-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 patarimai, kaip pagerinti santuokinį gyvenimą

Tinklalapyje lifestyle.msn.com pateikti 9 patarimai, padėsiantys jums išsaugoti savo santuoką.
Jaunavedžiai
Jaunavedžiai / Photos.com nuotr.

1. Pirmiausia galvokite apie save

Žmonės, kurie santykiuose daugiau galvoja apie save, yra kur kas laimingesni nei tie, kurie daugiau galvoja apie savo partnerį. „Kai patys atrandate savo pomėgių ar naujos veiklos, jos galite išmokyti ir savo partnerį. Dėl to jūsų santykiai tikrai gali pagerėti“, – tvirtina Gary'is Lewandowskis, Naujojo Džersio universiteto mokslininkas.

2. Dažniau pasimėgaukite „greitukais“

Greitas seksas gali atrodyti gan neromantiškai, bet trumpas aistros blyksnis gali sustiprinti jus siejantį ryšį, kadangi tokiais momentais organizme išsiskiria daug dopamino ir oksitocino, tai du chemikalai didinantys meilės jausmus.

3. Vakarais nesiaiškinkite santykių

Kalifornijos universitete atlikti tyrimai atskleidė, kad miegodami žmonės išsprendžia daugelį problemų. „Kai žmogus miega, smegenys perdirbinėja per dieną sukauptą informaciją, įvairius prisiminimus, susiedamos juos su naujomis idėjomis ir problemų sprendimo būdais“, – tvirtina tyrimo autorė Sara Mednick. Todėl, jeigu susipykote, geriau eikite miegoti, ryte viskas gali atrodyti kitaip.

4. Gerbkite savo santykių privatumą

Kai pykstatės su savo sutuoktiniu, neviešinkite savo santykių statuso internete, pvz. Facebook'e ar kituose socialiniuose tinklalapiuose. „Jeigu poros pykstasi ir viešina savo santykius, tai rodo jų nenorą tiesiogiai su tuo taikstytis ir išsiaiškinti tarpusavyje“, – tvirtina Bethany Marshall.

5. Venkite nepastovių draugų

Jeigu jūsų draugai nuolatos pykstasi su savo sutuoktiniais, jūsų santuokai tai tikrai nepadės. Browno universitete (JAV) atlikti tyrimai atskleidė, kad sutuoktiniai, kurių draugai išsiskiria, dažniausiai eis tuo pačiu keliu.

6. Mintis apie darbą palikite už biuro durų.

Kai nuolatos dirbate, nejaučiate skirtumo tarp santuokinio gyvenimo ir darbo, o tai padidina stresą santykiuose. Užvėrę darbo biuro duris, stenkitės per daug apie jį negalvoti ir neaptarinėti darbo problemų su savo sutuoktiniu.

7. Susitarkite dėl namų ruošos darbų

Plovimas ir valymas reikalingas kiekvieniems namams, bet pasirodo, kad sutuoktinis daro kur kas mažiau namų ruošos darbų nei sugyventinis. Anot sociologų, socialinės normos yra labiau apibrėžtos tarp sutuoktinių nei tarp susitikinėjančiųjų. Jeigu neplauti indai santykiuose kelia įtampą ir nei vienas nenorite jų plauti, geriau pasisamdykite valytoją, o likusį laiką išnaudokite kartu.

8. Pasirašykite priešvedybinę sutartį

Tai atsarginis planas, suteiksiantis jums apsaugą, jeigu santuoka sugriūtų“, – tvirtina Peteris Morrisas, Niujorko skyrybų advokatas. Vedybinė sutartis dar svarbesnė jeigu vienas iš sutuoktinių yra turtingas, kadangi taip jis užsitikrins, kad pasibaigus jų santuokai, turtas nebus padalytas per pusę.

9. Išmokite tvarkyti savo finansus

Daugelis sutuoktinių pykstasi, nes nesutaria, kaip tvarkyti savo finansus. „Kiekvieną mėnesį aptarti savo finansus yra nepaprastai svarbu“, – tikina finansų patarėja Manisha Thakor.

Kaip planuojate savo biudžetą, jis bus bendras ar ne? Ar žinote, kiek kiekvienas jūsų turite pinigų? Kalbėdami apie savo finansus užsitikrinsite ne tik savo santykių, bet ir finansinį stabilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius