-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Abipus sienos“ tyrimas: kurie Seimo nariai negrąžino kasininkei Reginai Petkelienei pinigų?

Ar tiesa, kad šiuo metu teisiama kasininkė Regina Petkelienė valdiškus pinigus lengva ranka skirstė ne tik svetimiems, bet ir saviems, Seimo nariams? Dalijo ne šiaip sau, o savo viršininkės nurodymu. Ir visai nesusimąstydama, kad ištikus bėdai, skolininkai lyg susitarę ners į krūmus...
Seimo kanceliarijos buhalterė Regina Petkelienė
Seimo kanceliarijos buhalterė Regina Petkelienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Tyrimas Pinigai

„Atnešti į voką įdėtus pinigus man liepdavo Finansų departamento direktorė. Užtekdavo jos atėjimo į mano kabinetą ar net skambučio telefonu, kad suprasčiau, jog turiu parinkti naujas ir gražias kupiūras svarbiems žmonėms“, – teigia teisiama kasininkė.

Juodoji Seimo buhalterija. Pasakodama jai žinomus faktus, pokalbių su savo tiesioginiais vadovais fragmentus R.Petkelienė laikėsi tvirtai. Veikiausiai puikiai suprasdama, kad prarasti nebeturi ką. Po to, kai pati Seimo kanceliarijos vadovybė iškvietė į parlamentą ginkluotus policininkus, kasininkė ėmė vardinti plačiai žinomus vardus ir pavardes, išmokėtas sumas ir jų išdavimo aplinkybes. Tuo priversdama tyrėjus stebėtis, o minimus politikus raudonuoti.

„Nesuprantu, kodėl ji prabilo apie mane. Juk nesu kasininkei skolingas nė lito“, – teisinsis Seimo senbuvis Česlovas Juršėnas.

„Tai – absurdo tema“, – prieš televizijos kamerą karščiuosis ir Seimo narė Irena Šiaulienė.

Kas tikra, o kas – išgalvota? R.Petkelienės pasakojamos istorijos apie Seimo turčius, jų nesibaigiančias privilegijas, mažas ir dideles dovanas valstybės sąskaita, bylos tyrėjus veikiausiai turėjo įtikinti, kad įsižeidusi kasininkė kloja visą tiesą. Ničnieko neslėpdama.

„Aš prašiau seimūnų, kad jie mano dukrai grąžintų pinigus. Tačiau gaila, jog niekas nenorėjo manęs girdėti“, – ašarodama prisipažins teisiamos kasininkės mama Birutė, ilgus metus dirbusi Seimo drabužinėje ir iš arti pažinusi daugelį išrinktųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius