-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agnė Grigaliūnienė akcijoje „Maltiečių sriuba 2013“ pasirodė su nauju augintiniu Saliutu

Geros valios vilniečiai ir miesto svečiai trečiadienio rytą rinkosi Europos aikštėje, kur vaišinosi jau simboline tapusia „Maltiečių sriuba“. Tokiomis vaišėmis miestiečiams norėta priminti apie paramą šalies senoliams. Sriubą praeiviams pilstyti suskubo ir renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, renginyje apsilankiusi drauge su vos antradienį įsigytu augintiniu – kavalierių karaliaus Karolio spanieliu, vardu Saliutas.
Agnė Grigaliūnienė su Saliutu
Agnė Grigaliūnienė su šuniu Saliutu / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Labdaros akciją „Maltiečių sriuba“, kurios ilgametis globėjas – prezidentas Valdas Adamkus, šalyje kasmet organizuoja Maltos ordino pagalbos tarnyba, šįmet sriuba pasivaišinti ir senoliams paaukoti kviesti 21 Lietuvos miesto ir miestelio gyventojai.

Sriubos dalybos Vilniuje – vienas paskutiniųjų šių metų „Maltiečių sriubos 2013“ akcijos renginių, sulaukęs didelio visuomenės dėmesio: vos per valandą „Maltiečių sriuba“ pasivaišino ir senoliams lėšų paaukojo kelios dešimtys miestiečių.

„Maltiečių sriubos“ akcijos Vilniuje pradžią pažymėjo nusipelnę šalyje žmonės: kalbas sakė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas poetas ir vertėjas Vladas Braziūnas, dailininkas Jonas Varnas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Pekino olimpinių žaidynių vicečempionas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas ir kiti. Akcijos globėjas V.Adamkus, ketinęs pasirodyti renginyje, čia neatvyko dėl ligos.

„Lietuvoje žmonės myli labai sergančius, dar myli vaikus ir mirusius. Net anekdotai apie lietuvius kuriami: „pasižiūrėkite, kokie gražūs mūsų kapai“. Esu įsitikinusi, kad labiausiai mylėti reikia gyvuosius, o senoliai yra tie žmonės, kuriems turime būti dėkingi: jie dirbo Lietuvoje, mokėjo mokesčius, užaugino vaikus ir anūkus. Mums nedera jų pamiršti“, – portalui Žmonės.lt sakė sriubą praeiviams pilstyti panorusi televizijos laidų vedėja A.Grigaliūnienė. 

„Maltiečių sriubos“ dalinimo akcijoje ji dalyvauja pirmą kartą, tačiau su dideliu malonumu – tikina esą labai gera padėti tiems, kuriems to labiausiai reikia, o panašaus pobūdžio renginių Lietuvoje norėtų matyti kur kas daugiau. 

Agnės Grigaliūnienės šuo Saliutas
Agnės Grigaliūnienės šuo Saliutas

Draugiją A.Grigaliūnienei renginyje palaikė vos antradienį įsigytas Kavalierių Karaliaus Karolio spanielių veislės šunelis Saliutas. Nors naujasis augintinis ir tryško energija, pilstyti sriubą A.Grigaliūnienei visai netrukdė – tik džiugino praeivius.

Tokios pat veislės šunį ji augino ir anksčiau, tačiau jo likimas buvo tragiškas – šunelį Liūtą partrenkė automobilis. Beje, šios veislės šunys – populiarūs pramogų atstovų gretose: kavalierių karaliaus Karolio spanielį augina ir Asta Valentaitė.

„Pastaruoju metu labai daug galvoju apie senolius. Gyvenime esu susidūrusi net su keliomis skaudžiomis situacijomis, susijusiomis su senjorais. Pamačiusi, kokia tam tikrai žmonių grupei Lietuvoje yra senatvė, pasijaučiu nuliūdusi, įbauginta. Reikia į tai atkreipti dėmesį“, – svarstė A.Grigaliūnienė. 

Sasha Song
Sasha Song

„Maltiečių sriubą“ praeiviams pilstė ir dainininkas Dmitrijus Šavrovas-Sasha Song. Jis prie akcijos prisideda jau antrus metus iš eilės. „Praėjusiais metais taip pat dalyvavau šioje labdaros akcijoje. Šįmet mane vėl pakvietė – stengiuosi dalyvauti visur, kur esu laukiamas. Prisidėti prie „Maltiečių sriubos“ iniciatyvos yra smagu. Man visada malonu daryti gerus darbus“, – Žmonės.lt sakė jis.

Dainininkas patikino, kad jam nepriteklių jaučiančių senolių problema – itin aktuali. „Turiu senelę, kuri gyvena viena. Kitais metais jai sukaks 90. Dėl jos aš puikiai žinau, ką reiškia vienatvė ir ką reiškia neturėti šalia žmonių, galinčių padėti. Mano močiutė – to įrodymas. Dalinai ir dėl jos esu čia“, – kalbėjo jis. 

Nors „Maltiečių sriubos 2013“ renginių maratonas eina į pabaigą, maltiečių savanoriai primena, kad aukoti vargstantiems senoliams galima iki pat Naujųjų metų. Norint tai padaryti, tereikia skambinti arba siųsti žinutę trumpaisiais numeriais 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt, 1418 – auka 10 Lt. Norimą sumą taip pat galima pervesti per interneto svetainę www.aukok.lt arba akcijos interneto svetainę www.maltieciusriuba.lt. 

Akcijos akimirka
Akcijos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius