-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet „Eurovizija“ kupina naujovių, tačiau apdovanojimas bus toks pat

Trečiadienio popietę Osle „Eurovizijos“ spaudos centre vyko Europos transliuotojų sąjungos (EBU) susitikimas su žiniasklaida. Kaip ir kasmet,  organizatoriai, tarp kurių yra ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, supažindino su konkurso naujovėmis ir kita svarbia informacija.
Alexanderis Rybakas su prizu
Alexanderis Rybakas su prizu / Eimanto Paltaracko nuotr.

Susitikime su spauda dalyvavo Europos transliuotojų sąjungos (EBU) vykdomasis vadovas Svantė Stokselijus (Svante Stockselius), Norvegijos nacionalinio transliuotojo (NRK) vykdomasis prodiuseris Džonas Ola Sendas (Jon Ola Sand) ir praėjusių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojas Aleksandras Rybakas.

2010 m. „Eurovizijos“ konkurse dalyvauja 39 šalys. Koncertas bus transliuojamas ne tik dalyvaujančiose šalyse, bet ir Australijoje, Vengrijoje, Naujojoje Zelandijoje, Juodkalnijoje, Kazachstane ir Kosove.

Eimanto Paltaracko nuotr./Alexanderis Rybakas su prizu
Alexanderis Rybakas su prizu

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) jau daug metų mėgina išspręsti, kaip išvengti politizuoto balsavimo, ir nutarė šiemet pirmojo ir antrojo pusfinalių bei finalo balsus dalyti į dvi dalis: 50 proc. balų skirs žiūrovai, kitus 50 proc. – atsakinga komisija. Pasak S. Stokselijaus, komisiją sudaro profesionalūs kritikai, muzikantai, vienas iš ankstesnių konkurso nugalėtojų ir „Eurovizijoje“ dalyvaujančių šalių atstovai.

Šiais metais viena didžiausių konkurso naujovių – balsavimas nuo pat pirmos dainos.

Žiūrovai galės balsuoti nuo pat pusfinalių ir finalo pradžios – nereikės laukti, kol nuskambės visų šalių dainos. Kritikų nuomone, esant tokiai balsavimo tvarkai, kur kas daugiau balsų sukaups pirmosios dainos, o paskutinės – nespės prikaupti.

Pašnekovų teigimu, prieš pasirenkant tokį balsavimą atlikta gausybė tyrimų. Per pirmąjį pusfinalį pastebėta, kad ne ką mažiau balsų surinko ir pabaigoje pasirodę atlikėjai.

Užsiminus apie Italijos sugrįžimą į „Euroviziją“,  S. Stokselijus atsakė, kad tokio įvykio dar teks palaukti. Europos transliuotojų sąjunga italams kasmet siūlo vietą konkurse, bet iki šiol nesusitarta dėl abiem pusėms palankių sąlygų.

„Euroviziją“ ves trys vedėjai:  du bendraus su visa Europa ir dalyviais, o trečiasis – skelbs rezultatus. 

Pabaigoje Norvegijos nacionalinio transliuotojo (NRK) vykdomasis prodiuseris pasidžiaugė, kad Oslui pavyko suorganizuoti tokį didelį renginį, prie kurio prisidėjo gausybė itin talentingų žmonių.

Užbaigdami konferenciją, svečiai pasiūlė 2009 metų „Eurovizijos“ nugalėtojui Aleksandrui Rybakui pristatyti konkurso prizą.

Nugalėtojo trofėjų sukūrė suomių dizaineris Kjelas Engmanas (Kjell Engmann). Mikrofoną simbolizuojantis apdovanojimas oficialiai pristatytas Serbijoje vykusiame konkurse. Tąkart prizo autorius sakė, kad „Eurovizijos“ trofėjus daugiau nebesikeis ir bus kasmet perduodamas naujiesiems nugalėtojams.

Trofėjus pagamintas iš skaidraus stiklo.

Primename, kad pernai Maskvoje, vos gavęs apdovanojimą, Aleksandras Rybakas jo neišlaikė ir sudaužė tiesiog scenoje. Vėliau trofėjus buvo suklijuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius