariai džiaugėsi, kad lyginant su pirmuoju pasirodymu, šis atrodė kur kas geriau – D.Užkuraitis įvertino, kad kūrinys buvo rokeriško skambesio. Anot jo, pop stiliaus kūrinių gretose jis atrodė išties išskirtinis. Tuo tarpu E.Seilius atlikėjui linkėjo padirbėti ties vokalu.

Paskutinė pasirodė Monika Linkytė, ir vėl pasipuošusi itin trumpa suknele. „Let's Share That Love Tonight“, – uždainavo ji. Tai – dar vienas energingas pasirodymas dainininkės sąskaitoje. „Skirtingai nei pirma, man jūs labai patikote: puikiai tvarkėtės su daina, balsu, stilistika. Atrodė, kad dainuojatė konkurso finale“, – sakė D.Užkuraitis.

Dar po penkių pasirodymų komisija dalyvius išrikiavo štai taip:

  1. Monika Linkytė
  2. Vilija Matačiūnaitė
  3. Vaidas Baumila
  4. Vilija Pilibaitytė-Mia
  5. Martynas Kavaliauskas

Daugiausiai lietuvių ir užsienio komisijos balų pelnė Monika Linkytė, surinkusi 33 balus. Antroje pozicijoje atsidūrė V.Matačiūnaitė su 26 balais, trečioje – V.Baumila, surinkęs 25 balų. Mia surinko 21 balus. Paskutinis komisijos lentelėje liko M.Kavaliauskas su 15 balų.  

Mažiausiai balsų Monikai Linkytei skyrė ir LRT televizijos žiūrovai – 1079. Didžiausio palaikymo sulaukė Mia, jai atiteko 1355 žiūrovų balsai.

Bendra žiūrovų ir komisijos lentelė bus paskelbta pirmadienį, kuomet bus sutikrinti žiūrovų gauti skambučiai, siekiant skaidraus balsavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius