Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Adolfas Večerskis: dar vienas pralaimėjimas teisme

Vilniaus apygardos teismas paskelbė verdiktą civilinėje byloje, kurioje menininkas Adolfas Večerskis nepailsdamas bylinėjosi dėl to, kad buvo išvytas iš Nacionalinio dramos teatro.
Adolfas Večerskis
Adolfas Večerskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pone Adolfai, jūs neteisus. Taip nutarė Vilniaus apygardos teismas, netenkinęs buvusio Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) vadovo Adolfo Večerskio apeliacinio skundo.

Teisėjai atsisakė pripažinti konkursą eiti LNDT vadovo pareigas neteisėtu bei nepanaikino jo rezultatų.

Žmonės.lt primena, kad A.Večerskį LNDT vadovo pareigose 2011 m. spalį pakeitė konkursą laimėjęs Martynas Budraitis. Jis į teisminį procesą buvo įtrauktas trečiuoju asmeniu.

Tuo tarpu atsakovas šioje byloje – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.

Teatralas iš pradžių ieškojo savosios teisybės administraciniame teisme, vėliau pabandė laimę ir bendrosios kompetencijos teisme.

Kaip skelbta praėjusį pavasarį, balandį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas atmetė A.Večerskio pareiškimą civilinėje byloje dėl draudimo dalyvauti konkurse Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) vadovo pareigoms užimti bei jo rezultatų panaikinimo.

Menininkas nenuleido rankų ir pateikė apeliacinį skundą aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui. Teisėjų kolegija, kurią sudaro Danutė Kutrienė (pirmininkė, pranešėja), Loreta Lipnickienė, Andžejus Maciejevskis, nutarė pirminį A.Večerskiui nepalankų sprendimą palikti nepakeistą.

A.Večerskis prašė teismo pripažinti 2010 spalio 26 d. įvykusio konkurso Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus pareigoms užimti rezultatus neteisėtais ir juos panaikinti. Taip pat atskirai buvo prašoma pripažinti neteisėtu ir draudimą konkrečiai A.Večerskiui dalyvauti konkurse.

Anot A.Večerskio ir jo advokato, eliminuojant ieškovą iš konkurso, buvo šiurkščiai pažeisti konkurso formalumai.

Tačiau apygardos teisėjai šiandienėje nutartyje pabrėžė, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija buvo pripažinusi, jog A.Večerskis netinkamai vykdė viešųjų ir privačių interesų derinimo reikalavimų nuostatas. Anot kolegijos, pripažintina, kad asmuo, kuriam buvo uždrausta tam tikrą laiką dirbti valstybės tarnyboje, neturėjo ir teisės dalyvauti konkurse užimti teatro vadovo pareigas.

Beje, kai ši byla buvo naagrinėjama pirmosios instancijos teisme, A.Večerskis po vieno posėdžio žurnalistams išsamiai komentavo savo keliamus reikalavimus ir plačiai apžvelgė savo paties nuopelnus teatre (žr. susijusią filmuotą medžiagą). Tuo tarpu šį trečiadienį menininkas į teismą nebeatvyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius