-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėnuo iki „Eurovizijos“: Vilijos Matačiūnaitės daina „Attention“ pristatyta 40-čiai Europos radijo stočių

Iki Vilijos Matačiūnaitės pasirodymo didžiosios „Eurovizijos“ scenoje liko vos mėnuo. Darbų iki tol, ne paslaptis, nors vežimu vežk – nuo „eurovizinio“ įvaizdžio kūrimo iki kelionių į tarptautinius koncertus ir šalies garsinimo užsienio žiniasklaidos kanaluose.
Vilija Matačiūnaitė Amsterdame
Vilija Matačiūnaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Atlikėjai pristačius savo dainos „Attention“ radjo versiją ją priėmė ir per 40 Europos radijo stočių. Jų tarpe: pagrindiniam „Eurovizijos“ transliuotojui „ESC radio“, Švedijos, Norvegijos, Airijos, Islandijos, Gruzijos, Olandijos, Prancūzijos, Portugalijos, Rusijos radijo stotys ir, žinoma, Didžiosios Britanijos „BBC Radio 1“ stotis.

„Vilijos dainą pristatyti užsienio radijo stotims reikia dėl pačios paprasčiausios priežasties – žinomumo. Lietuvoje mūsų atlikėją, nėra abejonės, žino daugelis, tačiau lietuviai didžiojoje „Eurovizijoje“ balsuoti juk negali. Tad išplatinę dainą užsienio radijo stotims, turim didesnį šansą užkariauti emigravusių tautiečių ir kitų šalių piliečių širdis“, – sakė asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla. Vilijos daina „Attention“ jau kelias savaites sukasi ir Lietuvos radijo stočių eteryje.

Asmeninio albumo nuotr./Vilijos Matačiūnaitės viešnagės Amsterdame akimirka
Vilija Matačiūnaitė ir Martynas Tyla

Savaitės pradžioje Vilija su savo komanda grįžo iš Amsterdamo. Ten šeštadienį vyko jau tradicija tapęs ir šeštus metus iš eilės rengiamas koncertas „Eurovision in Concert“. Ne paslaptis, kad Vilija Olandijos sostinėje ne tik scenoje atliko savo dainą, bet ir išdalino ne vieną dešimtį interviu, didžiausiems užsienio TV, radijo kanalams ir naujienų portalams. Jų tarpe: „ESC Today“ britų ir rusų versijoms, „ESC Kaz“, „Eurovision.tv“, „OUT TV“ ir kitiems.

Sekmadienį, laisvos dienos metu, Vilija Matačiūnaitė pasivaikščiojo kanalais apipintomis Amsterdamo senamiesčio gatvėmis. Aplankė legendinį Raudonųjų žibintų kvartalą bei olandiško alaus „Heineken“ muziejų.

Šiuo metu Lietuvos atstovė ruošia ir savo dainų albumą. Tai bus tik antrasis dainininkės muzikinis albumas (pirmasis „Mylėk“ albumas pasirodė 2007-aisiais). Jame, skirtingai nei pirmame jos albume, skambės tik autorinės Vilijos dainos. 

Kitas svarbus darbas laukiantis Vilijos ir jos komandos – „Eurovizijos“ scenai skirtas jos ir visų scenoje pasirodysiančių artistų įvaizdis. Koks jis, kaip visuomet, pamatysite tik gegužės 8-ąją, per LRT televiziją stebėdami antrąjį „Eurovzijos“ pusfinalį, kuriame ir pasirodys Vilija.

VIDEO: Vilija Matačiūnaitė - Attention (radio edition) 2014 Eurovision Song Contest

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius