Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiai iš Diuseldorfo: protestas prieš Aliaksandrą Lukašenką ir finalo gerbėjų šou

Minias gerbėjų šeštadienio vakarą sutraukė „Eurovizijos“ finalas – įvairių šalių sirgaliai užtvindė metro ir autobusus, o prie Diuseldorfo arenos įspūdingai atrodantys žiūrovai ošė kaip avilys. Pasinaudojęs žiniasklaidos koncentracija, netoli įėjimo į areną sustojo ir būrys protestuotojų, išreiškę savo panieką Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimui.
Įspūdingai atrodantys gerbėjai suplaukė į „Eurovizijos“ finalą.
Įspūdingai atrodantys gerbėjai suplaukė į „Eurovizijos“ finalą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Palyginus su pusfinaliais, „Eurovizijos“ finalas sulaukė milžiniško populiarumo – kelias valandas kas kelias minutes iš metro pylėsi minios sirgalių ir gerbėjų, su akį traukiančiais drabužiais, kostiumais, vėliavomis, skėčiais, keistais akiniais, kepurėmis ir kitais aksesuarais. Visi atvykę žiūrovai metro stotyje per kolonėles buvo pasveikinti keliomis kalbomis.

Iš minios išsiskyrė Švedijos, Vokietijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos gerbėjų gausa, tačiau tarp žiūrovų buvo galima išvysti ir kelias Lietuvos vėliavas.

„Buvau arenoje ir per pusfinalį, bet neturėjau vėliavos. Tačiau, kai Evelina Sašenko pateko į finalą, užsisakiau vėliavą Vokietijoje ir šiandien labai sirgsiu už Lietuvą“, – pasakojo prie arenos sutikta tautietė, gyvenanti Vokietijoje.

Žiūrovams besilinksminant ir traukiant „Eurovizijos“ dainas, netoli spaudos centro tyliai dėmesio prašė protestuotojų prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą būrys. „Teroristas Nr.1“, „Baltarusijos okupantas Lukašenka“, „Kremliaus mafijos valdoma lėlė“, „KGB zoologijos sodo gyventojas“ ir kitais užrašais ant plakatų protestuotojai kritikavo A.Lukašenkos valdymą Baltarusijoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Protestuotojai siekė atkreipti užsienio žiniasklaidos dėmesį.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Protestuotojai siekė atkreipti užsienio žiniasklaidos dėmesį.

„Žinodami, kad „Euroviziją“ žiūri milijonai žmonių, norime atkreipti pasaulio dėmesį į tą blogį, kuris klesti Baltarusijoje. Skambant muzikai, negalime pamiršti ir politinių problemų“, – besidomintiems akcija, aiškino protestuotojai.

Tačiau šis kuklus protesto aktas nublanko prieš milijoninę ekstazę žadantį „Eurovizijos“ finalą, sutraukusį daugiau nei 30 tūkstančių žiūrovų į areną ir milijonus prie televizorių ekranų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įspūdingai atrodantys gerbėjai suplaukė į Eurovizijos finalą.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įspūdingai atrodantys gerbėjai suplaukė į „Eurovizijos“ finalą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius