Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

13-mečio šokėjo sužavėtas Nerijus Juška: „Šeštoje klasėje pats choreografijos šokiams nekūriau“

Baletas, kaip ir aukštoji mada – ne visiems suprantamas menas. Todėl vieni šio šokio žanro nemėgsta, kiti – dievina. Štai šią savaitę vykusiame įmonės „Puantas“ gimtadienyje pasirodė visa puokštė šokio virtuozų, o labiausiai publika nustebino pats savarankiškai savo numerį paruošęs šeštokas, baleto solistas Edvinas Jakonis. Sujaudintas berniuko pasirodymo, baleto šokėjas Nerijus Juška patikino, kad tokio talento jam dar neteko matyti.
Nerijus Juška
Nerijus Juška / Luko Balandžio nuotr.

„Kad šis vaikas mums parodys kažką įstabaus, supratau vos prasiskleidus užuolaidai. Jam nereikėjo nei sukinių daryti, nes nuo pirmųjų žingsnių buvo aišku, kad pasirodymas bus superinis. O sužinojęs, kad jis ne tik šoko, bet ir savo šokio choreografiją pats kūrė – nustėrau“, – portalui Žmonės.lt sakė baletmeisteris.

Nerijus Juška patikino, kad pats būdamas 12–13 metų šokių sau tikrai nekūrė. „Ne, šeštoje klasėje aš tikrai savo šokių choreografijos nestačiau. Taip, šokau ir lankiau mokyklą. Tai gal laiko nebuvo“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kiek laiko iš vaiko gyvenimo atima užklasinės veiklos būrelis, o konkrečiai baletas, Nerijus trumpai tarstelėjo: „Visą dieną.“ Mat pamokas keisdavo repeticijos, o repeticijas – pamokos. Ir taip ištisą savaitę it voverė rate.

Nors daugumai ir pasirodys, kad tokia kasdienybė – itin vieniša, Nerijus patikino, kad draugų jis tikrai turėjo. Tiek klasėje, tiek ir tarp kartu lankančių šokio pamokas. „Nesvarbu, kad laiko nebuvo daug. Draugų atsirasdavo klasėje arba repeticijose. Beveik visą laiką mes kartu ir leisdavome“, – portalui Žmonės.lt apie savo vaikystę pasakojo balerūnas.

O pasveikinti „Puanto“ direktoriaus Kęstučio Vaitiekaus su įmonės gimtadieniu atvyko Kęstutis Baranauskas, Aurelijus Liškauskas, Milana Jašinskytė-Pankevičienė ir kiti šokėjai bei choreografai.

Luko Balandžio nuotr./Evinas Jakonis
Luko Balandžio nuotr./ Edvinas Jakonis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius