Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš „Eurovizijos“ grįžusi Evelina Sašenko neatmeta galimybės, kad kitąmet gali atstovauti Lenkijai (papildyta 16.31 val.)

Į Lietuvą iš Vokietijos sekmadienį grįžusi dainininkė Evelina Sašenko teigia esanti patenkinta pasiekimais „Eurovizijoje“ ir šiame konkurse sutiktų dalyvauti dar kartą. Galbūt net kitąmet. Tačiau šįkart galėtų atstovauti jau ne Lietuvai, o Lenkijai.
Evelina Sašenko
Evelina Sašenko / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Vilniaus oro uoste E.Sašenko pasitiko ne tik draugai ir artimieji, bet ir gerbėjai. Jie sveikino atlikėją gėlėmis, apkabinimais, bučiniais ir net vuvuzelomis. Priimdama gėles „Eurovizijos“ dalyvė braukė džiaugsmo ašarą ir teigė, kad džiaugiasi gavusi unikalią progą pasirodyti visai Europai.

„Esame pavargę, bet laimingi, kad jau grįžome namo, – žurnalistams sakė E.Sašenko. – Tai buvo didžiulis nuotykis. Buvo daug darbo, daug malonių įspūdžių ir labai dėkoju Lietuvai, kad ji man suteikė tokį šansą atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“. Aš esu patenkinta. Rezultatai, manau, yra geri. Mes patekome į finalą, nors to nesitikėjome, ir užėmėme ne paskutinę vietą – devynioliktą!“

Papildyta 16.31 val.: Gali atstovauti Lenkijai

E.Sašenko teigia, jog Diuseldorfe daug ko išmoko ir grįžo pasikeitusi. Be to, ji džiaugėsi sulaukusi itin daug dėmesio, prie kurio „gali ir priprasti“, nors pripažino, jog ilgainiui tai pradeda varginti. „Tačiau bent vieną kartą gyvenime reikia pabandyti“, – sakė E.Sašenko.

Džiaugiuosi, kad nuvažiavome būtent su tokia daina ir parodėme, kad vis dėlto daina irgi yra svarbu, – sakė E.Sašenko.Bene didžiausias pasiekimas – tai, jog be didelio šou pavyko nenugrimzti į dugną. „Džiaugiuosi, kad nuvažiavome būtent su tokia daina ir parodėme, kad vis dėlto daina irgi yra svarbu. Mes be jokių šou elementų, dūmų, krentančių lietučių ir kitų dalykų, patekome į finalą ir iškovojome 19 vietą. Tai yra nerealu“, – sakė E.Sašenko.

Atlikėja pridūrė neatmetanti galimybės ateityje dar kartą dalyvauti atrankoje į „Euroviziją“. Tačiau dainininkė svarsto, kad kitąsyk galėtų atstovauti ne Lietuvai, o šiais metais ją finansiškai parėmusiai Lenkijai. 

„Pasvarstysiu. O kodėl gi ne? Aš jau sakiau, kai manęs klausė, ar norėčiau dar kartą į „Euroviziją“, kad galėčiau dalyvauti nors kiekvienais metais. Galbūt kitais metais ir Lenkijai atstovausiu“, – kalbėjo ji. 

Azerbaidžano pergalė buvo netikėta

Tai, jog finale Lenkija jai skyrė 12 balų, E.Sašenko nenustebino. Kiek netikėta buvo, jog taškų neskyrė Rusija.

Tačiau akivaizdu, kad konkurso finale prioritetai keičiasi: nors pusfinalyje lietuvė užėmė 5 vietą, žemiau buvusios šalys finale ją aplenkė.

„Manau, ne skonis Europos pasikeitė, tiesiog tai jau buvo finalas. Turbūt matėte, kaip balsavimas vyko. Natūralu, kiekvienos šalys palaiko savo kaimynes ir taip toliau, gaila, mes neturime tiek daug kaimynių“, – pastebėjo atlikėja.

Ji pati favoritu laikė Italijos atstovą, todėl nustebo, kad laimėjo Azerbaidžanas.

„Nėra taip, kad man Azerbaidžano daina nepatiko, aš tiesiog nesitikėjau, kad jie laimės. Vertas, nevertas – aš tikėjausi, kad laimės kitas. Ten būnant visiškai kitaip viskas atrodė, niekas negalvojo, kad Azerbaidžanas laimės“, – pastebėjo Lietuvos dainininkė.

Emocijas, įspūdžius ir patyrimus sudėliojusi į lentynas, ilgai ilsėtis E.Sašenko neketina. Jau antradienį ji išskris į Kanų kino festivalį, kur darys tai, ką moka geriausiai – dainuos. „Tame festivalyje turėsime du nedidelius koncertus“, – užsiminė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius