„Abipus sienos“: kodėl „tulpiniai“ susirūpinę A.Bružaitės likimu?

Žymieji Lukiškių kaliniai – iki gyvos galvos nuteisti A.Andriušaitis ir A.Vertelka – neslepia būsiantys laisvėje. Jei ne šiandien, tai rytoj ar poryt. Jie nusiplaus baisią gėdą ir visiems įrodys, kad įvyko klaida.
Alma Bružaitė (Jonaitienė)
Alma Bružaitė-Jonaitienė / Rolando Parafinavičiaus/Scanpix nuotr.

Tiesa, nusikaltėlių viltims veikiausiai nebus lemta išsipildyti, nes prokurorai jau antroje byloje „tulpinių“ siaubūnams, be gailesčio žudžiusiems žmones, pasiūlė skirti įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

Televizorius – kol kas vienintelis jų patikimas kontaktas su išoriniu pasauliu. Tuo, kuris prasideda iš karto už jų kamerų durų. „Tulpinių“ lyderiai godžiai gaudys kiekvieną žinią ne tik apie savo, bet ir Almos Bružaitės, įkalintos iki gyvos galvos už dviejų savo sūnų nužudymą, bylą. Pranešimai, kad pas moterį, pateikusią naują nusikaltimo versiją, ėmė lankytis Generalinės prokuratūros prokuroras A.Urbelis, „tulpinius“ dar labiau įaudrino. Juk tai tas pats pareigūnas, įkalbėjęs prieš juos duoti parodymus V.Baltušį, D.Skačkauską ar V.Blinkevičių. Tas pats, sudavęs gaujai mirtiną smūgį.

„Netikiu, kad jinai padarė. O pripažinti, kad padarė klaidų, prokurorai negali“, – aiškina A.Vertelka. Nusikaltėlių ir jų užtarėjų liejamas pyktis ant principingo, sąžiningo prokuroro – veikiausiai geriausias jo darbo įvertinimas. Tačiau ko iš tikrųjų nerimauja mafijos bosai? Slapta „tulpinių“ bylos medžiaga trečiadienį 19.40 val. rimtosios LNK publicistikos laidoje „Abipus sienos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius