Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane kojos netekęs kariškis Alexas Minsky dabar – sėkmės lydimas apatinių modelis

Pamatę modelio Alexo Minsky (25 m.) nuotrauką žurnalo puslapiuose greičiausiai nė vienas neįtartų, kad su juo kažkas ne taip. Patrauklus, sportiškas, seksualus vaikinas – tipinis širdžių ėdikas. Tačiau iš kitų Alexas Minsky išsiskiria ne vien gausiai tatuiruotu kūnu – modelis neturi kojos.
Alexas Minsky
Alexas Minsky / „Instagram“ nuotr.
Temos: 2 Kojos Grožis

Alexas Minsky yra buvęs JAV jūrų laivyno kapralas, tarnavęs Afganistane – čia jis vos liko gyvas, kai 2009-aisiais visai šalia jo sprogo bomba. Per sprogimą jaunas vaikinas – jam tada tebuvo 20 metų – taip stipriai apdegė, kad dar tą pačią dieną jam buvo amputuota dešinė koja. Jis taip pat patyrė rimtų smegenų sužeidimų, dėl ko daugiau kaip mėnesį po nelaimės buvo komos būklės.

Grįžęs namo po nelaimės Alexas Minsky susirgo depresija ir paniro į alkoholį – jam atrodė, kad žlugo visas jo gyvenimas. Tačiau vieną dieną sporto salėje jis sutiko žmogų, kuris grąžino jam gyvenimo džiaugsmą – tai buvo fotografas Tomas Cullisas. Nepaisant to, kad vaikinas buvo be kojos, fotografas pasiūlė dalyvauti fotosesijoje. Taip Alexas Minsky netikėtai tapo modeliu, o jo gerbėjų ratas su kiekviena diena vis plečiasi („Facebook“ tinkle jo profilį „mėgsta“ 245 tūkst. žmonių, o „Instagram“ tinkle jis turi 95 tūkst. sekėjų) – jis tapo įkvėpimu tūkstančiams jaunuolių, kurie patyrė panašių sužalojimų.

„Instagram“ nuotr./Alexas Minsky po nelaimės
„Instagram“ nuotr./Alexas Minsky po nelaimės

„Viskas, ką galiu pasakyti kitiems, yra tai, ką žinau iš savo patirties ir kaip su tuo susidorojau, – sakė modelis portalui mic.com. – Man patinka matyti, kaip žmonės sveiksta, kaip jie randa pagalbos tada, kai jiems to reikia. Nieko negaliu padaryti, kad galėčiau fiziškai pakeisti kieno nors situaciją ar tai, kaip jie jaučiasi, bet galiu jiems pasakyti, kad jie patys kontroliuoja tai, ką daro, šią akimirką. Niekas kitas negali kontroliuoti to, ką tu jauti.“

Kiekvieną dieną Alexas Minsky susiduria su iššūkiais, tačiau stengiasi nenuleisti rankų ir neprarasti gyvenimo džiaugsmo vien todėl, kad neteko kojos.

VIDEO: Reportažas apie Alexą Minsky

„Supratau, kad jeigu nejudu į priekį, vadinasi, grįžtu atgal. Ir aš nenoriu grįžti ten, kur buvau“, – sako jis. 

Alexas Minsky visai nenori žmonių gailesčio, nors gyventi be kojos nėra lengva. Jis stengiasi įkvėpti visus panašaus likimo žmones, kad jie žinotų, jog jie yra pajėgūs pasiekti tai, kas iš pradžių atrodo ir neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius