Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Euroviziją“ važiuos Sasha Son! (atnaujinta 00.29 val., nuotraukos, video)

Šeštadienį paaiškėjo, kas važiuos į Maskvą atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse – „Dainų dainos“ nugalėtoju tapo Sasha Son.
Sasha Son
Sasha Son pasakė, kad tikrai neatsisakys galimybės važiuoti į „Euroviziją“. / Tomo Urbeliono/BFL nuotr.

Šeštadienio vakarą naujienų portalas 15min.lt savo skaitytojams tiesiogiai perteikė įspūdžius iš to, kas vyko „Dainų dainos“ finaliniame konkurse.

Jame šįkart nebuvo ryškių lyderių, ir tai kėlė dar didesnę intrigą. Ar Rūta Ščiogolevaitė galų gale sugebės atsikratyti to antrosios vietos prakeikimo? Ar daugelio favoritais laikomi Sasha Son bei Donatas Montvydas iš tiesų patvirtins tokius spėjimus? Galbūt į pirmąją vietą įsiverš prie galimų nugalėtojų anksčiau neminėtos seksualiosios „69 Danguje“ merginos? O gal lietuviai sugalvos, kad į Maskvą reikėtų siųsti ne visai „eurovizinio standarto“ dainas – pavyzdžiui, „Saulės Kliošą“ arba nesėkmę šiame konkurse jau patyrusį Liną Adomaitį? Daugybė klausimų, į kuriuos atsakymus turėjo duoti tik finalas.

Naujienų portalas 15min.lt sekė, kaip vyko kova dėl teisės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“.

Papildyta 21.19 val. Finalas prasidėjo burtų traukimu – dalyviai sužinojo, kokia tvarka jie dainuos paskutinėje „Dainų dainos“ laidoje. Vėliau žiūrovų laukė netikėtumas – visi dalyviai kartu sudainavo šios laidos himnu.

Šį vakarą atlikėjai ir grupės pasirodys tokia tvarka:

1. Jonas čepulis ir Skirmantė
2. Donatas Montvydas
3. Violeta ir Darius
4. Saulės Kliošas
5. Aurelija
6. „69 danguje“
7. Milanno ir Karina Krysko
8. Linas Adomaitis
9. Sascha Son
10. Rūta Ščiogolevaitė

Šie burtai nesėkmingiausi, matyt, K.Krysko – mat iškart po grupės „69 danguje“ pasirodymo į sceną ji turės lipti dainuoti duetu su Milanno.

Papildyta 21.34 val. Pirmieji į sceną išlipo Jonas Čepulis ir Skirmantė. Kartu su Veronika Povilioniene jie atliko savo liaudies motyvais sukurtą kūrinį. Nors „euroviziniams“ standartams šis kūrinys galbūt ir nėra pats tinkamiausias, tačiau jau ne vieną kartą šiame konkurse laimėjo būtent „neformatiniai“ kūriniai. Atlikę dainą J.Čepulis ir Skirmantė sakė, kad visai džiaugiasi išėję į sceną pirmi, tapę, kaip jie patys sakė, „pralaužiančiais ledus“. O V.Povilionienė džiaugėsi, kad jau iškart galės eiti namo žiūrėti televizijos.

Papildyta 21.43 val. Antrąjį numerį išsitraukęs Donatas Montvydas surengė fantastišką pasirodymą su fantastikos elementais scenoje. Atlikėjas kūrinį atliko itin išraiškingai ir originaliai. Artistai puikiai užpildė Lietuvos televizijos studijos sceną. D.Montvydo šokėjos scenoje pasirodė blizgančiais kostiumais.

Publika Donatui baigus dainuoti tiesiog šėlo studijoje, pasigirdo šūksnių „Bravo“. Atlikėjas prasitarė, kad įspūdingą chireografiją jam padėjo sukurti Andželika Cholina.

Papildyta 21.51 val. Violeta ir Darius scenai rinkosi klasikinį stilių. Darius vilkėjo juodą kostiumą, Violeta – baltą suknelę.  Atlikėjai gerai intonavo, atlikimo klaidų nebuvo. Dainininkams padėjo trys pritariančiosios vokalistės. Atsidėkodamas už bendradarbiavimą Darius scenoje partnerei įteikė  raudoną rožę. Ypatingų  pakeitimų ši pora nepadarė. Jų pasirodymas nepakito nuo to, kurį matėme ankstesniuose „Dainų dainos“ turuose. Po pasirodymo atlikėjai dėkojo visiems, kas prisidėjo prie jų pasirodymo, abu smarkiai jaudinosi.

Papildyta 22.01 val. Scenoje ką tik pasirodė grupė „Saulės kliošas“. Dainos „Saulė“ autoriai – visi grupės nariai. Kiekvienas iš jų scenoje laikė po palubėn pakilusį balionėlį. Net ir jaunų merginų dievinamas populiarusis dirigentas Modestas Pitrėnas rankoje laikė balioną. 17-metė vokalistė Justė Starinskaitė bei kiti grupės nariai sugebėjo sukurti keistą nuotaiką. Dainininkė, kaip visuomet, demonstravo puikius vokalinius sugebėjimus. Muzikantų rūbų stilius – ryškus, pati grupė scenoje atrodė itin jaunatviškai, laisvai.

Baigus pasirodymą J.Starinskaitės A.Giržadas pauklausė, kas vyksta jos širdyje, kai ji dainuoja publikai? Mergina atsakė: „Būnu laimingiausia pasaulyje.“

Papildyta 22.11 val. Penktąjį numerį burtų keliu gavusi psichologiją studijuojanti dainininkė Aurelija Slavinskaitė atliko dainą „Part of me“. Mergina išvaizda ir manieromis scenoje šiek tiek priminė garsiąją britų skandalistę  Lily Allen. Beje, prieš Aurelijai einant einant į didžiąją LTV studiją, koridoriuje merginą sustabdė žinomas verslininkas Darius Katinas ir tarė: „Sergu už tave.“ Scenoje mergina vilkėjo prieš tai dar nematytą mėlyną suknelę. Aurelija atrodė visiškai atsipalaidavusi. Neaišku, kas tokią dainininkės vidinę nuotaiką lėmė. Galbūt tai, kad ji žino, kaip sutramdyti emocijas, o gal puikūs vokalo duomenys?

„Dainų dainos“ vedėjai, dainininkei nulipus nuo scenos, pauklausė, ar mergina jaučiasi žinoma? „Žinoma, nesijaučiu, gal truputėlį. Dainuoti su orkestru ir grupe yra nuostabu. Apie žinomumą nenoriu kalbėti“, – kalbėjo mergina.

Papildyta 22.22 val. Šeštosios scenoje – „69 danguje“. Merginos atliko muzikos prodiuserio ir daininiko Stano sukurtą dainą „Meilės simfonija.“ Šokėjai scenoje – dainininkės K.Krysko mylimojo Sauliaus Skambino mokiniai. Pasirodymas iš esmės niekuo nesisikyrė nuo praeitą šeštadienį matyto. Merginos scenoje vilkėjo juodas skraistes, kurias vėliau nusimetė. Jas išvydome ilgomis raudonomis sukniomis. Jau buvome pradėję piktintis, kodėl „šeškės“ nepateikė jokių staigmenų, kaip dar penktadienį dieną buvo žadėjusi grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė. Pasirodymo pabaigoje virš scenos pasirodė skraidantys Amūrai su lankais. Vietoje strėlių Amūrai švystelėjo į sceną žalios spalvos lazerių spindulių. Matyt, daugelis iš grupės tikėjosi daugiau. Mat Amūrų su lazeriais pasirodymas galėjo pasirodyti tarsi merginų pasirodymo akcentas.

Papildyta 22.40 val. A.Giržadas dar prieš K.Krysko ir Milanno pasirodymą išdavė, kad scenoje pasirodys ir kaskadininkai, kuriems neužteko LTV rodytos reklamos laiko pasiruošti scenoje. A.Giržadas paprašė alytiškių pagalbos, taigi Alytaus studijoje sėdėję muzikos asai postringavo „užmušinėdami“ laiką.

Daina „Kelias pas tave“ šįkart skambėjo geriau, nei buvome matę per ankstesnius kartus. Nebedrebėjo Karinos balsas. Abu dainininkai atrodė įsijautę ir atsipalaidavę. Žiūrovus dainininkai nustebino kitokiu scenos įvaizdžiu. Milanno iš kairės scenos pusės judėjo į vidurį apjuostas raudonu audeklu, Karina iš dešinės scenos pusės lėtai ėjo scenos vidurio link. Mergina taip pat buvo apsijuosusi raudoną audeklą. Ėję vienas link kito scena, dainininkai pakilo, tiesė rankas vienas kito, tačiau susikabinti pavyko ne iš karto.

Livija Karinos, pasirodžiusios drauge su „69 danguje“ ir vėliau su Milanno, po pasirodymo teiravosi, kaip ji taip spėja viską padaryti? Karina atsakė: „Jeigu nori, galima viską spėti. Jaučiuosi kaip devintame danguje.“

Papildyta 22.43 val. Aštuntasis scenoje – Linas Adomaitis. Dainininkas scenoje pasirodė be stygynių kvarteto, kurį anksčiau jau buvome matę. Linas, kaip ir dera tikram profesionalui, scenoje jautėsi labai laisvai. Iš esmės dainos skambesys niekuo nesiskyrė nuo anksčiau matytų. Beje, Lino palaikyti į LTV studiją atvyko ir jo brolis, žinomas muzikos prodiuseris Marijus Adomaitis, žinomas Basanov pseudonimu. Marijus prodiusavo daugelio „Dainų dainos“ finalininkų kūrinius. Po pasirodymo paklaustas, kodėl dreba jo balsas – negi taip jaudinosi, L.Adomaitis sakė, kad groti instrumentu, kurį jis naudoja dainuodamas, reikia nemažai pastangų.

Papildyta 22.54 val. Scenoje – Sasha Son. Dainininkas scenoje atrodė itin artistiškai. Sasha Son pasirodė kitokiais rūbais – balta liememe ir baltomis kelnėmis. Internete pasklidusios kalbos, kad dainininkas dainuos trimis kalbomis, nepasitvirtino. Atlikėjas dainavo lietuviškai, jam padėjo keturios pritarančiosios vokalistės. Dainos pabaigoje muzikantas rankoje įžiebė liepsnelę, o dėkodamas publikai už ovacijas kilstelėjo savo skrybėlę.

Po pasirodymo Dima Šavrovas kalbėjo nusprendęs dainuoti lietuviškai, nors sakė sukūręs ir anglišką dainos versiją.

Papildyta 22.57 val. Finalą vainikavo populiariosios Rūtos Ščiogolevaitės pasirodymas. Dainininkė liko ištikima savo įvaizdžiui. Apšvietimo dėka atrodė, kad dainininkės apdaras skęsta liepsnose. Merginos romantiška daina derėjo prie jos rūbų. Užkulisiuose pasigirdo nuomonių, esą R.Ščiogolevaitės daina tiktų „Eurovizijos“ dainų konkursui tokiu atveju, jei netyčia scenoje nukristų dainininkės apdaras, o ji liktų tik vos vos prisidengusi. Žinoma, kaip visuomet, dainininkė nepadarė praktiškai jokių vokalo klaidų. Po pasirodymo R.Ščiogolevaitė sakė laukianti balsavimo.

Paskelbta žiūrovų balsavimo pradžia. Ką gi, laukiame rezultatų. O nuo dabar dar 20 minučių  numeriu 1393 galite balsuoti už patikusį atlikėjo ar grupės pasirodymą.

Papildyta 23.32 val. Iš visų Lietuvos vietų skelbiami balsavimo rezultatai liudija – nugalėtoju neabejotinai taps Sasha Son.

Papildyta 23.44 val. Nacionalinio dainų konkurso „Dainų daina“ nugalėtoju tapo Sasha Son. Nors atlikėjas viso balsavimo metu be galo jaudinosi, šįkart fortūna nusišypsojo būtent jam. Antrasis liko Donatas Montvydas. Trečioji vieta atiteko grupei „69 danguje“. Visas dešimtukas toks:

1. Sasha Son – 120
2. Donatas Montvydas – 100
3. „69 danguje“ – 76
4. R.Ščiogolevaitė – 72
5. Linas Adomaitis – 62
6. Millano ir Karina Krysko – 48
7. Darius ir Violeta – 39
8. Jonas Čepulis ir Skirmantė – 31
9. „Saulės Kliošas“ – 19
10. Aurelija – 13

Papildyta 23.51 val.  „Dainų dainos“ nugalėtojas gali ir atsisakyti važiuoti į „Euroviziją“, tad laidos vedėjai tiesiai šviesiai paklausė, ar Sasha Son vyks į Maskvą. Sasha Son pasakė, kad tokios galimybės tikrai nepraleistų. Tad galime būti tikri – maskvoje matysime Sasha Son. Pabaigdamas laidą Sasha Son sudainavo savo dainą anglų kalba.

Papildyta 00.29 val. Televizijos studijos užkulisiuose sutikta konkurso nugalėtojo mama Valentina naujienų portalui 15min.lt sakė tikėjusi sūnaus pergale. Moteris sakė, kad jos sūnus ir per ankstesnes laidas pasirodė gerai, tačiau šįkart dainavo itin puikiai, atsipalaidavęs. Ponios Valentinos nuomone, į finalą Maskvoje ši daina turėtų tikrai patekti – anot moters, nors daina yra lyriška, tačiau Sasha Son ją atlieka energingai.

Užkulisiuose gana nusiminusios atrodė grupės „69 danguje“ merginos. Jos sakė esančios pavargusios, ypač Karina, kuriai tą vakarą teko dainuoti per du pasirodymus. Iš karto po finalo grupė išvažiavo į Marijampolę, kur jų laukė dar vienas pasirodymas – ten merginos ir liks nakvoti.

Tuo tarpu pats nugalėtojas išsisuko nuo žurnalistų klausimų, ir iš televizijos studijos išlėkė į vieną sostinės klubą, kur iš šeštadienio į sekmadienį vyko „Tabami goes George Michael“ koncertas ir kur turėjo dainuoti ir Sasha Son. Ten vyks ir „Dainų dainos“ vakarėlis.

Nugalėtojo daina:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius