Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Eurovizinė „Fusedmarc“ išvyka į Amsterdamą: pažintis su konkurentais ir žurnalistų dėmesys

Net 35 „Eurovizijoje“ dalyvaujančių šalių atstovai savaitgalį susirinko Amsterdame. Čia kasmet konkurso gerbėjų iniciatyva rengiama pasiruošimo didžiajai „Eurovizijai“ šventė. Jos nepraleido ir Lietuvos atstovai.
„Fusedmarc“ Amsterdame
„Fusedmarc“ Amsterdame / LRT nuotr.

„Nuotaikos puikios, susirinko daug dalyvių, jie puikiai nusiteikę. Visi džiaugiasi švente“, – kalba Viktorija Ivanovskaja.

Jos teigimu, grupė bei keturios pritariančios vokalistės įtemptai repetuoja pasirodymą didžiajai Kijevo scenai, tačiau ne mažiau svarbu susipažinti su konkurso dalyviais bei pajusti „Eurovizijos“ dvasią, konkurso gerbėjų energiją.

LRT nuotr./„Fusedmarc“ Amsterdame
LRT nuotr./„Fusedmarc“ Amsterdame

Todėl per vieną savaitę grupės nariai suplanavo ne vieną kelionę: jau lankėsi Izraelyje, dar vyks į Madridą.

Grupė „Fusedmarc“ į Amsterdamą išvyko kartu su delegacijos vadovu Audriumi Giržadu, kuris ir rūpinasi įtempta atlikėjų dienotvarke.

„Šeštadienio rytą pradėjome repeticija klube, kuriame po to vyko koncertas. Po repeticijos vyko renginio atidarymas ir susitikimas su spauda. Mūsų atstovai bendraudami su žurnalistais praleido daugiau nei tris valandas. Davėme nemažai interviu, vėliau pietavome“, – pasakoja LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris.

A.Giržado teigimu, mūsų atstovams žurnalistai klausimų turėjo nemažai, tiesa, tie klausimai kartojosi. „Praktiškai kiekvienas žurnalistas klausė tų pačių penkių klausimų, bet klausiančiųjų buvo nemažai, jų čia susirinko tikrai didelis būrys, ir mūsiškiai turėjo nemažai laiko pabendrauti.

Visi jie teiravosi, kaip atrodys „Fusedmarc“ pasirodymas didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje, kokią žinią neša daina, prašė papasakoti apie save, ir, žinoma, visi interviu be išimties baigėsi prašymu padainuoti gabaliuką iš savo dainos“, – tikina eurovizinės delegacijos vadovas.

LRT nuotr./„Fusedmarc“ Amsterdame
LRT nuotr./„Fusedmarc“ Amsterdame

A.Giržadas skaičiuoja, jog į Amsterdamą suvažiavo net 35 atlikėjai, o viso „Eurovizijoje“ jų dalyvauja 43, tad „Fusedmarc“ pamatė didžiąją dalį savo konkurentų.

„Šeštadienį išgirdome beveik visą šiųmetinę „Euroviziją“, pasirodė net 35 atlikėjai, tad koncertas buvo ilgas, truko beveik iki vidurnakčio. Mūsiškiai pasirodė, berods, ketvirti, tad žinant, kad mums sekmadienį 8 val. ryto reikėjo išvažiuoti į oro uostą, pasirodymo numeriu tikrai džiaugiamės“, – juokiasi delegacijos vadovas.

VIDEO: Fusedmarc - Rain of Revolution (Lithuania) Eurovision 2017 - Official Video

Šių metų renginys gerokai pralenkė pernykštį, kuriame susirinko tik 26 atstovai. Tradicinis susibūrimas Olandijoje rengiamas jau devintą kartą.

Į Amsterdamą atvyko ir daugiau nei 200 žurnalistų iš visos Europos, tad dalyviams tai – ne tik proga susipažinti, bet ir pasiruošti darbui su žurnalistais, kurio didžiajame konkurse Kijeve tikrai netrūks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius