-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„2 min šlovės“: aklosios Lidijos svajonės pamažu pildosi

Praėjusį sekmadienį antrajame projekto „2 minutės šlovės“ finale paaiškėjo dar trys dalyviai, kurie pasirodys superfinale ir kovos dėl keturiasdešimties tūkstančių litų. Tai merginų grupė „Hey“ iš Vilniaus, cirko akrobatai „Africa Brothers“ iš Ganos ir akloji visaginietė Lidija.
Akloji visaginietė Lidija
Akloji visaginietė Lidija / LNK nuotr.

Dainuoti Lidija pradėjo anksčiau nei kalbėti – tikrąja to žodžio prasme. Internate augusi mergaitė būdama vienuolikos metų dar nemokėjo kalbėti. Ir nežinia, kaip būtų susiklostęs jos gyvenimas, jeigu mergaitės savo globon nebūtų paėmusi močiutė, kuri ją atvedė pas legendinę mokytoją Vitą Pimpienę, mokiusią Oną Kolobovaitę ir dabar jau Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos auklėtinį Ilją.

„Kai Lidija pirmą kartą pas mane atėjo, man buvo nedrąsu. Juk žmogus nemato, aš neįsivaizdavau, kaip su ja dirbti. Bandžiau ją mokyti rankomis, aiškinau tiesiog liesdama. Ir per tuos metus mes išmokome ir pripratome. Dabar ji mane supranta iš vieno žodžio, vieno prisilietimo“, – pasakojo Vita Pimpienė, kuri iš pradžių mergaitę mokiusi muzikos garsų, pamažu ją ir prakalbino.

Nuo pat gimimo nematančiai Lidijai kiekviena pergalė projekte „2 minutės šlovės“ – tai pergalė prieš save pačią ir įrodymas, kokios beribės yra žmogaus galios. Mergina tikisi, kad laimėjimas projekte „2 minutės šlovės“ padėtų išpildyti jos didžiausią troškimą – tapti profesionalia dainininke.

„Jai dainavimas kaip šventė. Suprantama, juk kaip kitaip ji gali išreikšt save. Man atrodo, jeigu iš jos atimtum dainavimą, jai būtų labai sunku. Daug yra žmonių, kurie nemato, bet vienetai dainuoja. Jinai sakė – aš tapsiu dainininke“.

Superfinalui taip pat ruošiasi keturiolikmetė dainininkė Džesika iš Birštono, Kauno šokių kolektyvas „Time to show“ ir akrobatai iš Visagino Ana ir Dmitrijus.

Šį sekmadienį paaiškės, kurie trys talentai taip pat bus verti finalo: dainuojantis ūkininkas Mindaugas iš Mingės, fleitininkas Andrius, grupė „Nervas“ iš Klaipėdos, jaunasis pianistas Ignas, šokių studija „Gelmė“, tautodailininkė Laimutė, dainininkas Kasparas, šokių studija „Piramidė“, dainininkė Kristina ar įstabaus balso visaginietis Ilja.

Kam žiūrovai skirs savo simpatijas ir deleguos į išsvajotąjį superfinalą, paaiškės šį sekmadienį projekte „2 minutės šlovės“ – 19.30 val. tiesiogiai per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius