Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TNS: aktyviausiai už savo atstovus „Eurovizijoje“ sirgo estai

Žiniasklaidos ir rinkos tyrimų bendrovės TNS tyrimo duomenimis, tarp Baltijos valstybių gyventojų aktyviausi „Eurovizijos“ žiūrovai buvo estai. Gegužės 14 d. konkurso finalo transliacijos vidutinė auditorija (reitingas) Estijoje siekė net 27,5 proc., Lietuvoje – 16,6 proc., kai Latvijoje jis tebuvo 9,4 proc. Tokius rezultatus parodė visų trijų šalių televizijos auditorijos tyrimai, atliekami TV metrų metodu.
Estijos atstovė Getter Jaani
Estijos atstovė Getter Jaani / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Įdomu tai, kad Estijoje didžiulio susidomėjimo sulaukia net ir konkurso pusfinaliai, kuriuose nedalyvauja jų šalies atstovai“, – teigia „TNS LT“ projektų vadovė Lina Petraitienė.

Aktyviausiai iš trijų Baltijos šalių gyventojų šiais metais estai stebėjo ir antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį, transliuotą gegužės 12 d., kuomet jų atstovė Getter Jaani su daina „Rockefeller Street“ pateko į konkurso finalą, kuriame užėmė 24-ą vietą. Vidutinė šio pusfinalio auditorija Estijoje buvo 22,8 proc.

Antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodė ir Latvijos atstovai „Musiqq“, atlikę dainą „Angel in disguise“, tačiau jų ir kitų atlikėjų pasirodymai transliacijos metu sutraukė tik 11 proc. vidutinės latvių televizijos auditorijos.

Gegužės 10 d. rodyto pirmojo konkurso pusfinalio, kuriame pasirodė ir į finalą pateko Lietuvos atstovė Evelina Sašenko, transliacijos reitingas taip pat buvo aukščiausias Estijoje, kur siekė 14,3 proc. Vidutinė šio pusfinalio auditorija Lietuvoje buvo 12,4 proc.

„TNS LT“ kontroliuoja tarptautinė tyrimų kompanija „TNS Global“, kuri turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. TNS atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose.

VIDEO: Getter Jaani - Rockefeller Street - Estonia Eurovision 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius