-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„InCulto“ pirmieji iš „Eurovizijos“ dalyvių atvyko į Oslą (nuotraukos)

Grupės „InCulto“ muzikantai pirmieji iš „Eurovizijos“ dainų konkurso dalyvių atvyko į Oslą. Norvegijos sostinėje Lietuvos muzikantai šią savaitę pradėjo savo gastroles po Europą, kuriose pristato kūrinį „Eastern European Funk“ ir kuria savo kelionių vaizdo dienoraštį.
„InCulto“ pasirodymas
„InCulto“ pasirodymas / Lino Butnoriaus ir Petro Brinko nuotr.

Daugiau „Eurovizijos“ naujienų rasite čia.

Osle „InCulto“ viešėjo tris dienas ir surengė du koncertus klubuose „Hard Rock Cafe“ ir „Queens Pub“. Išgirdusi lietuvių dainas „Hard Rock Cafe“ klubo administracija dar nesibaigus pasirodymui pasiūlė surengti koncertą pas juos taip pat ir gegužės pabaigoje, kai muzikantai atvyks dalyvauti „Eurovizijoje“.

Gegužės 25 dieną „InCulto“ dar kartą pasirodys „Hard Rock Cafe“ su soliniu koncertu – tą vakarą klubo ekrane visiems susirinkusiems bus transliuojamas ir pirmasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis. Pasak Jurgio Didžiulio, kelionė į Oslą pranoko lūkesčius, todėl turo pradžia muzikantus nuteikė pakiliai. „Šioje kelionėje daug dirbome ir išvykstame įgyvendinę savo tikslus“, – šypsojosi dainininkas.

Ketvirtadienį ryte grupę „InCulto“ priėmė Oslo savivaldybės kultūros vadovas Torgeras Ødegaardas. Susitikimas įvyko Oslo rotušės salėje, kurioje teikiamos kasmetinės Nobelio taikos premijos. Muzikantai šioje salėje atliko savo dainą „Eastern European Funk“, palinkėjo miestui sėkmės organizuojant „Eurovizijos“ renginį bei padovanojo šio dainų konkurso simbolika išmargintų velykinių margučių iš Lietuvos.

Jau kitą savaitę „InCulto“ lankysis Armėnijoje ir Gruzijoje, vėliau keliaus po Balkanų, Baltijos valstybes, Rytų ir Centrinės Europos šalis, britų salas.

T.Ødegaardas pažadėjo pakviesti lietuvių grupę dalyvauti Norvegijos nepriklausomybės dienos renginiuose gegužės 17–ą dieną – tą dieną Lietuvos „Eurovizijos“ delegacija kaip tik atskris į Oslą.

Viešėdami Norvegijos sostinėje muzikantai apsilankė „Telenor“ arenoje, kurioje gegužės 25–29 dienomis įvyks 55–asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Kelis improvizuotus pasirodymus „InCulto“ surengė įvairiose viešose vietose Oslo centre, davė interviu „NRK Radio“ rytinei laidai. Šis interviu įvyko pagrindinėje senamiesčio gatvėje, kur muzikantai nepasiskuklino pagroti praeiviams ir per nepilną pusvalandį surinko 85 norvegiškas kronas.

Viešnagės metu „InCulto“ taip pat surengė pasirodymą Lietuvos ambasadoje, kur juos priėmė ambasadorius Andrius Namavičius. Muzikantai buvo sutarę susitikimą ir su legendine norvegų dainininke Nora Brockstedt, kuri dar 1960 ir 1961 metais pirmoji iš šios šalies atlikėjų pasirodė „Eurovizijos“ konkurse ir tebėra labai populiari iki šiol. Tačiau 87–erių metų dainininkė kiek sunegalavo, todėl susitikimas buvo atkeltas. „Tikimės su ja susitikti gegužės mėnesį“, – sakė grupei „InCulto“ vadybininkaujančios agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Jau kitą savaitę „InCulto“ lankysis Armėnijoje ir Gruzijoje, vėliau keliaus po Balkanų, Baltijos valstybes, Rytų ir Centrinės Europos šalis, britų salas. Gegužės 13–15 dienomis „InCulto“ surengs tris išleistuvių koncertus Lietuvoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius