-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Viliją Matačiūnaitę homofobija apkaltinę gėjai nusprendė dainininkei atleisti

Antradienį Lietuvos atstovė „Eurovizijos“ konkurse Vilija Matačiūnaitė (27) lankėsi Žmonės.lt tiesioginėje vaizdo konferencijoje, kurios metu atsakė į skaitytojų pateiktus klausimus. Didelio dėmesio viešojoje erdvėje sulaukė dainininkės pasisakymas apie homoseksualų eitynes – V.Matačiūnaitė pareiškė esanti tolerantiška seksualinių mažumų klausimu, tačiau nesuprantanti, kam tokios eitynės reikalingos. Internete pasipylus homoseksualų pasipiktinimui, trečiadienį V.Matačiūnaitė pareiškė pasisakanti už žmogaus teisę mylėti nepaisant jo orientacijos.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Vilija, „Eurovizija“ dar vadinama „Gėjaus vizija“ – labai ten daug homoseksualų, žinau, atvažiuoja. Kaip vertini homoseksualumą? Ar ėjai eitynėse už toleranciją Vilniuje pernai?“ – tokį klausimą Žmonės.lt konferencijos metu V.Matačiūnaitei pateikė skaitytojas Deividas.

Dainininkė skaitytojui atsakė ilgai nedvejojusi. „Ne, nėjau. Esu tolerantiška tuo klausimu, bet pasisakyčiau prieš eitynes, nes nemanau, kad tas viešas demonstravimas yra būtinas. Daug kas galbūt pasakytų, kad esu neteisi. Tiesa, nemačiau, kaip eitynės vyksta Lietuvoje, bet mačiau jas Londone – ten ėjo labai drąsūs žmonės, kurie demonstravo visas savo plikas kūno dalis. Gal lietuviai yra santūresni ir nesidemonstruoja? Valio, tada. Nesu prieš, tačiau pati savo asmeninio gyvenimo – su kuo miegu, draugauju ir bučiuojuosi – neviešinu. Nemanau, kad tai būtina“, – sakė V.Matačiūnaitė.

Tiesa, nemačiau, kaip eitynės vyksta Lietuvoje, bet mačiau jas Londone – ten ėjo labai drąsūs žmonės, kurie demonstravo visas savo plikas kūno dalis.

Įskaudino homoseksualus

Šie žodžiai įskaudino homoseksualus. „Ups! Vilija Matačiūnaitė nuvylė savo LGBT fanus“, – rašoma organizacijos „LGBT friendly Vilnius“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“. Diskusijos apie dainininkės mintis pasipylė ir kituose homoseksualų naršomuose interneto tinkluose – Gayline.lt, privačių asmenų „Facebook“ profiliuose.

Homoseksualai piktinosi, neva dainininkė atskleidė esanti netolerantiška seksualinėms mažumoms, lipdė jai homofobės etiketę, stebėjosi, kad pati sukūrusi dainą „Attention“ (liet. „Dėmesio“) ji neva piktinasi homoseksualų poreikiu sulaukti dėmesio.

Susitaikė

Trečiadienio vakarą homoseksualų dėmesio centre atsidūrusi V.Matačiūnaitė nutarė viešai paaiškinti savo pasisakymo esmę. „Iš teksto išimti keli žodžiai dažnai gali nuskambėti dviprasmiškai, o kai kuriais atvejais net visai pakeisti mintį. Būtent dėl šios priežasties kilus sąmyšiui norėčiau pabrėžti: esu už prigimtinę žmogaus teisę ir laisvę mylėti neatsižvelgiant į religiją, lytį, seksualinę orientaciją, tautybę, rasę bei nuomonę. Esu už taiką ir pagarbą bet kokiuose tarpusavio santykiuose. Attention,  a little care and we can have love love love love ONE love...“, – pareiškė dainininkė.

Homoseksualai atlyžo. „VALIO! Mūsų visų reakcija nenuėjo veltui. Vilija Matačiūnaitė žengė žingsnelį atgal, ir pasisakė „už prigimtinę žmogaus teisę ir laisvę mylėti neatsižvelgiant į religiją, lytį, seksualinę orientaciją, tautybę, rasę bei nuomonę“. Ačiū tau ir tikimės dar labiau susidraugauti“, – paskelbta „LGBT friendly Vilnius“ puslapyje.

VIDEO: Vilija Matačiūnaitė Žmonės.lt konferencijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius