Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kodėl „Eurovizijos“ atrankoje nugalėjo daina „Attention“: žiūrovų ir komisijos balsų rebusas

Praėjusį sekmadienį „Eurovizijos“ atrankoje paaiškėjus dainai nugalėtojai, dalis žiūrovų iki galo nesuprato, kaip buvo apskaičiuoti dainai skirti galutiniai balai. Atsižvelgdami į žiūrovų klausimus, pateikiame balsavimų lenteles, kurios turėtų išsklaidyti visas abejones.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Laidos pabaigoje buvo parodytos žiūrovų ir komisijos balsavimo lentelės. Nugalėtoja buvo paskelbta daina „Attention“, antrąją ir trečiąją vietas užėmė „Take A Look At Me Now“ ir „It's All About A Boy“.

Žiūrovų simpatijos dainoms pasiskirstė taip:

  • „Attention“ – 2732 balsai
  • „Take A Look At Me Now“ – 2484 balsai
  • „It's All About A Boy“ – 205 balsai

Pavertus balais, tai atitinka 12, 10 ir 8. Analogiškai į balus turėjo būti paversti ir komisijos balsai. Daina „Attention“ iš komisijos gavo 8 balsus, lygius 10 balų, „Take A Look At Me Now“ – 11 balsų (12 balų), „It's All About A Boy“ – 5 balsus (8 balus).

„Eurovizijos“ žiūrovai išvydo komisijos balsavimo lentelę, kurioje balsai dar nebuvo paversti balais. Jų kontrolinis perskaičiavimas leidžia sudėlioti visus taškus ant „i“. Galutinėje lentelėje dainos „Attention“ ir „Take A Look At Me Now“ surinko po lygiai – po 22 balus.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos taisyklės numato, kas būtų, jei dainos ar atlikėjai ne finalo metu surinktų vienodą kiekį balsų. Jei du dalyviai/dainos surenka vienodą balų skaičių, šiame konkurso etape aukštesnė vieta atitenka tam, kuris surinko daugiau žiūrovų balsų. Finale įvykus panašiam atvejui, lemiamą balsą turėtų komisija.

Komisija:

1. „Take A Look At Me Now“ 11 verčiam į 12 balų

2. „Attention“ 8 verčiam į 10 balų

3. „Its All About A Boy“ 5 verčiam į 8 balus

Žiūrovai:

1. „Attention“ 2732 verčiam į 12 balų

2. „Take A Look At Me Now“  2484 verčiam į 10 balų

3. „Its All About A Boy“ 205 verčiam į 8 balus

Galutinė lentelė:

1. „Attention“ 22 balai

2. „Take A Look At Me Now“ 22 balai

3. „Its All About A Boy“ 16 balų

Kadangi „Attention“ surinko daugiau žiūrovų skambučių (už „Attention“ 2732, už „Take A Look At Me Now“ 2484), ši daina ir laimėjo.

Primename, kad šį šeštadienį paaiškės atlikėjas, „Attention“ atliksiantis didžiosios „Eurovizijos“ scenoje Kopenhagoje. Tiesioginė „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalo transliacija – šį šeštadienį 21 val. per LRT televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius