Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos režisierė: „Tapau „Fusedmarc“ fane ir balsuosiu už juos“

Dalyvavusi trumpoje ekskursijoje po Kijevą, grupė „Fusedmarc“ dar antradienio popietę grįžo prie darbų. Kartu su Ukrainos komanda jie filmavosi euroviziniam atvirukui, kurį visa Europa matys prieš pat grupės pasirodymą.
„Fusedmarc“
Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka / Vyto Nevieros nuotr.

Dalis eurovizinio atviruko filmuota Lietuvoje. Kaip sako „Fusedmarc“ pasirodymo režisierius Povilas Varvuolis, grupė užfiksuota besimatuojanti dizanerės rūbus, taip pat – įrašų studijoje, bendraujanti su draugais ir vaikštinėjanti po Vilniaus miestą.

Tačiau šiemet konkursą rengiantys ukrainiečiai panoro pridėti ir vietos vaizdų. Tam buvo pasirinktos trys vietos: rūbų parduotuvė netoli Kijevo centro, įrašų studija bei vieno pastato, esančio miesto centre, stogas.

„Prie grupės atviruko norėjosi pridėti kažko neeilinio. Kai išgirdau jų dainą, supratau, kad vieta atviruko filmavimui negali būti įprastinė. Jie – pasaulio žmonės, jiems reikia kažko didelio, tad tam gali tikti tik stogas“, – idėją aiškino „Eurovizijos“ atvirukų režisierė Olesia Kavolenko.

Vyto Nevieros nuotr./Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka
Vyto Nevieros nuotr./Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka

Ilgametę patirtį turinti Ukrainos režisierė, kuriai praėjusiais metais teko dirbti su konkurso nugalėtoja Jamala, džiaugėsi nauja pažintimi ir kokybišku darbu.

„Nutarėme, nufilmuoti juos ant puikaus stogo Kijevo centre, ir dar kartą įsitikinau, kad ši grupė – tokia talentinga, kad gali groti bet kokioje aplinkoje, jie – muzikantai iš pašaukimo, tai visada matyti. Kai žmonės gyvena muzika, jų energijoje tai visuomet justi“, – įsitikinusi moteris.

O.Kavolenko sakė, kad jai labai patiko „Fusedmarc“ kūrinys, kurį išgirdus, neliko abejonių, jog tai – nauja muzika. „Dabar dauguma vieni kitus kopijuoja, o ši kompanija nepanaši į nieką kitą, tik į save ir tai – puiku. Tai – patys puikiausi artistai, atviri, nesijaučiantys žvaigždėmis, „Fusedmarc“ – šviežio oro gūsis“, – LRT televizijos laidai „Labas rytas, Lietuva“ kalbėjo režisierė.

Jos teigimu, „Eurovizija“ – vieta, kur galime susitikti su žmonėmis, kuriuos iki tol būtume galėję matyti nebent „youtube“ kanale. „Jei ne „Eurovizija“, greičiausiai nebūčiau atradusi šios grupės, o dabar esu jos gerbėja, balsuosiu už juos“, – žadėjo O.Kavolenko.

„Eurovizijos“ atviruko filmavimą stebėjo ir patarimų grupei „Fusedmarc“ negailėjo ir pasirodymo režisierius P.Varvuolis. Jis grupės narius pažįsta jau seniai, tad bendradarbiavimas dėl to – dar sklandesnis.

Vyto Nevieros nuotr./Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka
Vyto Nevieros nuotr./Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka

„Susipažinome prieš trylika metų. Nuo to laiko bendraujame. Anksčiau buvome vienose srityse, dabar esame kitose, tačiau nuo tada bendraujame“, – prisiminė jis.

P.Varvuolio žodžiais, darbas su ukrainiečiais jam paliko labai gerą įspūdį. „Džiaugiuosi, kad kelis likusius kadrus, kurių reikėjo atvirutei, filmavome pačioje Ukrainoje. Ukrainiečių komanda labai geranoriška, padeda, matosi, kad jiems patinka dirbti savo darbą. Atvirutės režisierė man sakė, kad mėgaujasi tuo, ką čia daro, nors gyvenime yra darbų, kuriuos daryti ne visada malonu“, – sakė pašnekovas.

Trečiadienį ne mažiau darbo laukia ir grupės, ir pasirodymo režisieriaus, mat arenoje vyks pirmoji repeticija, kurios metu „Fusedmarc“ ne tik pasimatuos eurovizinę sceną, tačiau ir išsiaiškins garso, vaizdo subtilybes.

Vyto Nevieros nuotr./Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka
Vyto Nevieros nuotr./Eurovizinio atviruko filmavimo akimirka

„Manau, kad rytoj paaiškės labai daug dalykų. Paaiškės, kaip grupė atrodo scenoje, kaip atrodo mūsų Lietuvoje kurtos vizualizacijos, kaip atrodo bendras šou. Trečiadienis yra ta didžioji diena, pirmoji repeticija, kai ir laukia tikrasis darbas, kai aiškės, ką dar reikia padaryti, ką reikia skubiai keisti, o gal kaip tik nereikės nieko keisti, nors taip nebūna“, – LRT televizijos laidai „Labas rytas, Lietuva“ tikino pasirodymo režisierius.

Paklaustas, koks didžiausiais iššūkis, kuriant Lietuvos atstovų pasirodymą „Eurovizijoje“, P.Varvuolis teigė jog nelengva užduotis – neperkrauti pasirodymo.

„Toks pasirodymas, koks buvo nacionalinėje atrankoje, ir yra geriausias. Kai pasirodymas patenka į didelį šou, kyla noras, pagunda jį apvilkti visokiais pirotechniniais sprendimais, prinešti į sceną aibę dekoracijų. Didžiausias iššūkis – sugebėti išlaikyti pradinę pasirodymo idėją ir neperkrauti jos. Nes visada gali tai padaryti, gali užsisakyti daug ugnies, sumokėjęs daug pinigų, tačiau ar tai padės – neaišku. Pats pasirodymas neša žinutę ir jei jis toks nugalėjo Lietuvoje, galbūt ir čia kažką tokio padarys“, – vylėsi pasirodymo režisierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius