Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis. „Eurovizijoje“ arabės ir žydės duetas dainuos už taiką (video)

Prieštaringai vertinamas arabės ir žydės duetas, kuris pirmadienį buvo išrinktas atstovauti Izraeliui „Eurovizijos“ dainų konkurse, atliks dainą apie taiką.
Achinoam Nini
Achinoam Nini / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daina „Your eyes“, kurią atlieka žydų dainininkė Achinoam Nini, užsienyje geriau žinoma kaip Noa, ir Izraelio arabė krikščionė Mira Awad, gavo daugiausia tekstinių žinučių iš keturių kūrinių, kuriuos duetas atliko per valstybinę televiziją.

„Žmonės nori kažkuo tikėti, kiek galima žiūrėti tik baisumą?“ – Izraelio televizijai „Channel One“ sakė A.Nini. Išrinkta daina atliekama hebrajų, arabų ir anglų kalbomis, joje choras dainuoja tokius žodžius: „Turi būti kitas kelias.“

M.Awad, kurią kai kurie palestiniečiai kritikavo, kai sausio mėnesį per Izraelio karinę kampaniją Gazos ruože buvo paskelbta apie jos planus atstovauti Izraeliui, sakė: „Buvo žmonių, kurie mus rėmė.“

Izraelio prezidentas Shimonas Peresas sakė, jog „už tai, ką jos daro dėl savo žmonių ir taikos“, žavisi šiuo duetu, kuris yra pirmoji po kelių dešimtmečių pertraukos etniškai mišri Izraelio komanda „Eurovizijoje“.

Izraelio arabai – daugiausia palestiniečiai ir jų palikuonys, pasilikę Izraelyje po karo dėl jo įsteigimo 1948-aisiais, – sudaro maždaug 20 proc. Izraelio gyventojų.

Šiemetinis „Eurovizijos“ konkursas vyks gegužės 12–14 dienomis Maskvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius