Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ rengėjus apkaltino korupcija

Šių metų „Eurovizija“, netgi jai pasibaigus, vis dar lydima skandalų. Iš pradžių rūstavo Baltarusijos prezidentas, dabar neramumų kyla pačioje Rusijoje.
Anastasia Prikhodko – Rusija
Anastasija Prichodko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trys Rusijos politinės partijos (tarp jų ir komunistų) Rusijos Dūmoje viešai išsakė nuomonę apie tai, kas dėjosi 2009 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. 

Nesunku nuspėti, kad politikams labai nepatiko, kad Rusija netapo nugalėtoja. Todėl Anastasijos Prichodko pasirodymas buvo įvertintas kaip pralaimėjimas (ji užėmė 11 vietą). 

Rusijos TV nuotr./Anastasija Prichodko
Rusijos TV nuotr./Anastasija Prichodko

Opozicija siūlė pradėti tyrimą ir nustatyti kaltus dėl Rusijos pralaimėjimo. Jau praėjusią savaitę komunistų atstovas Nikolajus Kolomeicevas pareiškė, kad „krizės metu skirti milijardus rublių (iš viso skyrė 39 mln. eurų) tokiems niekams yra tuštybės tenkinimas“. Jis pasiūlė Dūmos biudžeto komitetui patikrinti, kaip „Pirmasis kanalas“ išleido konkursui skirtus pinigus.  Tačiau toks pasiūlymas nesulaukė daugumos pritarimo.

Komunistai tokį Dūmos sprendimą paaiškino taip. „Tuštybės tenkintojai“ Dūmoje yra tiesiogiai susiję su „Pirmojo kanalo“ vadovybe, – rašo laikraštis „Nezavisimaja gazieta“.

Kolomeicevas sako, kad šito reikalo nepaliks ramybėje ir bandys išsiaiškinti „Vieningosios Rusijos“ interesus slepiant tiesą apie „Euroviziją“. Dūmos deputatas pateikė savo versiją: „Eurovizija“ surijo tik dešimtadalį skirtų pinigų. O kita suma „išgaravo“, ir niekas nežino kur.

Pranešama, kad kol kas Rusijos Dūmos dauguma jokių veiksmų imtis neketina. Tačiau visuomeninis Antikorupcijos komitetas jau reikalauja kelių komitetų pradėti kitą tyrimą – ar tikrai Anastasija Prichodko (prieš tai skandalingai išmesta iš Ukrainos nacionalinio „Eurovizijos“ turo), Rusijai atstovavo teisėtai. Anot Antikorupcijos komiteto narių Prichodko į „Euroviziją“ pateko „per pažintis“.

Taip pat skaitykite:

Anastasijos skandalas Ukrainoje

Skandalas dėl Ukrainos balsų Anastasijai

Lukašenka burnoja ant „Eurovizijos“ komandos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius