Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atranka: komisijos simpatijų sulaukė lietuvis, pasivadinęs Beissoul

Penktadienio vakarą Lietuvos televizijos studijoje filmuota pirmoji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurios metu savo pasirodymus žiūrovų ir komisijos teismui pademonstravo net devyni dalyviai. Televizijos žiūrovai laidos įrašą išvys jau šį šeštadienį 21:00 val., tuo metu vyks ir tiesioginis žiūrovų balsavimas.
Grupė „Multiks“
Grupė „Multiks“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmieji laimę atrankoje į „Euroviziją“ išbandė „The Independent“, „Multiks“, Laisva, Valdas Maksvytis, „Chill Out, Have No Doubt“, „The Artrace“, Beissoul, Indigo ir Kamilė Kielaitė. Dainininkus vertinti buvo patikėta komisijos nariams Merūnui Vitulskiui, Vladimirui Prudnikovui, Rositai Čivilytei, Raigardui Tautkui bei Sauliui Urbonavičiui-Samui.

Pagal naujas „Eurovizijos“ atrankos taisykles, bendru žūrovų ir komisijos sprendimu į didįjį nacionalinės atrankos finalą iš kiekvienos laidos bus deleguoti trys dalyviai – jų likimą nulems žiūrovų atiduotų balsų skaičius ir komisijos narių pateikti balai. Kurie pirmosios atrankos dalyviai tęs kovą dėl kelialapio į didįjį „Eurovizijos“ konkursą paaiškės po žiūrovų balsavimo.

Nuo lengvo roko iki lietuviškos lyrikos

Patys pirmieji į nacionalinės atrankos sceną žengė jaunieji rokeriai „The Independence“. Ši trijų vaikinų grupė jėgas „Eurovizijos“ atrankoje mėgina jau antrąjį kartą, televizijos žiūrovai juos taip pat pažįsta ir iš pasirodymų projekte „Lietuvos talentai“. Pasipuošę odinėmis striukėmis ir valiūkiškai pasišiaušę muzikantai atliko dainą „Baby“ ir scenoje užkūrė tikrą pirtį – energingu ir nuotaikingu pasirodymu jie pelnė visas komisijos simpatijas.

Antroji scenoje pasirodė Kamilė Kielaitė, atlikusi lyrišką ir itin jasumingą kūrinį „Try“. Iš Kuršėnų kilusi atlikėja, prodiusuojama Martyno Tylos, žiūrovų teismui pasirodė vos su dviem pritariančiosiomis atlikėjomis. Vis dėl to, nei seksualaus įvaizdžio, nei išskirtinio  merginos balso projekto komisijai nepakako – pernelyg statiškas dainininkės pasirodymas vertintojų neįtikino.

Išskirtinį pasirodymą žiūrovams pademonstravo stilingoji „electropop“ grupė „Multiks“ – 80-ųjų stilių įkūniję keturi grupės nariai, kaip patys tikina, stengiasi populiarinti kokybišką popsą ir kurti šiuolaikišką popso kultūrą. Scenoje vaikinai atliko kūrinį „Stars“, išsiskyrusį šiandien jau nebeįprastu skambesiu. Ryškiaspalviai kostiumai, sintezatorių ir gitarų šou – visa tai scenoje pademonstravo „Multiks“.

Visiškai komisijos nesuprastas liko jaunasis atlikėjas Valdas Maskvytis – išgarsėjęs realybės šou „Kelias į Žvaigždės 3“, dainininkas scenoje atliko kūrinį „Dar laiko yra“. Vaikinas žiūrovams pasirodė su pritariančiosiomis dainininkėmis bei šokėjomis. Po Valdo pasirodymo komisijos nariai vargiai rado žodžius atlikėjui įvertinti – Raigardas Tautkus viso labo palinkėjo sėkmės, o Rosita Čivilytė nesiryžo pratarti nė žodžio.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Grupė Chill Out, Have No Doubt
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Grupė „Chill Out, Have No Doubt“

Tikri kosmopolitai pasirodė grupės „Chill Out, Have No Doubt“ nariai, atlikę kūrinį „Until The End“: gupės narių gretose – ne tik ramesnę pasirodymo dalį atlikę lietuvaičiai, bet ir scenoje užrepavęs svečias iš Nigerijos. Lietuviškas santūrumas ir afrikietiška ekspresija daugelį studijoje susirinkusių žiūrovų privertė šypsotis, tačiau kitaip atsiliepė projekto komisija – anot vertintojų, su tokia daina „Eurovizijoje“ toli nenukeliausi.

Pasirodymo originalumu scenoje nustebino vaikinų duetas „The Artrace“ – muzikos klubo „Tamsta“ konkurse „Garažas 2011“ triumfavę atlikėjai pademonstravo itin minimalistinį, tačiau kaip niekad kitonišką numerį. Dueto atlikta dainą „Fly LT“ pakerėjo ir atrankos dalyvius vertinusią komisiją – ši vaikinams negailėjo pagyrų ir džiaugesi turėję galimybę išvysti puikų pasirodymą.

Nuo gatvės muzikantės iki pretendentės į „Eurovizijos“ konkursą – taip būtų galima pasakyti apie septintuoju numeriu scenoje pasirodžiusią atlikėją Indigo (tikras vardas – Ugnė Valenčiūtė). Netradicine išvaizda pasižyminti atlikėja scenoje uždainavo lietuviškai – ji atliko kūrinį „Sugrįžk“. Unikalus dainininkės balsas pakerėjo ir studijoje susirinkusius žiūrovus, ir atrankos komisiją. „Jūs kažką turite“, – po pasirodymo dainininkei sakė R.Čivilytė. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laisva
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laisva

Vien talento negana

Jėgas „Eurovizijos“ atrankoje nutarė išbandyti ir svajinguoju pseudonimu „Laisva“ pasivadinusi atlikėja Donata Baltrušaitytė. Ji į sceną ryžosi užlipti vienut vienutėlė – čia ji atliko kūrinį „Nutolk“, parašytą Deivydo Zvonkaus. Vis dėlto komisija D.Zvonkaus kūrybos neįvertino – nors Laisvos balsas ir pakerėjo vertintojus, daina jiems pasirodė „neišbaigta“.

Paskutinysis scenoje pasirodė atlikėjas Beissoul (Artūras Žabas). Aktorinio meistriškumo specialybę baigusį 23-ejų metų atlikėją dažnas klausytojas apibūdina kaip „baltaodį, turintį juodaodžio balsą“ – unikalų vaikino talentą įvertino ir atrankos komisija, tiesiog pakerėta dainininko gebėjimais. Scenoje vaikinas atliko kūrinį „Why“, išsiskyrusį subtilumu. Vis dėlto komisijos narys R.Tautkus pastebėjo, kad ši daina - ne pati tinkamiausia jaunajam dainininkui ir kūrinius jis turėtų rinktis atidžiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius