-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Evelina Sašenko užsienio spaudai atskleidė pradžioje gailėjusis, kad vyksta į „Euroviziją“

Oficialiame šių metų „Eurovizijos“, vyksiančios Vokietijos mieste Diuseldorfe, tinklalapyje pasirodė interviu su konkurse Lietuvai atstovaujančia Evelina Sašenko.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / Asmeninio archyvo nuotr.

– Koks yra Lietuvos atstovės tvarkaraštis? Ar jis pasikeitė lyginant su tuo, kuris buvo prieš laimint nacionalinę atranką?

– Prieš laimint nacionalinę atranką tvarkaraščio neturėjau. Dabar viskas kitaip – viskas kruopščiai apgalvota ir kiekviena minutė praleidžiama tikslingai. Darbus pradedu nuo 8 valandos ryto ir tęsiu iki pat 23 valandos. Kasdien turiu daugybę susitikimų, tęsiu dainos įrašinėjimą, bendrauju su žurnalistais. Deja, neturiu jokių pertraukų – net valgau susitikimų metu!

– Ar šiuo metu dalyvauji kituose renginiuose ar koncertuose, nesusijusiuose su „Eurovizija“?

– Šiuo metu visu šimtu procentu esu atsidavusi „Eurovizijai“, mečiau visus projektus, kuriuose dalyvavau. Galbūt teks nutraukti dalyvavimą „Žvaigždžių duetuose“, nors projektas šalyje dar nesibaigė.

– Kodėl nusprendei dalyvauti atrankoje į šį konkursą?

– Tai buvo mano spontaniškas sprendimas. Daugiausia tai dariau dėl dainos autoriaus, kuriam ši atranka buvo labai svarbi. Man tai atrodė kaip lengvas pokštas. Laimėti kelialapio į Diuseldorfą visai nesitikėjau.

– Ką manai apie dainos populiarinimo turus Europoje?

– Neturiu jokios nuomonės, nes nesilankiau jokioje šalyje išskyrus Lenkiją. Tačiau tikiu, kad tokie turai nepadeda surinkti daugiau balsų konkurse. Šnekėjausi su ankstesnių metų Lietuvos atstovais ir jie man pritarė. Apibendrinant, aš ir mano komanda nusprendėme nesivelti į tokius dalykus ir laiką išnaudoti kitai būtinai veiklai.

– Kaip pasisekė kelionė į Lenkiją?

Dalyvavau įvairiuose televizijos ir radijo šou, daviau interviu spaudai. Lenkijoje žmonės mane priėme labai šiltai, o tai puikiai nuteikė. Be abejonės, jie džiaugiasi, kad Lietuvai konkurse atstovaus lenkų tautybės mergina. Kaip žinia, negalima balsuoti už savo šalies dainą, bet girdėjau šnekų, kad lenkai vistiek palaikys savo pasirodymą – šiuo atveju, mane. Taip pat susipažinau su pernai metų bei šių metų Lenkijos atstovais „Eurovizijoje“.

– Ar kada gailėjaisi įsivėlusi į visą šį „Eurovizijos“ projektą?

Lenkijoje žmonės mane priėme labai šiltai, o tai puikiai nuteikė. Be abejonės, jie džiaugiasi, kad Lietuvai konkurse atstovaus lenkų tautybės mergina.– Ėmiau gailėtis vos sužinojusi nacionalinės atrankos rezultatus. Tačiau dabar jaučiu, kad man visa tai pradeda patikti. Pats metas nurimti ir pasiruošti pasirodyti milijonams televizijos žiūrovų. Jaučiuosi rami ir pasiruošusi.

– Minėjai, kad šnekėjaisi su ankstesniais Lietuvos atstovais „Eurovizijoje“. Gavai naudingų patarimų?

– Mano pagrindinis klausimas jiems buvo „ar baisu stovėti toje scenoje“ ir „kaip susitvarkyti su stresu“, kurio, esu įsitikinusi, bus daug. Jeronimas Milius sakė man nesijaudinti – „Eurovizijoje“ jis nė kiek nesijaudino ir tikino, kad jam buvo labai smagu. Tačiau Saša Song teigė, kad ten gana baisu ir nervinga, net nepaisant to, jog prieš pagrindinį pasirodymą toje scenoje jau stovėjo net tris kartus. Pagrindinis jų patarimas man buvo daug bendrauti.

– Kas geriau – teisėjai ar žiūrovai?

– Atvirai sakant, niekada apie tai nemąsčiau. Nematau skirtumo. Vargu, ar yra reikalas išvis dėl to jaudintis.

– Ar jau perklausei pirmojo pusfinalio konkursantų dainas?

– Peržvelgiau atstovų ir jų dainų sąrašą. Esu toks žmogus, kuris iki galo dainą išklauso tik jei ši pasirodo įdomi. Jei kitas jūsų klausimas – įvardyti pagrindinį savo varžovą, to padaryti nesu pajėgi. Tačiau tikiu, kad konkurso pabaigoje kiekvieną dainą mokėsiu mintinai, nes bus tiek daug repeticijų ir kitokių susijusių veiklų.

– Turi mėgstamiausią dainą šių metų „Eurovizijoje“?

– Prancūzija. Tiesiog mėgaujuosi ta daina.

– Kokia tavo mėgstamiausia daina per visą „Eurovizijos“ istoriją?

– „Hold on be strong“, kurią atliko 2008-aisiais Norvegijai atstovavusi Maria.

– Turi ką pasakyti esctoday.com skaitytojams?

– Turėčiau kažką pasakyti, bet... ką? Lengva pasakyti „prašau, balsuokite už mane“, tačiau tai ne aš... Mieli skaitytojai, mėgaukitės mano daina, mėgaukitės konkursu ir... Balsuokite už mane!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius