-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmaniųjų telefonų turėtojams nacionalinės „Eurovizijos“ atrankoje suteiktas atskiras balsas

Trečiadienio rytą Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas“ pranešta apie šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos balsavimo pakeitimus. Nuo šiol atskiru balsavimu savo balsą už patikusį atrankos dalyvį galės atiduoti ir išmaniųjų telefonų turėtojai, pasinaudoję specialia telefono programėle „Balsuok“.
Išmanusis telefonas „iPhone 4S“
Išmanusis telefonas „iPhone 4S“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laidos metu šią balsavimo naujovę pristatė Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos komunikacijos vadovas Arnas Zuikis. Jo teigimu, tokiais pokyčiais siekiama pritraukti jaunesnę auditoriją. „Šiais laikais televizija nebėra suprantama kaip televizoriaus ekranas prie sofos. Ji keliasi į internetą bei mobiliuosius telefonus, todėl siekiame interaktyvumo“, – sakė A.Zuikis.

Parsisiųsti programėlę „Balsuok“ galės „iPad“, „iPhone“ bei išmaniųjų telefonų, palaikančių operacinę sistemą „Android“, turėtojai. Nemokamai šią programėlę įdiegti į telefonus bus galima jau šią savaitę. Televizijai transliuojant atrankos dalyvio pasirodymą, programėle besinaudojantys žiūrovai galės nemokėdami pinigų atiduoti neribotą skaičių balsų už arba prieš pasirodantį kandidatą. Interaktyviai balsuojančių žiūrovų apklausos rezultatai tuo pat metu bus rodomi ir televizijos ekrane. 

Vis dėlto išlieka ir senoji balsavimo tvarka – kiekvienos nacionalinės atrankos metu į finalą bus išrinkti trys dalyviai, kurių pasirodymus skambučiais ir trumposiomis žinutėmis balsavę žiūrovai bei komisijos nariai įvertins geriausiai. Interaktyvųjį balsavimo būdą pasirinkę žiūrovai į finalą atskirai galės deleguoti vos vieną dalyvį. „Tai bus tarsi išsigelbėjimas tam dalyviui, kuris, pagal žiūrovų ir komisijos nuomonę, turėtų nepatekti į finalą“, – sakė A.Zuikis.

Pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida bus transliuojama jau šį šeštadienį 21 val. Per Lietuvos televiziją.

VIDEO: Nacionalinės „Eurovizijos" ypatumai išmaniuosiuose telefonuose (pokalbis studijoje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius